» » Dispunerea terenului unei case de țară

Dispunerea terenului unei case de țară

Proiectarea terenuluiPentru mulți oameni, o cabană de vară este un vis real care poate fi realizat folosind unul dintre cele două moduri. În primul caz, cumpără o casă gata făcută cu teren, iar a doua opțiune implică achiziționarea unui teritoriu curat, care încă nu a fost rafinat și construit pe el. Aspectul site-ului vă permite să faceți toată munca pe gustul dvs., dar este important să respectați regulile și să nu neglijați sfaturile specialiștilor.

Munca pregatitoare

Există un număr foarte mare de scheme și planuri diferite care vor ajuta la aranjarea pe teren a tuturor obiectelor importante pentru viața din țară, dar în fiecare caz este necesară o abordare individuală. De exemplu, mai întâi ar trebui să luați în considerare terenul, relieful, prezența rezervoarelor și, în unele cazuri, va fi chiar necesar să efectuați un studiu asupra rocilor situate la suprafață pentru prezența apei subterane.

Atunci când analizăm un site, este important să acordăm atenție următoarelor criterii:

 • pădure sau stepă;
 • absența sau prezența unei surse de apă;
 • câmpie joasă sau înaltă.

Cum se echipează un teren

Fiecare dintre aceste criterii este important când planificarea site-ului și alegerea materialelor utilizate în construcția clădirilor. În plus, poate fi necesară o lucrare suplimentară pentru a crea o zonă orbă pentru pereți sau o scurgere pentru a redirecționa excesul de umiditate. Amplasarea competentă a fiecăruia dintre obiecte vă va permite să folosiți fiecare contor al site-ului cu beneficii maxime.

Lucrările pregătitoare includ evaluarea site-ului și soluții la probleme. Toată pregătirea este împărțită în analiza următorilor parametri ai site-ului:

 1. Teren de teren suburbanPrimul element este terenul, care poate fi plat, deluros sau poate include râuri. În plus, pe teritoriu se pot dezvolta procese de alunecare de teren. Dezvoltarea schemei și stabilirea comunicațiilor inginerești depind de relief și diverse incluziuni.
 2. Solul este important în acele cazuri când doriți să acordați o parte din site pentru o grădină de legume sau o grădină. Solurile puternic argiloase și nisipoase nu vor permite cultivarea legumelor, fructelor și copacilor fără a aplica un număr de îngrășăminte sau a umple solul cernoziom cu un conținut ridicat de humus.
 3. La formarea unui plan, forma site-ului este importantă: dreptunghiulară, rotundă sau pătrată.
 4. Dacă terenul este aproape de un corp de apă, există posibilitatea apariției apei subterane. Acest lucru va interfera cu construcția subsolurilor adânci și va necesita instalarea unui scurgere de apă specială..
 5. Condițiile climatice ale zonei.
 6. lumină.
Realizarea figurilor de grădină din beton cu propriile mâini

Având în vedere toate nuanțele, este important să creăm un plan ideal care să neutralizeze toate dezavantajele. De exemplu, în condiții de lumină scăzută, copacii și clădirile mari sunt cele mai bine plasate pe partea de nord a sitului. În acest caz, influența umbrei este minimă, iar vederea de la fereastră va fi iluminată în cea mai mare parte a zilei..

Zonarea zonei suburbane

Toată lumea are nevoie de planificarea individuală a site-ului, care include tot felul de căsuțe de vară. Din astfel de parcele și numărul lor depinde amplasarea confortabilă a unei case de țară și a clădirilor adiacente.

Zonarea teritoriului include următoarele elemente:

 • grădină;
 • grădină;
 • zona de recreere;
 • dependințe;
 • garaj;
 • casă.

