» » Dispunerea unei cabane de vară suburbane

Dispunerea unei cabane de vară suburbane

Dispunerea zonei suburbane„Casa mea este fortăreața mea” - asta cred aproape toți oamenii de pe glob și încearcă să-și facă locuința cât mai confortabilă și mai frumoasă. Zona suburbană suburbană nu este destinată reședinței permanente, dar, în ciuda acestui fapt, mulți proprietari ai acestora le acordă o atenție deosebită. Sarcina inițială după achiziționarea de terenuri și construirea unei case este să ne gândim la aspectul cabanei de vară.

În așteptarea lucrărilor de construcție

Ca în orice altă afacere, trebuie să evaluezi cu putere situația și să înțelegem cu ce este afacerea. În acest caz, este necesar să se țină seama de toate dezavantajele zonei și de avantajele acesteia. De exemplu, dacă există rezervoare - râuri sau lacuri, atunci cu abordarea corectă, se va dovedi a fi frumos și util pentru a le bate. Alte caracteristici pot include:

 • Înălțimea suprafeței: mare sau mică. În astfel de cazuri, se recomandă îndepărtarea stratului superior al solului sau, invers, completarea acestuia. Cu o densitate instabilă a pământului și a condițiilor meteo, merită să construiți zone de protecție orb pentru pereți.
 • Surse de apă. Indiferent dacă nu are un rol special. Pentru grădină, cererea de apă va fi mare și constantă. Prin urmare, dacă nu există rezervoare naturale pe site, va trebui să-l construiți cu propriile mâini..
 • Stepa sau abundența de arbori și tufișuri. Este greu de spus care este mai greu de remediat. Dacă este o stepă, atunci, cel mai probabil, solul este slab fertil sau complet impropriu plantării plantelor nobile. Pentru a rezolva această problemă, va trebui să schimbați straturile superioare ale solului în altele mai favorabile. Zona împădurită nu este foarte bună, deoarece mulți copaci vor interfera cu clădirile viitoare și cu o grădină..
 • Zona sitului și forma sa: pătrate, dreptunghiulare sau alungite. A doua opțiune este cea mai frecventă, deoarece vă permite să plasați mai multe clădiri diferite. Există o formă complet incomodă - litera G. S-ar părea că partea proeminentă este în afara locului, dar puteți așeza acolo o zonă de recreere sau un loc de joacă. Este mai profitabil să așezați obiecte asimetric pe o parcelă de grădină triunghiulară: peluze, foișoare, paturi de flori și rezervoare.
 • Nivelul apei subterane. Este periculos să le lăsați nesupravegheate în formație. Neglijarea poate duce la consecințe grave, periculoase nu numai pentru starea materială, ci și pentru sănătate. În cazul unei locații apropiate a apei, este mai bine să se scurgă și să aibă grijă de scurgerea apei.
 • Ulterior, plantele vii vor necesita multă lumină și căldură. Prin urmare, trebuie să aveți grijă de iluminat în avans. Sfaturi: toate obiectele dimensionale de pe teritoriu sunt cele mai bine coordonate pe partea de nord. Acest lucru va corecta umbra și va oferi acces complet la iluminare pe tot parcursul zilei..
Întruparea ideii de proiectare a peisajului pe un lot de 10 acri

Cum să proiectați o căsuță de vară

Diviziune pe zone

Este important să împărțiți corect întregul site în zone separate în funcție de tipul de activitate al proprietarilor. Numărul lor este nelimitat și depinde doar de mărimea zonei și de capacitățile materiale.. Cele mai frecvente soiuri:

 • Dispunerea căsuțelor de varăRezidențial. Aceasta include o casă, garaj sau parcare. Această zonă ar trebui să acopere până la 20% din suprafața totală a site-ului.
 • Pentru relaxare: verandă, bucătărie în aer liber, saună. Este mai bine să așezați piscina și baia de-a lungul gardului pentru a economisi metri pătrați necesari.
 • Dependințe. Orice lucru pe care dorința inimii tale îl poate aplica. De exemplu, un loc de joacă de tobogane, leagăne și atracții. Mărimea lor nu trebuie să depășească 15% din suprafață.
 • Grădină. Necesită mult spațiu pentru paturi, sere, groapa de compost și alte clădiri necesare plantelor în creștere. Se recomandă alocarea a până la 75% din spațiul destinat acestora..

Există multe opțiuni diferite de planificare a zonei disponibile pe Internet. Nu uitați doar că aceasta este încă o activitate creativă și nu este necesar să implementați cu exactitate opțiunile propuse. Dacă îți pui puțin sufletul și imaginația, atunci grădina îi va încânta pe proprietari în fiecare zi.

