» » 10 Tipuri de garduri decorative pentru căsuțe de vară și case private

10 Tipuri de garduri decorative pentru căsuțe de vară și case private

Gardurile de pe un complot personal nu numai că au funcții practice, ci și decorative. Ele înnobilează teritoriul, ajută la crearea unei compoziții complete a peisajului din grădină, atrag atenția asupra elementelor sale individuale..

Înălțimea gardului depinde direct de dimensiunea site-ului. Într-o zonă mică, este imposibil să se construiască ziduri voluminoase voluminoase și garduri masive. În schimb, puteți pune garduri decorative grațioase..

Domeniul de aplicare a gardurilor și barierelor

Anumite zone sunt evidențiate cu garduri decorative, iar clădiri importante sunt de asemenea împrejmuite:

 • bucătărie de vară;
 • loc de joaca;
 • scări;
 • zona de odihnă;
 • belvederes;
 • sere;
 • patio;
 • foișoare;
 • zona frontală;
 • paturi de flori și paturi de flori;
 • curte de containere;
 • cărări de grădină;
 • clădiri pentru gospodării;
 • zona de gratar;
 • rezervoare etc..

Tipuri și caracteristici ale gardurilor decorative

Datorită unei largi selecții de materiale, este posibilă nu numai protejarea calitativă a teritoriului, ci și îmbunătățirea aspectului site-ului. Materiile prime sunt selectate pe baza designului general al peisajului din jur.

Există următoarele tipuri de garduri decorative pentru o reședință de vară și un complot personal:

De lemn

Acesta este unul dintre cele mai frecvente tipuri de garduri. Prețurile accesibile pentru materiale și ușurința de construcție vă permit să realizați rapid și ieftin un gard frumos și durabil. Înainte de lucrare, lemnul este tratat cu mijloace speciale împotriva ciupercii, iar partea inferioară a pichetului este trasă sau acoperită cu material lichid pentru acoperiș. O astfel de prelucrare nu numai că încetinește procesul de descompunere, dar protejează copacul de daunele cauzate de insecte..

Tipuri de garduri de lemn:

 1. 1. împletit. Este realizat din ramuri flexibile de salcie, salcie, alun. Se recoltează la începutul primăverii, în această perioadă sunt mai plastice și se curăță ușor de coaja veche. Ramurile colectate la un moment diferit sunt înmuiate în prealabil în apă fierbinte. Pentru a instala gardul de vânătoare în jurul perimetrului, se introduc mize de lemn de aceeași înălțime. Nu este recomandat să faceți o distanță mare între ele, astfel încât wattle să nu se afunde. Ramurile pregătite se îndoaie în jurul cârligelor, țesând alternativ. Fiecare rând terminat este lovit cu un ciocan. Capetele ramurilor sunt bătute în cuie pe suporturi.
 2. 2. Mini gard de pichet. Acestea sunt instalate ca gard de grădină frontală pentru arbuști în creștere puternică (zmeură, liliac, mămăligă, vezicule, struguri). Stâlpii de susținere sunt săpați de-a lungul perimetrului, barele orizontale sunt atașate de ele pe orizontală, iar apoi se leagă un gard pregătit. Poate fi înlocuit cu căptușeala rămasă din reparație..
 3. 3. Frontiera. Este confecționat din chocuri sau blocuri mici și servește pentru a încadra paturi de flori, paturi de flori, cărări de grădină. Barele sunt instalate în șanțuri săpate în jurul perimetrului grădinii cu flori. Apoi solul este compactat cu atenție. Astfel de garduri arată foarte bine în culoarea naturală, dar, dacă se dorește, pot fi vopsite..

Piatră

Gard fiabil și durabil, care nu necesită întreținere suplimentară. Acest material este foarte popular în designul peisajului, arată armonios cu multe elemente ale parcelei din grădină. Pentru decorare folosiți marmură, granit, carieră, gresie, ardezie. Oricare dintre ele va deveni o decorație spectaculoasă atât a întregului teritoriu, cât și a secțiunilor sale individuale..

Pentru împrejmuirea grădinii de flori cu pietre, este necesar să săpați o canelură superficială în jurul acesteia, așezați o pernă de nisip (strat) pe fund. Puneți pietrele una câte una în șanț, fixându-le pe fiecare cu mortar de beton.

Cărămidă

Un tip scump de garduri, dar costurile sunt ulterior achitate de o durată de viață lungă. O combinație pricepută de diferite tipuri de cărămizi și metode de instalare va crea un gard spectaculos și durabil.

Materialul este folosit ca graniță pentru paturi de flori, paturi de flori. Este destul de simplu să faci:

 • marcați de-a lungul conturului grădinii din față;
 • săpați o mică șanț de-a lungul marcajelor;
 • așeza cărămizi, fixându-le cu mortar de ciment;
 • verificați rezistența bordurii.

Un astfel de cadru ține ferm florile și tufișurile de supraaglomerație, protejează paturile de flori de buruienile externe. Cărămida arată armonios în designul general al site-ului cu o casă din același material.