Un teren mare este necesar pentru a găzdui toate părțile. 20% din teritoriu este alocat pentru o clădire rezidențială, iar 15% este acordată pentru construcția de garaje sau clădiri. Cea mai mare parte a site-ului, 60-70%, este alocată pentru o grădină de legume și o grădină. În plus, este amplasat un spațiu, o zonă de grătar sau un alt tip de zonă de recreere. O suprafață atât de mare pentru o grădină și o grădină de legume este necesară pentru o amplasare confortabilă și armonioasă a tuturor florilor, copacilor și obiectelor de decorare.

Amplasarea tuturor elementelor trebuie făcută conform planului:

 1. Amenajarea unei cabane de varăPrima construită este o casă, care este instalată în partea centrală a terenului. Acest lucru este corect: atunci o vedere frumoasă se va deschide de la fiecare fereastră cu amenajarea corespunzătoare.
 2. Următorul pas este amplasarea diverselor clădiri secundare: un garaj, încăperi de utilități. Sunt instalate în spatele curții. Pentru o imagine completă pe șantier, garajul sau șopronul este mascat cu obiecte decorative sau sunt plantate plante alpiniste, care cresc în cursul anului și le acoperă cu ramurile lor.
 3. Ultimul pas este alocarea de teren pentru o grădină și o grădină de legume. Este mai bine să așezați grădina de legume într-o zonă însorită, deoarece legumele și fructele de pădure sunt plante iubitoare de lumină. Copacii se pot adapta cu ușurință la viața umbroasă.

Atunci când distribuiți un teren în zone, nu trebuie să uitați că în viitor poate apărea ideea de a construi o piscină sau o baie. De aceea, se recomandă să lăsați câțiva metri prețioși în avans lângă gardul din curte..

Influența formei site-ului

Proiectarea unei cabane de varăOpțiunea ideală este achiziționarea unui teren pătrat sau dreptunghiular, dar se întâmplă astfel ca o mică parte din teren să cadă din cauza prezenței unui rezervor sau a unei forme de relief neregulate. Adesea, astfel de situații transformă teritoriul într-o zonă în formă de L, unde este dificil să amplasezi toate zonele necesare. Partea proeminentă este dată pentru construcția de încăperi de utilitate sau zone de agrement. În orice caz, locația tuturor pieselor depinde de formă atunci când planificați.

Faceți-vă-vă singur flori de anvelope vechi pentru căsuțele de vară

Una dintre cele mai dificile forme este triunghiul, în care accentul ar trebui să fie pus pe formele rotunjite. Aceasta se aplică următoarelor elemente:

 • paturi de flori;
 • rezervoare;
 • mandrinele;
 • peluze.

Formele rotunde neutralizează minusul zonei triunghiulare.

Chiar și în cele mai dificile situații, puteți găsi o diagramă care vă va ajuta să aranjați cu succes toate elementele. Principalul lucru nu este să copiați complet planurile terminate, ci să încercați să includeți imaginația și să faceți unele schimbări, ținând cont de dorințele și caracteristicile site-ului dvs..

Creați un plan schematic

Cum să echipezi frumos un terenDupă finalizarea lucrărilor privind selecția unui plan adecvat, ar trebui să procedați la crearea unui plan schematic. Puteți planifica corect site-ul singur, folosind un simplu creion și o foaie de hârtie.

În unele cazuri, organizațiile speciale care creează proiecte folosind programe speciale care calculează totul până la cel mai mic detaliu pot face aspectul unui lot pentru o casă privată. De exemplu, dimensiunea, forma parcelei de teren și parametrii viitoarelor clădiri vor fi indicate direct pe plan. În plus, astfel de firme de proiectare sunt angajate în proiectarea peisajului, ceea ce este util mai ales dacă doriți să faceți site-ul dvs. unic..

