» » Instalarea diy a porților glisante

Instalarea diy a porților glisante

instalarea porților glisantePorțile glisante sunt cea mai bună soluție dacă nu există suficient spațiu pentru instalarea ușilor batante. Dar sunt mult mai scumpe și mai dificil de instalat. Pentru a economisi bani, mulți instalează porți culisante cu propriile mâini. Comoditatea lor se va manifesta pe deplin în condiții meteo nefavorabile - iarna nu vor trebui să curățe zăpada din fața lor, iar pe un vânt puternic vor face griji că cercul deschis va provoca probleme. porți glisante sudateDesignul porților glisante este simplu și compact - atunci când este deschis, cana se rulează în lateral, ascunzându-se în spatele unui gard.

Afla: 1 țesătură - câți metri!

Tipuri de porti glisante

Conform principiului funcționării, porțile glisante sunt de trei tipuri:

 1. Rail. O șină este montată de-a lungul porții în pământ sau pe o bază de beton, de-a lungul căreia se deplasează o roată, sudată la partea inferioară a foii ușii. Acest design este simplu și de încredere, dar are un dezavantaj semnificativ - șina este realizată sub formă de canelură și este adesea înfundată cu zăpadă, noroi și frunze. Murdăria se urcă și pe volan, ceea ce face dificilă mișcarea liberă. După instalarea porților glisante de acest tip, va trebui să monitorizați în mod regulat curățenia suprafeței drumului și a părții lor inferioare..porți glisante pentru șină
 2. Suspendat. Acest tip este considerat cel mai de încredere. Roata din ele se deplasează de-a lungul ghidului din partea superioară a pânzei de-a lungul cadrului dintre cei doi stâlpi. Singurul lor dezavantaj este că înălțimea vehiculului care intră este limitată de înălțimea fasciculului superior. Problema este rezolvată de dispozitivul unui fascicul superior detașabil.porți culisante suspendate
 3. Consolă. O structură triunghiulară - o consolă - este sudată la cadrul porții la unul dintre stâlpi. La celălalt capăt, pânza atârnă liber în aer. Consola este instalată pe o bază de beton în lateralul intrării. Grinda portantă din astfel de porți poate fi amplasată în partea superioară, mijlocă sau inferioară a deschiderii..porți culisante cantilever

Porțile culisante Cantilever sunt considerate universale, în ciuda faptului că sunt mai dificil de instalat. Ele sunt lipsite de dezavantajele șinelor și ale celor suspendate și, dacă sunt instalate corect, servesc mult timp.

Să analizăm dispozitivul lor mai detaliat.

Accesorii și principiul de funcționare al ușilor cantilever

porți culisante cantileverPorțile culisante de tip consolă sunt formate din mai multe unități principale:

 1. Ipoteca este partea inferioară a „triunghiului” rabatabil, pe care se mișcă frunza ușii. Este o structură sudată realizată dintr-un canal durabil în formă de U pe o bază de beton. Elementele verticale ale înglobării sunt înglobate în beton și încastrate.
 2. Fasciculul cantilever este, de asemenea, format dintr-un canal cu margini curbate spre interior. Grinda este sudată pe pânză în partea superioară, mijlocă sau inferioară.
 3. Caruciorul cu role este o platformă pe care se înșurubează rolele. Frunza de poartă se mișcă exact de-a lungul lor.
 4. Rolele de susținere pentru porțile glisante sunt montate în partea superioară a stâlpilor. Sarcina lor este de a menține pânza într-o poziție verticală..
 5. Catcherii fixează cercul în poziții extreme.
 6. Rolele înnodate sunt conectate la perechea inferioară de capturi atunci când poarta este închisă.
 7. Ștecherele acoperă fasciculul purtător la ambele capete, păstrând resturile.

Pentru o utilizare confortabilă, poarta este completată cu o acționare automată, care vă permite să controlați mecanismul fără a părăsi mașina.

Lucrări pregătitoare înainte de instalarea porții

desen de instalare a porților glisanteDacă decideți să faceți o poartă glisantă cu propriile mâini, trebuie să aveți în vedere că pentru funcționarea lor la dreapta sau la stânga dintre ele, aveți nevoie de spațiu liber de aproximativ o dată și jumătate mai larg decât deschiderea în sine.

Pentru a lucra aveți nevoie de următoarele instrumente:

 • aparat de sudura;
 • Bulgară;
 • nivel;
 • ruletă;
 • şurubelniţă sau burghie;
 • lopată;
 • o roabă pentru transportul solului, pietrișului și nisipului;
 • un ciocan.

Toate instrumentele enumerate, cu excepția sudorului, sunt prezente în orice gospodărie și nu va trebui să cumpărați nimic separat.

