» » Dispunerea unei cabane de vară de 10 acri

Dispunerea unei cabane de vară de 10 acri

Dispunerea unui lot de 10 acriOamenii achiziționează zone suburbane nu numai pentru agricultură, ci și pentru a avea un loc unde să se relaxeze. Pe site, puteți desface paturi de flori și echipați o grădină cu pomi fructiferi sau săpați un mic iaz. Mulți, în plus, construiesc gazele și chiar construiesc fântâni. O structură bine gândită a unui lot de 10 acri va reduce costurile.

Importanța planificării

Planificarea este o parte importantă a împărțirii site-ului.. Prin urmare, înainte de aceasta, trebuie să acordați atenție următoarelor caracteristici:

 1. Planificarea unui teren de 10 acriRelieful terenului. Zona poate să nu fie în întregime plană: muntoasă, deluroasă sau chiar cu o râpă. Acest lucru va afecta semnificativ locația casei și a altor structuri planificate, plantarea copacilor.
 2. Forma parcelei de teren este de asemenea importantă. Terenul achiziționat nu va fi întotdeauna dreptunghiular sau pătrat obișnuit. Pătratul poate avea, de asemenea, granițe rotunde. Există, în plus, formă de L sau orice altă formă.
 3. Printre altele, este important ce tip de sol este pe șantier. Există soluri nisipoase sau cu diverse impurități. Dacă pământul este sărac, nu va fi posibil să crești o grădină magnifică pe ea. Acest lucru va afecta și plantele: nu vă puteți aștepta la o recoltă de la ele. Acest lucru poate fi evitat numai dacă aduceți suplimentar sol negru.
 4. Trebuie să măsurați nivelul apei. În unele cazuri, trebuie să instalați drenaj.
 5. Clima este de asemenea importantă. Randamentul plantelor va depinde de acesta, iar culturile ar trebui să fie selectate cu caracteristici de vegetație adecvate..
Realizarea figurilor de grădină din beton cu propriile mâini

Zonarea sitului

Multe persoane împart terenul achiziționat în zone. Prin urmare, este necesar să se ia în considerare și ce zone pot fi localizate:

 1. Planificarea unui teren cu locația casei de 10 acriCea mai importantă, desigur, este zona de locuit. Pe planificarea site-ului 10 acri cu o casă sunt amplasați direct pe casă, poate fi cu o terasă sau verandă. De asemenea, puteți atașa un garaj.
 2. Zona de odihnă este următoarea. Cel mai adesea, este așezat în adâncurile teritoriului, astfel încât să fie ascuns de ochii indurerați..
 3. Zona de grădină. Dacă site-ul este planificat corespunzător, puteți găsi un loc pe el pentru paturi. O mică grădină cu copaci și arbuști fructiferi va fi, de asemenea, potrivită..
 4. De asemenea, trebuie să plasați o parte economică unde puteți construi un șopron sau clădiri de fermă pentru păstrarea animalelor.

Planificarea tuturor zonelor depinde doar de proprietari. Puteți utiliza serviciile profesioniștilor care vor oferi diferite machete pentru o zonă suburbana de 10 acri, dar este ușor să faceți un plan director cu propriile mâini.

Crearea proiectului

Planificarea unui complot cu 10 exemple de acriÎn schiță, trebuie să planificați corect o căsuță de vară pentru 10 acri. Mai întâi trebuie să desenați un plan. Acest lucru trebuie făcut la o anumită scară, de preferință pe hârtie grafică. Unitate de scalare selectabilă liber, principalul lucru este că mai târziu ar fi convenabil să transferam toate acestea la dimensiuni reale. Pe un plan mai mare, este posibil să desenați toate micile detalii..

În primul rând, locația casei este aplicată pe un lot de 10 acri, iar intrarea în ea trebuie, de asemenea, indicată. Apoi, trebuie să reparați clădirile, după care se aplică căi și garduri. Dacă legumele vor fi cultivate pe șantier, trebuie să fiți atenți la trandafirul vântului atunci când le plantați. Acest lucru vă va ajuta să obțineți o recoltă bună..

După întocmirea planului pe hârtie, trebuie să adăugați indicatori geodezici: amplasarea rețelelor de inginerie este aplicată și se lasă semne despre locuri cu apele subterane. Acest lucru va ajuta la plantarea copacilor, deoarece unele răsaduri nu le place excesul de umiditate, iar fluxul de sol îl va distruge..