Aspect schematic

Aspect schematic al site-uluiÎn ultima etapă pregătitoare, trebuie să proiectați o căsuță de vară și apoi să schițați un plan schematic. Este recomandat să solicitați ajutor de la profesioniști care vor crea rapid și eficient un circuit folosind programe specializate. Dar puteți încerca singur, având la îndemână doar o foaie de hârtie A4 (aproximativ 50 cm pe 50 cm), un creion simplu și o riglă. În plus, puteți utiliza creioane colorate și markere, autocolante sau zaruri de ziare și reviste.

Dispunerea terenului unei case de țară

Scara imaginii trebuie să fie de la 1 la 100. Apoi, trebuie să desenați o grilă în pași de un centimetru. Se va dovedi un domeniu clar pentru zborul de fantezii și idei. Pentru început, îl puteți împărți numai în zone fără clădiri specifice. De exemplu, marcați fiecare cu un anumit cerc sau trapă. Apoi se conturează tot felul de obiecte în ele.. Unde, cum și în ce cantitate depinde proprietarul să decidă personal, dar există o listă de recomandări:

 • Dispunerea parcelei DachaClădire rezidențială cu toate ieșirile în stradă.
 • Clădiri pentru instrumente menajere și de grădină, lucruri și alte ustensile.
 • Locuri pentru vacanțe în familie.
 • Loc de joaca.
 • Căi și poteci.
 • Garduri, borduri și garduri.
 • Locuri pentru grădini frontale, paturi de flori și grădini de stâncă.
 • Rezervoare naturale sau artificiale și surse de apă.
 • Inginerie comunicări de zi cu zi.

În plus, este necesar să se țină seama de regulile de locație stabilite de lege. Cert este că, deși site-ul este în uz personal, acesta nu ar trebui să interfereze în niciun fel cu ceilalți.. Prin urmare, merită să vă protejați:

 1. Opțiuni de planificare suburbanăAr trebui să existe cinci metri între locuință și linia roșie a străzii. Linia roșie - partea carosabilă din fața site-ului.
 2. La trei metri între gardul vecinilor și o clădire rezidențială.
 3. Distanța dintre case depinde de material: piatră - 6 m, mixtă - 10 m, lemn - 15 metri.
 4. De la gardul extrem: trei metri până la casă, 4 metri la clădirile pentru animale, un metru până la clădiri, la copacii de la 4 metri.
 5. De la clădirile vecine la ferestrele maestrului - 6 metri.

Pe lângă locație, este important să ne gândim la materiale pentru construcție. Este mai bine dacă este lemn sau cărămidă durabil și ecologic.

Exemple ilustrative de dăruire

Dispunerea căsuțelor de vară depinde în principal de mărime. Pentru a înțelege în mod clar modul de a echipa cel mai bine perimetrul, sunt prezentate exemple:

 1. Dispunerea cabanei6 ari. Este vorba despre 600 de metri pătrați liberi = clădire rezidențială 20 + clădiri 15 + garaj sau parcare 8 + zonă de relaxare și loc de joacă 75 + grădină și grădină de legume 120 + căi și cărări 45 + copaci, arbuști și alte plante 350 mp. metri. Plantează restul spațiului rămas cu o peluză.
 2. 12 acri. Lista rămâne aceeași, doar cota de teren crește: 120 pentru o casă și o verandă, 50 pentru clădiri, 200 pentru zone de agrement, 200 pentru obiecte de grădină, 550 pentru o zonă de grădină, 50 pentru cărări. Datorită numărului mare de metri, devine posibilă organizarea unei piscine, rezervoare artificiale, grătar sau o bucătărie de vară. Principalul lucru este să nu uitați că va fi necesară și o mulțime de iluminat..
 3. 15 acri. Un teritoriu imens pentru diverse idei de peisaj și întruchiparea celor mai îndrăznețe fantezii. Puteți așeza totul aici: o casă - 200 de metri, 30 - o bucătărie de vară în aer liber, 50 - o casă de oaspeți, o baie și o saună - 50, facilități pentru gospodărie - 70 m, garaj și parcare - 30, diverse clădiri de agrement - 300, structuri pentru decorarea site-ului - 100, grădină de legume - 70, grădină - 400. Parcela din grădină va arăta mai bine dacă se va îneca în marea verde a plantelor.
Îmbunătățirea zonei suburbane cu propriile mâini

Planuri de țară

Nu puteți începe construcția fără a primi sfaturi profesionale sau măcar să citiți câteva sfaturi și trucuri.

Un grădinar obișnuit, bazându-se doar pe propriile forțe și cunoștințe, nu va putea să-și echipeze în mod corespunzător curtea. Și aceasta este plină nu numai de o grădină urâtă și nepracticantă, ci și de încălcarea sănătății și a legilor..


Opinii: 124