Atunci când vă planificați propria casă, este important să urmați instrucțiunile. Ca exemplu, puteți lua un plan pentru o cabană de vară de 10 acri. Pentru un astfel de teritoriu, este aleasă o scală de 1: 100, ceea ce înseamnă că este necesară și o bucată adecvată de hârtie whatman, care este de 50x50 cm. Această dimensiune este suficientă pentru schițarea planului și notelor de subsol ale datelor privind structura sau amplasarea căsuțelor de vară. Următorul pas necesită împărțirea unei foi de hârtie într-un pătrat în pași de 1 centimetru. După pregătirea materialelor, rămâne doar să vă cufundați în propriile fantezii și să lăsați fiecare gând pe hârtie sub formă de schițe.

Realizarea unei forme pentru o cale de grădină cu propriile mâini

Pentru comoditate, clipurile din ziare sau reviste sunt adesea folosite pentru a crea un colaj. Această metodă ajută la asimilarea vizuală a diagramei planului..

Este ușor să faceți un plan de site, dar este important să țineți cont de anumite caracteristici:

 • Parcela 6 aricasa de pe diagramă trebuie amplasată cu o schiță a tuturor ieșirilor;
 • locurile rezervate clădirilor trebuie să aibă contoare suplimentare pentru lucru;
 • zona de recreere este cea mai bine plasată lângă grădină, departe de grădina de legume;
 • locul de joacă este teritoriul copiilor, ceea ce înseamnă că este mai bine să îl instalați într-un loc însorit;
 • potecile, gardurile, paturile de flori și grădinile din față ar trebui să se încadreze în mod organic în proiectarea peisajului;
 • dacă terenul permite, este mai bine să lăsați rezervoare în afara terenului;
 • utilitățile trebuie să aibă acces ușor și constant chiar și cu deghizare bună.

Există multe cerințe, de aceea este important să găsiți o zonă bună pentru construirea unei căsuțe de vară. Trebuie să existe suficientă iluminare și spațiu pentru a organiza toate zonele.

Zona pentru 6 ari

Cea mai comună opțiune întâlnită în așezările de cabane de vară sunt parcele de teren cu o suprafață de 6 acri. 600 de metri pătrați este cea mai bună opțiune pentru a găzdui toate zonele necesare.

Cel mai convenabil este să plasați următoarele clădiri pe un astfel de teritoriu:

 • Cum să planificați un site corectclădire rezidențială nu are mai mult de 20 de metri pătrați;
 • bloc utilitar, inclusiv un duș, toaletă și un șopron de 15 pătrate;
 • un loc pentru o mașină sau un garaj cu dimensiunile de 4x2 metri;
 • zonei de recreere și locului de joacă sunt alocate aproximativ 75 de pătrate;
 • cea mai mare parte a lucrărilor se îndreaptă către grădina de legume, sere, grădini, paturi de flori - 120 mp;
 • decorarea plantelor sub formă de copaci, arbuști și paturi de flori ocupă restul terenului.
Cum să faci cărări de grădină, propria ta versiune de proiectare a căii

Un astfel de plan este potrivit pentru o zonă care se întinde de-a lungul drumului. Dimensiunea redusă a casei se datorează faptului că este o cabană de vară unde oamenii trăiesc vara, ceea ce înseamnă că își vor petrece cea mai mare parte a timpului afară. 20 de metri pătrați este suficient pentru a construi o casă, inclusiv camerele principale.

Proiect modern al unui teren

Atunci când alegeți copaci pentru grădină, este mai bine să vă opriți la măr, prună, vișine și caise. Aceștia sunt copaci nemulțumiți care duc foarte multe fructe vara. Arbustii sunt potriviți pentru coacăze, coacăze și zmeură..

Nu este nimic dificil în proiectarea independentă a unei viitoare cabane de vară. Este important aici să conectăm imaginația și să ținem cont de toate nuanțele necesare unei vieți normale în casă. Acest lucru este mai valabil nu și pentru locuințe, ci pentru zonele de agrement, locurile de joacă, o piscină și o baie, care vor fi amplasate pe uscat. În plus, nu trebuie să uităm de aspectele legislative la întocmirea unui plan de zonare..


Opinii: 142