Elaborarea unui plan nu este atât de ușoară pe cât pare la prima vedere - nu doar pentru că trebuie să atrageți toate detaliile pe el. Se cere respectarea standardelor pentru eliminarea obiectelor de pe granițele site-ului:

 • casa de grădină ar trebui să fie la 3 metri de granițe;
 • magazii de animale și copaci înalți ar trebui să fie la 4 metri;
 • clădiri agricole și arbuști - 1 m.

Este posibil să începeți marcarea teritoriului numai atunci când planul este îndeplinit în conformitate cu toate standardele. Exemple de planificare a unui complot de 10 acri pot fi găsite pe net.

Zonarea teritoriului

Zonarea este procesul de descompunere a unei zone în părți funcționale. Pe o suprafață de 10 acri, puteți plasa clădiri în diverse scopuri, ținând cont, în același timp, de trăsăturile lor caracteristice:

 • chioşc;
 • grădină de stâncă;
 • Fântână;
 • seră;
 • baie sau saună;
 • teren de copii și / sau de sport.

Bazinele sunt situate cel mai bine în zonele joase, în timp ce facilitățile pentru copii se află într-o zonă care va fi clar vizibilă. Partea de sud, care este adiacentă casei, este cel mai bine plantată cu plante care oferă umbră. Și clădirile fermei pot fi decorate cu struguri sălbatici.

Cum să planificați corect o căsuță de vară de 10 acriPentru plantarea unei grădini, este mai bine să folosiți partea de nord: astfel copacii nu vor umbri zona cu legume și vor închide zona de vântul rece. Pentru paturi de flori și paturi de flori, trebuie să utilizați locuri la nivel. Datorită acestui lucru, va fi mai ușor de îngrijit pentru ei, în special udarea..

O modalitate simplă de a construi un sistem de drenaj la o cabană de vară

Atunci când decorați o căsuță de vară, trebuie să folosiți fiecare bucată de pământ, inclusiv zone umbrite. Deși este răcoros, puteți amenaja o grădină de mușchi sau plantați un pat de flori cu flori care pot crește chiar și la umbră, cum ar fi periwinkles sau struți. Limitele tăiate pot fi făcute o zonă pentru organizarea mixborderelor sau a paturilor de flori. Soarele nu se încălzește atât de mult după prânz, lumina lui va fi suficientă pentru înflorirea grădinii de trandafiri și clematis.

Site-ul poate fi, de asemenea, împărțit folosind limitele fizice. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza obiecte naturale, cum ar fi râurile, dealurile și corpurile de apă. Delimitatorii teritoriului din curte sunt căi, care nu trebuie să fie făcute drept. Dar trebuie să le plasați astfel încât să fie convenabil să ajungeți în orice parte a site-ului..

Idei pentru decor

Orice site poate fi decorat într-un anumit stil. Iată câteva opțiuni pe care le puteți utiliza pentru a da un incercatului dumneavoastră..

Grădină japoneză

Acest stil se remarcă prin frumusețea și starea sa. Pacea și confortul domnesc în grădinile japoneze. Cel mai mult, acest stil este potrivit pentru persoanele active.: mediul îi va ajuta să se calmeze și doar să se relaxeze.

În centrul acestei grădini se află pietre care reprezintă forța și rezistența. Mișcarea este simbolizată de apă, iar plantele decorează situl. O parte integrantă a designului este un foișor și un pod peste rezervor.

Provence în grădină

Atingerile rustice fac ca peisajul să pară mai natural. Pentru a crea un stil, utilizați obiecte din viața satului. Florile pot fi cultivate în căzi sau cutii. Potrivit pentru împrejmuirea teritoriului gard de răchită. În proiectarea peisajului, puteți utiliza gazon mohorât: este un fel de imitație de luncă.

Realizarea unui frumos alpin alunecat în grădină

Pe o căsuță de vară de 10 acri, puteți pune doar paturi de flori și paturi de flori frumoase. Îți vor face vacanța mai plăcută, în plus, se poate face fără costuri mari. Cu un pic de efort, puteți obține doar o zonă suburbană magnifică.


Opinii: 197