» » Cum să faceți și să instalați o ușă de garaj batant cu propriile mâini

Cum să faceți și să instalați o ușă de garaj batant cu propriile mâini

porti batante de garajPorți pentru garaj

ușile batante vor fi cea mai bună alegere pentru un proprietar de garaj care apreciază fiabilitatea ridicată la un preț scăzut. Acest design va permite automobilistului să fie calm cu privire la calul de fier rămas în garaj și să economisească cât mai mult în același timp. Și ceea ce este important și - astfel de porți sunt cele mai ușor de montat și instalat..

Cum arată porțile batante?

construcție simplă a ușilor de garajCel mai simplu design de poartă batantă pentru un garaj constă din:

 • rame pentru a se potrivi cu ușa;
 • două frunze;
 • bucle;
 • fitinguri - încuietori, mânere, sisteme de alarmă și diferite opriri care țin poarta în poziția dorită.

Foarte des într-una din robinetele pe care le au Poartă. De asemenea, pentru o ușurință de utilizare, porțile sunt echipate cu un sistem automat cu telecomandă care vă permite să deschideți ușile fără a părăsi mașina. Cel mai adesea, ușile de garaj batante sunt din metal - cadrul cadrului este sudat de la profil, balamalele și fruntea ușii sunt sudate pe el din tabla de oțel grosime de 3-5 mm. Dacă siguranța nu este atât de importantă pentru proprietarul mașinii, foile de oțel sunt înlocuite cu foi profilate, panouri sau lemn.

În timp, ușile de pe porțile batante pot începe să scadă. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă din cauza buclelor slabe. Prin urmare, înainte de a cumpăra accesorii pentru uși de garaj, este necesar să se calculeze masa canatului asamblat și să se selecteze balamalele cu o marjă de siguranță.

Cum să faci o poartă batantă cu propriile mâini

desen poartă batantăPentru a realiza o ușă de garaj cu propriile mâini, veți avea nevoie de desene care conțin toate informațiile necesare despre locația, dimensiunile ușilor, punctele de fixare pentru balamale și încuietori. Experiența cu o mașină de sudat și abilitățile de lăcătuș va fi utilă.

Asigurați-vă că există suficient spațiu în fața garajului pentru o mașină cu ușile complet deschise. Când totul este contabil pe hârtie, pregătiți următoarele materiale:

 • o țeavă profilată cu o secțiune de 60x40 mm pentru cadrul ușii;
 • colț pentru realizarea cadrului ușilor;
 • foi de oțel până la 5 mm grosime;
 • bucle;
 • toate accesoriile necesare.

Veți avea nevoie și de instrumente:

 • nivelul clădirii;
 • aparat de sudura;
 • Bulgară;
 • ruletă.

Dacă poarta va fi echipată cu echipament automat, selectați în prealabil un set de echipamente și gândiți-vă la cablurile electrice de la locul de instalare.

Aveți grijă separat să achiziționați echipament de protecție - o mască și un costum pentru sudor, ochelari și un respirator, mănuși.

Când lucrați cu un polizor și o mașină de sudat, există un risc ridicat de deteriorare a ochilor, prin urmare, în niciun caz, nu neglijați toate echipamentele de protecție necesare.

Facem un cadru metalic al ușii

sudarea cadrului metalic al ușilor de garajDeoarece avem deja toate desenele necesare, dimensiunile pentru toate elementele ușilor de garaj trebuie luate de la ele și măsurate cu atenție cu o bandă de măsurare înainte de tăiere. După ce au tăiat patru părți de cadru cu o râșniță, acestea sunt așezate pe o suprafață plană, evitând denaturarea. Cadrul este sudat la colțuri, controlând constant nivelul orizontal al întregii structuri și forma acesteia. Ar trebui să fie strict dreptunghiulară. Cadrul finisat este atașat de pereții garajului cu șuruburi de ancorare..