Înainte de a începe instalarea, este necesar să completați fundația pentru ipoteca. Pentru a face acest lucru, la dreapta sau la stânga stâlpului, săpa o gaură jumătate din lungimea deschiderii și aproximativ 30 cm lățime.Adâncimea găurii trebuie să fie mai mare decât adâncimea de îngheț a solului din zonă. Partea inferioară a gropii este ramificată, acoperită cu un strat de nisip, piatră zdrobită, ramificată din nou și turnat beton, având cufundat anterior părțile verticale ale ipotecii în groapă. Pentru soluția de beton, luați ciment, pietriș fin și nisip în proporție de 1x3x3. Betonul trebuie să se usuce cel puțin o săptămână, timp în care ar trebui să selectați și să pregătiți toate armăturile necesare.fond de ipotecă

Dacă poarta este prevăzută să fie echipată cu o unitate pentru automatizarea controlului, atunci firele sunt așezate în stadiul de turnare a fundației. Mănușile de fire sunt așezate în tuburi ondulate. Locația prizei de sârmă se calculează pe baza poziției viitoare a actuatorului. Este de obicei plasat în mijlocul fundației..

Realizarea componentelor pentru porți culisante cu propriile mâini va necesita un timp nerezonabil de timp și efort, este mult mai ușor să cumpărați un kit gata pregătit. Înainte de a cumpăra, calculați greutatea și lungimea porții. Parametrii fitingurilor trebuie să le corespundă cu o marjă. În caz de dificultate în calcule, este mai bine să contactați o companie specializată. Experții vor putea realiza desene exacte pentru porțile glisante cu propriile mâini și să calculeze corect puterea componentelor.

Secvența de asamblare a ușilor cantilever

ansamblu consolăȘtifturile sunt sudate pe canal în ipotecă, apoi rulmenții cu role sunt fixați în șuruburi. Știfturile sunt necesare pentru a nu reface întreaga structură dacă baza de beton se micșorează. Rulourile suportate sunt rulmenți de rulare de tip închis.

Atenție la grăsimea rulmentului - trebuie să fie rezistentă la îngheț, cu o limită inferioară de până la -60 ° C.

Instalarea corectă a rolelor este de mare importanță, deoarece de-a lungul acestora se mișcă grinda de susținere.

Mai mult, conform desenului porții glisante, un cadru este sudat de la o țeavă de 20x20 cm, în interiorul acesteia, este sudată o ladă de la un profil mai subțire. Un profil de sprijin este de asemenea atașat la partea inferioară a cadrului cu ajutorul unei mașini de sudat. Rama este vopsită cu smalț alchid pentru lucrări externe. Se aplică în 2-3 straturi. Materialul de confecționare este înșurubat pe ladă cu șuruburi autofiletante - foaie profilată, lemn, piese forjate.

auto-instalarea porților glisanteApoi, rama este rulată pe suporturi cu role și se verifică deplasarea și poziția sa verticală cu ajutorul nivelului clădirii. Dacă totul se face fără abateri, căruțele cu role sunt sudate la grinda de susținere.nivel superior și inferior al porților glisante

La următoarea rundă, pe stâlpi, aceștia marchează locul în care vor fi instalate capturile și le vor fixa. Pe marginea ghidului sunt instalate role de frânare, iar marginile în sine sunt închise cu dopuri. Toate sudurile sunt curățate până când neregularitățile dispar și pictate.

În procesul de lucru, după fiecare etapă, poziția fiecărei părți trebuie măsurată cu nivelul în conformitate cu schema de poartă glisantă și interacțiunea corectă cu restul armăturilor.

Instalarea de răchite, încuietori, mânere și acționare automată

instalarea mânerelor și a acționării automateInstalarea unui răchit mortic este planificată în etapa de pregătire a desenului. Pentru ea, un loc liber de lăzi este lăsat în cadrul porții. Cadrul porții este sudat separat, balamalele sunt sudate, rama este resetată și atârnată de poartă. Instalarea unei porți mortice economisește spațiu, dar este incomodă pentru transportul de biciclete, încărcături diverse și trecerea persoanelor în vârstă datorită părții inferioare a cadrului, care va trebui să fie pășită. Pentru astfel de cazuri, este prevăzută o răchită separată de poartă. La proiectare, este necesar să se prevadă o astfel de poziție a răchitei care să nu se suprapună frunzei deschise a porții..

Încuietorile și mânerele vor fi necesare dacă poarta nu va fi echipată cu automatizare. Pot fi mecanice, cu cod, electromecanice, cu cilindru, precum și șuruburi de casă sudate pe cadrul ușii din interior. Mânerele porții sunt paranteze masive montate lângă încuietori. Râpa este de obicei echipată cu o încuietoare combinată cu un mâner basculant..

automatizare porti culisanteAutomatizarea porților glisante constă în următorul set de unități:

 • un motor electric instalat pe o ipotecă;
 • limitarea întrerupătorilor care oprește motorul atunci când poarta atinge poziția finală;
 • unitate de protecție și control din tablou de comandă.

Instalarea automatizării se realizează conform instrucțiunilor atașate..

Video de instalare a porților glisante

Dacă mai aveți întrebări despre instalarea porților glisante cu propriile mâini, acestea vor dispărea după vizionarea videoclipului, unde întregul proces de la selectarea materialelor până la finisarea finală este descris pas cu pas.


Opinii: 92