» » Câți metri pătrați la hectar?

Câți metri pătrați la hectar?

hectar de pământDe multe ori trebuie să măsurăm suprafața unui teren și să ne amintim frenetic cât de mulți m2 se potrivește într-un hectar. Motivele acestui lucru pot fi foarte diferite. Am vrut să ne cumpărăm o dacha pentru noi înșine sau am avut o idee să ne implicăm serios în agricultură sau poate am avut nevoie pentru a ajuta la rezolvarea problemei școlare a copilului.

Amintind elementele de bază

cunoștințe școlareBaza de măsurare a suprafeței este metrul pătrat. Este un pătrat, a cărui latură are o lungime de un metru.

Următoarea unitate de măsurare din agricultură este țesutul. 100 mp. Acesta este, de asemenea, un pătrat, a cărui latură este de 10 metri..

Iar a treia unitate de măsură este hectar. Acesta este din nou un pătrat cu o latură de 100 de metri. Câți metri pătrați pe hectar este ușor de numărat. Răspunsul este de 10.000 de metri.

Nu este dificil acum să calculăm câte acri la 1 hectar - exact 100

Unde să aplici ce?

De ce avem nevoie de unități de măsură diferite pentru aceeași zonă? Nu este mai ușor să măsori totul, de exemplu, cu metri pătrați? Nu, nu mai ușor.

Contorii pătrați sunt folosiți pentru a măsura zonele rezidențiale (apartamente, case, camere), precum și zona fermelor subsidiare: magazii, porci, pui și altele.

dimensiunea loturilor în suteDacă trebuie să măsurați terenul unei ferme subsidiare, cum ar fi o grădină sau o grădină de legume, este foarte rezonabil să folosiți o astfel de unitate de măsură ca țesut. Dimensiunea medie a unui teren privat în țara noastră este de 5 acri. Cât de ușor de imaginat decât 500 de metri pătrați.

Un hectar este o unitate de măsură pentru cei care doresc să facă agricultură profesională.

Câmp de grâuSă ne imaginăm o situație. Ai decis să crești grâu. A face acest lucru pe câteva sute de metri pătrați nu este pur și simplu profitabil. Se crede că pentru cultivarea fiecărei culturi există o suprafață minimă și maximă care trebuie cultivată. De exemplu, același grâu - de la 100 de hectare.

Dacă începeți să cultivați o cultură pe o suprafață mai mică decât minimul recomandat, atunci vă veți găsi în pierdere..

Este la fel cu alte culturi. Dacă decideți să cumpărați un complot pentru cultivarea fructelor și legumelor după muncă, atunci unitatea dvs. de măsură este țesut. Dar dacă cultivarea produselor agricole a devenit principala ta slujbă, dacă sunteți gata să achiziționați echipamente agricole și multe altele, deci este necesar pentru acest lucru, atunci unitatea dvs. de măsură este un hectar. Apropo, atunci când achiziționați echipamente agricole, veți avea nevoie din nou de cunoștințe despre unitățile de măsură ale zonei. La urma urmei, pentru echipamente precum un tractor și o mașină de recoltat, consumul de combustibil și productivitatea sunt măsurate doar pentru suprafața cultivată, iar aici va trebui să știți câți metri pe hectar.

Unde se întâlnesc toate unitățile de măsură??

măsurare în hectareDe fapt, există multe astfel de exemple. Dar aici vom lua în considerare unul care este cel mai aproape de subiectul agricol..

Imaginați-vă că ați cumpărat un teren în afara orașului, să zicem, 10 hectare. Și au decis să facă un parteneriat de grădină sau un sat de cabane pe acest teritoriu. Fiecare parcela veți avea 5 acri. Pentru a calcula numărul de parcele, veți avea nevoie atât de metri, cât și de sute și de hectare.

măsurare în suteCredeți că este suficient să estimați: un hectar este câți acri? Unde vor fi drumurile voastre? Veți avea granițe între zonele de frontieră? Unde vor merge comunicațiile (gaz, apă, electricitate)?

În consecință, se dovedește că:

  • în hectare, veți calcula întregul teren;
  • în sute de părți, parcele pe care le veți vinde;
  • în metri pătrați veți număra comunicațiile.

Deci, pe planul proiectului dvs. de afaceri, toate cele trei unități de măsură de suprafață vor fi.

Măsurarea zonei de câmp cu navigatorul auto - video


Opinii: 127