» » Realizăm porți glisante simple, cu lățime non-standard

Realizăm porți glisante simple, cu lățime non-standard

porți glisante simplePorți glisante simple cu propriile mâini

- opțiunea ideală pentru structuri de protecție pentru dăruire, o casă de țară sau clădiri cu trai sezonier. Dar nu este întotdeauna posibil să comanzi un produs de la producător și atunci trebuie să îl asamblezi singur.

Avantajele porților glisante simple de casă

Avantajele autoasamblării unui astfel de design includ:

  1. Capacitatea de a face simplu porți culisante aproape orice lățime, având în vedere în prealabil caracteristicile site-ului dvs. Se întâmplă adesea că primăvara, când solul se dezgheță și începe să se ridice, structura se deformează. Din acest motiv, poarta este realizată, de obicei, nu mai mult de 4 metri lățime, cu două frunze pentru a evita deformarea inutilă. Dacă aveți nevoie de o pânză, de exemplu, 7 metri lățime, atunci pre-aruncați stâlpii și faceți structura rezistentă la schimbările meteorologice. Un astfel de interval permite vehiculelor mari să intre pe site.
  2. O opțiune bugetară. Pentru cei care nu doresc să instaleze o poartă cu două frunze, iar comanda uși glisante gata făcute este costisitoare (doar costul unui mecanism de poartă electromecanică este mai mare de 50 de mii), este destul de posibil să asamblați structura de unul singur.
  3. Probabilitate scăzută de rupere. Lipsa de Electronică vă permite să evitați defalcările neprevăzute și să faceți reparațiile mai ieftine.

Elemente principale constitutive

Luați în considerare o poartă lată de 7 metri, cu o răchită și o încuietoare de casă. Astfel de porți pot fi ușor deschise la orice lățime - 5, 6 sau 7 metri.

Pentru a împiedica o pânză atât de mare să conducă, este mai bine să faceți un jumper deasupra porții.

Rulele de mobilier convenționale din plastic dur sunt luate ca mecanism mobil. Se deplasează de-a lungul șinei, adâncimea găurii fiind 25 cm.

Pentru ca panza de 7 metri a porții glisante să nu se încalce în vânt, facem un știft în mijloc, sprijinit de cadru sau de sol.

Este recomandabil să se facă porțile în conformitate cu principiul sistemului de tije („Fermă”, utilizat la construcția podurilor feroviare). Este suficient pentru a consolida structura unei conducte cu o secțiune transversală de 40 * 40 mm, stâlpii principali sunt adecvați 60 * 40 mm, lagurile de salt sunt făcute dintr-o țeavă 20 * 40. De asemenea, se recomandă sudarea în jurul perimetrului cu o țeavă de 40 * 40. Colțurile de rigiditate sunt permise să fie sudate de resturile conductei.

Când se sudează o structură largă, este necesar să se creeze o suprafață de lucru nivelată, de exemplu, folosind un trotuar.

Instalarea ușilor și armăturile

Inițial, se recomandă să se efectueze o instalare temporară - pe stâlpi folosind suporturi.

În partea dreaptă, poate fi fixat aproape de stâlpi cu o fixare în partea de sus și de jos. Dar apoi, pe stânga, este necesară o indentare, care să permită pânza să se miște liber, fără a atinge alte elemente. 4 cm este suficient.

Atunci când pregătiți gaura, este necesar să îndepărtați solul cu 40 cm, completați pietrișul, ASG, turnați betonul până la adâncimea lopii de baionetă. Șanțul este betonat de la coloană la coloană. Un colț este presat în betonul încă imatur.

Vă rugăm să rețineți că poartă trebuie să meargă într-un unghi de gardul principal.

Când asamblați încuietorul, este complet liber pentru imaginație. Cu toate acestea, trebuie amintit că trebuie să îndeplinească mai multe funcții: păstrați panza să se deschidă, să împiedicați structura să se rostogolească sau să cadă pe o persoană.

La porțile largi, este necesar să faceți un știft în mijlocul benzii, de exemplu, o bară cu o secțiune de 10 * 10, care este inclusă în pătratul țevii 15 * 15. Acest design primitiv adaugă rezistență și împiedică panza să se ofileze..

Țevile de ghidare sunt așezate în pământ la o adâncime de 3 lopți de baionetă, este recomandabil să se facă o pereche suplimentară de suporturi.

După ce fixați ochiul temporar la prindere pe stâlpi și concretizați colțul și stâlpul de ghidare, piciorul cu rolă este sudat la coadă. După tăierea suportului, foaia profilată este cusută pe cadru.

Afla: 1 sută de metri pătrați câți metri!

Video: porți culisante do-it-yourself


Opinii: 169