» » Garduri decorative din plastic pentru paturile tale (cu fotografie)

Garduri decorative din plastic pentru paturile tale (cu fotografie)

Chiar dacă puneți o ordine perfectă pe site-ul dvs., puteți îmbunătăți și completa mereu ceva. La urma urmei, elementele decorative sunt potrivite nu numai în interior, ci și în grădină..

Puteți decora paturi de flori, paturi și spațiul din jurul copacilor, de exemplu, folosind garduri. O varietate de paturi din plastic vor completa armonios interiorul site-ului dvs. și vor ajuta la organizarea plantelor, vor asigura creșterea lor corectă și chiar iarna..

Care sunt avantajele

Pe lângă completitudinea estetică evidentă a site-ului dvs., gardurile de grădină au o mulțime de scopuri utile:

  • nu permiteți ca plantele perene să crească prea mult;
  • protejați-vă de deversarea solului în paturile cu flori ridicate și în zonele cu sol liber;
  • impiedica patrunderea buruienilor;
  • protejați plantele de diverse daune mecanice, fie că este vorba de cosirea ierbii sau de laba animalelor de companie.
La rândul lor, produsele fabricate din plastic atmosferic au o serie de avantaje față de gardurile din alte materiale:
  • gardurile din plastic tolerează perfect schimbările de temperatură și pot fi instalate permanent și nu revin la această problemă în sezonul viitor;
  • plastic - material sintetic care este rezistent la lumina soarelui și nu se descompune;
  • astfel de garduri își păstrează foarte bine forma, permițându-vă să creați o varietate de forme și forme;
  • costuri accesibile și ușurință de instalare.

Citiți și despre cum să faceți un spalier și un foișor într-o căsuță de vară cu propriile mâini.

Tipuri și instalare de garduri din plastic

Există numeroase variații de garduri de grădină din plastic, diferă atât extern cât și au scopuri diferite. Este necesar să formulăm clar sarcina pe care o vor îndeplini gardurile din plastic.

Și dacă este vorba de o funcție pur estetică sau de lupta împotriva creșterii plantelor în patul dvs. de flori, veți găsi opțiunea potrivită.

Banda de bord

Astfel de garduri din plastic au o gamă destul de largă de culori și diferă, de asemenea, prin textura lor. Datorită flexibilității și plasticității lor, se poate crea o mare varietate de configurații. Lățimea benzii de bord este de la 10 la 90 cm, iar grosimea de 1,2 cm.

Cu ajutorul unui astfel de gard viu, va fi posibil să decorați cu ușurință un pat de flori și să marcați cărările într-o căsuță de vară.Nu sunt necesare abilități sau instrumente speciale pentru a instala banda de bord. Este necesar doar să ne gândim la forma viitoarei compoziții, săpați o adâncitură în jurul perimetrului desenului și instalați acolo o bandă din plastic. Puteți fixa marginile cu unghii lichide sau cu un clocot.

Apoi, acoperiți șanțul cu pământ. Dezavantajul unui astfel de gard este doar în fragilitatea sa relativă..

"Bord" de grădină

Astfel de panouri sunt mai durabile în comparație cu banda de bord și sunt mai puțin vulnerabile la deteriorarea mecanică, deoarece sunt fabricate din plastic rezistent cu o grosime de cel puțin 15 cm.

Datorită acestui fapt, gama de aplicare a acestor garduri se extinde și ea. Puteți utiliza paturi din plastic pentru a modela paturi cu flori și niveluri pentru copii cu mai multe niveluri.

Important! O placă de grădină este un asistent indispensabil atunci când creați o seră datorită rezistenței și rezistenței sale la extremele de temperatură și, de asemenea, datorită faptului că întinderea unui film sau a unui alt cadru nu este dificilă..
Nu vor fi probleme cu instalarea unui astfel de gard. Panourile sunt echipate cu caneluri și proeminențe, se fixează ușor între ele. Apoi folosind cârligele (care vin cu kitul) trebuie să repariți gardul și ați terminat!

Bordura flexibilă

Bordura flexibilă este formată din elemente din plastic care pot fi conectate ușor între ele. Acest tip de gard decorativ este potrivit pentru paturi de flori, copaci și cărări. Pentru a-l instala, nu trebuie decât să fixați elementele împreună și să le instalați pe sol folosind vârfurile sale ascuțite.

Panouri din plastic

De asemenea, un gard convenabil și practic pentru paturi poate fi proiectat cu propriile mâini din panouri de plastic. Sunt foarte ușor de instalat, fixate cu zăvoare ca un constructor.

Plasticul ușor, dar durabil, va dura destul de mult. Astfel de garduri pot fi netede sau în relief și, de asemenea, au culori diferite. Atât paturile înalte, cât și cele joase pot fi create din panouri din plastic..

Îngrădire "Labirint"

Un astfel de gard este ideal pentru a distinge între un pat de flori și un gazon. Datorită acestui proiect, plantele dvs. vor fi protejate în mod sigur de deteriorarea de către mașina de tuns iarba. Iar designul original, care imită un gard viu din piatră, va fi un decor minunat pentru site-ul tău..

Știați? Din capacele de sticlă rămase, puteți face lucruri de design unic cu propriile mâini - așezați un mozaic în jurul grădinii de flori sau puteți crea figurine pentru decor.

Plasa din plastic

O plasă de plastic poate servi drept gard pentru grădină. Un astfel de gard viu va servi drept protecție fiabilă pentru plantele dvs. și vă va decora grădina de flori sau gazonul. Este ușor de instalat și vă va servi mai multe sezoane. Există plase pentru paturi înalte și pentru cele inferioare..

Protecția sticlei

În ciuda faptului că aceasta este opțiunea cea mai bugetară, un gard la fel de spectaculos poate fi făcut din sticle. Lasă-ți imaginația să curgă sălbatic și un element de decor exclusiv îți va decora grădina și îți va proteja plantele. Iar materialul sintetic din care sunt fabricate nu va dăuna solului.

Citiți și despre tufișurile de gard viu cu creștere rapidă precum forsythia, privet, yew, boxwood, thuja, thorn.

Reguli pentru pregătirea și instalarea gardurilor din plastic

Paturile din panouri din plastic sunt foarte ușor de instalat și nu necesită o pregătire specială. Nu trebuie decât inspirație și fantezie.

Și atunci când desenul este desenat sau doar inventat, puteți aduce cu ușurință ideea dvs. la viață. Avantajul uriaș al gardurilor din plastic este în ușurința instalării.

Important! Când alegeți garduri pentru paturi, luați în considerare înălțimea și locația plantelor plantate..
După cum puteți vedea, paturile din plastic sunt un element minunat al decorului și al completitudinii site-ului dvs., iar ușurința de instalare și accesibilitate vă determină cu siguranță să puneți „accente de plastic” pe patul dvs. de flori.


Opinii: 127