Beton

La fel ca cărămida, betonul nu poate fi numit un material ieftin, dar rezistența și durabilitatea acestor garduri vor plăti integral. Au trecut zilele de garduri din beton plictisitoare și plictisitoare, acum le puteți diversifica cu blocuri de beton pictate în diferite culori sau imitând piatra naturală.

Munca laborioasă de ridicare a unui gard concret poate fi simplificată folosind blocuri gata făcute și respectând câteva reguli:

 • folosiți un cordon pentru a-l marca;
 • săpați un șanț de-a lungul zonei desemnate;
 • realizați un cadru de armare de fier și turnați-l cu un amestec de beton;
 • tamponați și nivelați cu atenție betonul;
 • după uscare, începeți așezarea blocurilor finite.

După finalizarea lucrării, faceți o mică vizieră peste blocuri.

Metal

Acestea arată elegante și grațioase în același timp. Avantajele gardurilor metalice sunt durabilitatea, fiabilitatea și versatilitatea. Sunt potrivite pentru garduri atât pentru întreaga zonă de grădină, cât și pentru secțiunile sale individuale. Dezavantajul este că sunt dificil de vopsit. Se recomandă vopsea pulverizată. Metalul este foarte cald la soare și poate arde plantele.

Tipuri de garduri metalice:

 1. 1. sudat. Cea mai accesibilă și solicitată priveliște. Astfel de garduri sunt fiabile și durabile, realizate dintr-o tijă de până la 15 mm grosime.
 2. 2. Forjat. Rafinată și atractivă, acestea sunt realizate mai ales la comandă. Mult mai scump decât modelele sudate.

Paturile de flori încadrate de garduri metalice forjate arată minunat.

Plastic

Cele mai simple și mai accesibile garduri de pe site pot fi realizate din bandă de plastic de orice design și culoare. Astfel de garduri sunt utilizate pentru a încadra cărările și paturile de flori. Când schimbați aspectul, este ușor să le mutați într-un alt loc. Instalarea benzii flexibile nu necesită mult efort și cunoștințe speciale. O varietate de culori și forme vă va permite să o potriviți cu orice stil de peisaj. Tipuri de garduri din plastic:

 1. 1. Banda de frânare. Este utilizat ca delimitator al zonei grădinii pentru încadrarea peluzelor și a paturilor de flori. Flexibilitatea sa vă permite să creați o grădină de flori cu cea mai luxoasă formă. Unele modele din plastic imită piatră, lemn, cărămidă. Înainte de instalare, banda este complet desfăcută și lăsată la soare. Ei sapă un șanț superficial în jurul perimetrului patului de flori, instalează o bandă în el, o umplu și o tamponează.
 2. 2. Elemente secționale. Modele de o mare varietate de culori și configurații sunt de vânzare. Proiectarea prevede știfturile turnate, cu care secțiunile sunt ușor îngropate în sol.
 3. 3. Grila. Un material rezistent care este combinat cu succes cu spațiile verzi și este adesea folosit pentru decorarea paturilor de flori.

De la îngheț sever, plasticul se poate prăbuși. În regiunile cu ierni severe, astfel de structuri sunt îndepărtate și depozitate într-o magazie..

rabita

Material convenabil, practic și ieftin pentru decorarea parcelei de grădină. Plasa poate fi vopsită în orice culoare și este potrivită pentru plantarea culturilor de alpinism. Un astfel de gard nu aruncă umbre, iar plantele vor fi întotdeauna încălzite de soare.

Plasa nu este la fel de puternică precum cărămida sau betonul, ruginește, se poate rupe sau desprinde de suporturi și, prin urmare, are nevoie de întreținere periodică. În ciuda acestui fapt, gardurile de legătură în lanț sunt populare datorită instalării lor simple..

Garduri simple DIY

Puteți construi garduri decorative originale cu propriile mâini din materiale simple și accesibile la îndemână. Există următoarele opțiuni pentru garduri realizate de la sine:

 1. 1. Sticle de plastic. Orice grădinar are o abundență din această materie primă. Partea de jos a sticlei este realizată sub formă de floare, astfel încât dacă o acoperiți cu vopsea și o săpați cu gâtul în jos în pământ, obțineți o bordură eficientă și practică pentru un pat de flori care nu se teme de umiditate. Un element deteriorat poate fi ușor înlocuit cu unul nou. Un astfel de design unic poate transforma semnificativ teritoriul..
 2. 2. Sticle de sticlă. Un astfel de design va rezista atât la căldură intensă, cât și la gerul amar. Sticla este un material fragil, dar dacă sticlele sunt umplute cu nisip și așezate în pământ cu gâtul, atunci un fel de margine va dura mult timp.
 3. 3. Decking, ardezie. După construcția unei case, pot rămâne materiale care pot fi utilizate cu succes pentru căi de împrejmuire, paturi de flori. De exemplu, săpați o șanț de-a lungul perimetrului căii și instalați mici stâlpi metalici sau armături în ea. Instalați foile ondulate în canelură, iar posturile vor fi suportul pentru acestea. Apoi umpleți șanțul și compactați-l bine.

Instalarea gardurilor decorative este un mod neobișnuit și accesibil de a decora orice site. O mare selecție de materiale vă va permite să creați o atmosferă confortabilă în casă la țară și în sectorul privat.


Opinii: 90