» » Pentru planificarea corectă a șantierului, este important să știți câți metri într-o sută de metri pătrați de teren

Pentru planificarea corectă a șantierului, este important să știți câți metri într-o sută de metri pătrați de teren

planificarea corectă a site-uluiDe obicei, vechea generație știe despre toate acestea. Și au reușit să calculeze numărul de metri într-o sută de metri pătrați pentru o lungă perioadă de timp. Reprezentanții generației tinere, de cele mai multe ori, nu au auzit deloc cuvântul „țesut” și nu cunosc metodele de calcul. Într-adevăr, în general nu este acceptată utilizarea acestui concept în documentele oficiale funciare, unde suprafața este calculată doar în hectare, nici măcar în mazăre. Deci, ce este o sută de metri pătrați de teren și cum se calculează?

Zona de formă simplă

zona de gradina patrataExistă diferite terenuri. De obicei, sunt forme geometrice simple: pătrate sau dreptunghiuri. Există însă excepții când site-ul este un trapez sau paralelogram. Pe un teren care are o formă dreptunghiulară sau pătrată, este mult mai ușor să calculăm o sută de metri pătrați de teren. O singură formulă geometrică vă va ajuta să vă dați seama. Formula pentru suprafața unui dreptunghi sau suprafața unui pătrat.

O suprafață de o sută de metri pătrați este dimensiunea unei sute.

După cum știți, articolele speciale sunt folosite pentru calcularea suprafeței de teren. Se găsesc printre agronomi, cartografi și alți lucrători care sunt angajați în măsurători similare. Putem spune că sunteți unul dintre ei. Dar pentru a calcula o sută de metri pătrați de teren, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la absența instrumentelor complexe. Pur și simplu nu vor fi necesare.

Tot ce ai nevoie este:

  • orice patru cepuri;
  • bandă de măsurare (nu prea scurtă);
  • stilou și caiet.

Așezați știfturile în toate colțurile proprietății. De la peg la peg, măsurați toate limitele site-ului cu o bandă. Dacă toate părțile au aceeași lungime, atunci acesta este un pătrat. Dacă cele două laturi scurte sunt egale, la fel și laturile lungi, atunci este un dreptunghi. Înregistrați-vă rezultatele într-un bloc de notițe. Să spunem că o parte este de 30 de metri, iar cealaltă de 40. Atunci aceste numere trebuie înmulțite una de cealaltă. S-a dovedit a fi 1200 de metri pătrați. O sută de metri pătrați este 100 de metri pătrați. Împărțim 1200 la 100, obținem numărul 12. Asta este, dimensiunea terenului era de 12 acri. Dacă laturile sunt aceleași (pătrate), atunci oricare dintre ele se înmulțește între ele și se împarte cu o sută.secțiune dreptunghiulară

Nu puteți utiliza o bandă de măsură, ci construiți un busoletru cu propriile mâini. Pornind de la coadă, metru cu metru, mergeți și numărați. Este important ca distanța dintre capetele picioarelor busolei să fie exact un metru! O sută de metri pătrați de teren sunt 100 de metri pătrați.

Zonele cu formă complexă

secțiune paralelogramăUneori se întâmplă. Când site-ul are o formă complexă (nu un pătrat sau un dreptunghi), de exemplu, un trapez sau, în general, un cerc. Alte formule geometrice vor veni la salvare aici. De exemplu, complotul are forma unui paralelogram.

Trebuie doar să găsiți lungimea părții mai lungi. Dar acum trebuie să găsești înălțimea. Obțineți zona dacă înmulțiți lungimea cu înălțimea. Acesta este cel mai simplu mod de a calcula aria unui paralelogram. Este valabil și pentru calcularea ariei unui romboi.

Înălțimea trebuie să fie perpendiculară pe latura mai mare. Adică, formați un unghi de 90 de grade cu el, cel puțin prin ochi.

Dacă aveți un trapez, atunci va trebui să găsiți lungimile bazelor sale. Bazele sunt două linii paralele. Doar atunci căutați înălțimea. Puteți găsi zona folosind formula: jumătate din sumele bazelor se înmulțește cu înălțimea. Pe un calculator, ar părea ca bază plus bază, înmulțiți cu înălțimea și înmulțiți cu 0,5. Totul, există o zonă.forma trapezoidala

Există zone rotunde, dar acest lucru este foarte rar. Găsiți centrul cercului. Raza este distanța de la centru până la marginea cercului. Veți găsi zona cu formula: 3.14 (Pi) înmulțiți cu lungimea razei pătrate (înmulțită de două ori de la sine).

Zonele elipsoidale (ovale) sunt de asemenea rare. Și mai dificil, trebuie să căutați centrul ovalului și lungimea axelor. Înmulțiți jumătate din semiaxisul major cu jumătate din minor, apoi multiplicați cu 3,14. Terminat.

Există zone pătrate în care părțile sunt diferite. Adică, de exemplu, unul are 19 metri, celălalt 27, al treilea 30, iar al patrulea 50. Cel mai bine este dacă un colț este drept. Va trebui să măsurăm toate părțile. Acolo, cel mai adesea, sunt utilizate sinele și cosinusele, care nu pot fi calculate pe site. Cu toate acestea, există calculatoare online care vă permit să căutați zona unor astfel de patrulate din toate părțile..

Când suprafața este prea mare, dimensiunea este calculată în hectare. 100 ari = 1 hectar = 10.000 mp.

Țesut și zonă

casă la cabana lor de varăMărimea parcelei în sute de părți poate fi găsită în documentație sau măsurată independent prin ridicarea unui contor.

Dacă numărul de acri este cunoscut

Dacă știți numărul de acri ai unei căsuțe de vară sau a unei grădini, dar deodată ați dorit să calculați suprafața parcelei, atunci utilizați calculul invers. De exemplu, există șase acri. Înmulțiți șase cu o sută. Se dovedește 600 de metri pătrați - aceasta este zona. Dacă dimensiunea parcelei este de 10 acri, atunci în metri va fi 1000.

Când nu există date

Dacă nu știți nici numărul de acri și nici suprafața, atunci în acest caz, va trebui să știți, desigur, doar zona. Aflați și: piulițe, măsurători laterale și aritmetică. Dacă doriți, atât zona cât și numărul de acri vor fi cunoscute.

Aflați: câți metri în acri de pământ puteți utiliza un calculator online conducând numărul de acri. De exemplu, 63,5 ari. Suprafața va fi de 6350 de metri pătrați.

Video: câți acri sunt pe site? Cum se calculează sute?


Opinii: 94