Am sudat cadrul ușilor

sudarea cadrului frunzelor ușii de garajRame pentru ambele frunze sunt realizate în același mod cu cadrul deschiderii în sine, respectând dimensiunea și forma cadrului. În timpul lucrului, trebuie verificată respectarea dimensiunilor ambelor cadre - interiorul trebuie să se încadreze exact în exterior, fără a forma lacune și neconcordanțe. Pentru ca ușile să se miște liber, distanța optimă între cadre trebuie să fie de 5-7 mm. La sudare și montare se introduc inserții din lemn cu grosimea corespunzătoare.

Pentru a conferi întregii structuri rigiditatea necesară, cadrul este consolidat cu elemente diagonale. De regulă, piesele în diagonală provin din punctele de fixare ale balamalelor superioare și se reunesc în partea de jos în centrul obiectivului.

atașăm foaia ușii la cadruFoaia ușii este sudată pe cadrul finisat - foi de oțel. Trebuie remarcat faptul că golurile dintre cadrele de fixare și cadrul trebuie acoperite cu foi de oțel..

Dacă doriți, o răchită este aranjată într-una dintre uși.

La sfârșitul lucrărilor de sudare pe cadru, toate cusăturile trebuie șlefuite și vopsite. În acest caz, bavurile pe cusături nu vor interfera cu mișcarea liberă a ușilor, iar sudurile nu vor rugini..

Sudarea pe balamale și agățarea frunzelor porții

fixarea balamaleiBalamalele standard pentru porțile cu balamale sunt formate dintr-o parte superioară și una inferioară. Partea inferioară, pe care este amplasat știftul, este sudată pe rama porții, iar partea superioară este sudată pe oja. Deoarece ușile de garaj batante sunt grele, trebuie să le agățați cu ajutorul. De asemenea, este necesară o precizie ridicată în acest stadiu de lucru. Funcționarea lină a obloanelor și funcționarea întregii structuri depind de balamalele instalate corect..

Dacă ansamblul de chituri este foarte greu, este mai bine să le agățați în poziție orizontală. În acest caz, rama deschiderii după fabricare este atașată de pereții garajului..

Porti batante automate

uși de garaj cu balansare automatăFolosirea automatizării pentru uși de garaj batant a fost mult timp o surpriză. Există o selecție largă de sisteme automate și unități de vânzare care pot face intrarea și ieșirea garajului cât mai confortabil. Pe lângă confort, acționarea automată a porții oferă:

 • durată de viață sporită a buclelor;
 • sarcină stabilă pe cadrul de susținere;
 • funcționare lină în toate condițiile meteorologice.

Cu cât poarta este mai mare și mai mare greutatea aripilor, cu atât este mai mare necesitatea de a dota poarta cu echipamente automate, mai ales dacă poarta este folosită regulat de femei.

Porțile automate sunt convenabile prin faptul că nu este nevoie să le blocați manual. Automatizarea blochează orice încercare de a deschide ușile cu mâinile până când este primit un semnal la senzorul de control. Dezavantajul acestui sistem este dependența lucrărilor de prezența curentului electric. Fără lumină, mecanica pur și simplu nu funcționează. Pentru a rezolva problema, este instalat un sistem de deblocare. Cel mai adesea vine ca o opțiune suplimentară pentru setul de unități. O alternativă este conectarea automatizării la o sursă de alimentare de rezervă - o baterie sau un generator.

În prezent, există două tipuri de acționări pentru porți basculante automate - manetă și liniară. Acesta din urmă este de preferat, deoarece este conceput pentru o greutate mare a frunzelor și rafale puternice de vânt.

Vopsirea și izolarea porților

pictând uși de garajÎnainte de vopsire, curățați suprafața metalică cu o râșniță. Apoi poarta este acoperită cu un grund în două-trei straturi și vopsea pentru metal, potrivită pentru lucrări externe.

Pentru majoritatea pasionaților de mașini, prezența izolației în garaj este o necesitate, astfel încât toate lucrările de întreținere a mașinilor să fie efectuate în condiții normale de temperatură. În plus, un atelier este deseori amenajat în garaj. Styrofoam, vată minerală, pâslă, plăci de plută, izolație spumă, polistiren extrudat sunt de obicei folosite ca izolație pentru uși de garaj batante..

După instalarea armăturilor, izolării și vopsirii, ușile de garaj batante pot fi considerate complet gata.

Autoproducție porți batante de garaj - video


Opinii: 190