» » Învățăm să facem garduri pentru peluze și paturi de flori cu propriile noastre mâini

Învățăm să facem garduri pentru peluze și paturi de flori cu propriile noastre mâini

După ce a aranjat și decorat peluzele și paturile de flori, fiecare proprietar al propriului său teren de teren pune imediat întrebarea: „Cum să faci gard pentru gazon cu propriile mâini?” Desigur, teritoriul a devenit mult mai frumos și mai fermecător, dar se pare că lipsește ceva și există un efect de incompletitudine.

Câteva sfaturi despre cum să îți faci propriul gard de gazon te vor ajuta să obții rezultatul dorit. Drept urmare, o serie de sarcini secundare vor fi rezolvate instantaneu:

  • un gard mic și frumos va face posibilă amenajarea întregului site în mai mult sau mai puțin același stil;
  • întregul teritoriu va avea un aspect mult mai ordonat și bine îngrijit;
  • plantele plantate și iarba vor rămâne în interiorul gazonului și nu se vor răspândi dincolo de limitele unei zone special amenajate;
  • gardul vă va permite să împărțiți site-ul în zone funcționale;
  • gardul va împiedica pătrunderea accidentală a oaspeților în spațiul tinerilor încolțiți inconștienți.

Desigur, există multe magazine specializate de unde puteți cumpăra garduri pentru fiecare gust, dar prețul gardurilor achiziționate poate fi ridicat. Și un gard realizat cu propriile mâini va arăta mult mai confortabil și ca acasă. La urma urmei, a crea un astfel de miracol este destul de simplu dintr-o varietate de materiale la îndemână.

Garduri de tijă uscată

Gardurile de răchită arată foarte drăguț și economic. Dar realizarea unui astfel de gard de vânătoare va dura ceva timp și puțin efort. Totuși, acest lucru nu este atât de important, deoarece rezultatul va fi un rezultat fantastic care vă va încânta mai mult de un an..

gard de răchită

Materialul pentru gardul de răchită este destul de ușor de obținut. Tot ce trebuie să faceți este să mergeți la orice corp de apă și să colectați crenguțe de salcie. Cel mai bine este să le recoltați la începutul primăverii. În acest moment, coaja poate fi ușor separată de vița principală. Acest lucru este necesar pentru ca gardul să fie mult mai puternic și să dobândească o nuanță de lumină frumoasă..

Când lucrările pregătitoare au trecut, puteți prelua producția în sine. Înainte de a începe să țese, este important să faci toate crengutele la aceeași lungime. Mai departe, de-a lungul întregului perimetru al gazonului sau paturi de flori este necesar să instalați uniform cepuri groase, cu diametrul de aproximativ 3 centimetri. Distanța dintre mizele de sprijin depinde de gradul de forță pe care doriți să fie gardul. Apoi, totul este simplu: cojile instalate sunt împletite conform modelului de țesut al coșului. Numărul de rânduri depinde doar de cât de mare ar trebui să se termine gardul. Pentru cel mai bun efect, după terminarea țeserii, puteți fixa suplimentar crengutele cu unghiile..

Un gard format din bușteni

Blocurile în miniatură, săpate în pământ, pot servi cu ușurință ca gard pentru o peluză. Este important să știți că este mai bine să recoltați bușteni cu același diametru și aproximativ aceeași înălțime. Și este necesar să țineți cont de o circumstanță importantă - punțile de 20 de centimetri vor trece sub pământ.

un gard format din bușteni

Mai departe, totul este suficient de clar. Este necesar să săpați un șanț adânc în jurul gazonului. Jurnalele trebuie plasate vertical în canelura rezultată, dar numai foarte strâns. Apoi canelurile rămase sunt acoperite cu pământ la același nivel cu gazonul.

Sticle și cărămizi - un gard pentru suflet

Așezarea unui gard din cărămidă este destul de ușor. Pentru a face acest lucru, nu trebuie să vă încurcați deloc cu soluția, deoarece părțile uniforme ale unui astfel de material formează o aderență fiabilă. Montarea unei borduri de cărămidă se realizează pe principiul ridicării unui gard din bușteni. Doar în acest caz, se pot instala bare de lut coapte în diferite unghiuri..

gard de piatră

scrimă din sticle de plastic este cea mai economică soluție la această problemă. Cu toate acestea, un astfel de gard poate fi foarte ușor deteriorat și deformat, dar nu va fi dificil să construiți același nou. Orice material care curge gratuit este turnat în sticle, apoi se potrivesc așa cum doriți. Cu toate acestea, recipientele din plastic pot fi tăiate. În acest caz, trebuie folosite doar părțile inferioare. Sunt adânciți cu atenție în pământ cu câțiva centimetri strâns unul de celălalt..

Acum este și mai ușor să vă protejați gazonul. Unul trebuie doar să petreacă o perioadă scurtă de timp o dată, iar apoi câțiva ani vă puteți bucura de frumusețea creată de om și de pământ înnobilat.

65 de idei interesante pentru garduri de flori și peluze - video


Opinii: 56