» » Cea mai bună alegere pentru o reședință de vară este o poartă batantă cu o răchită

Cea mai bună alegere pentru o reședință de vară este o poartă batantă cu o răchită

porți batante cu o răchităLa poartă, cineva primește impresia proprietarilor de cabană, înflorirea și sârguința lor. Cea mai simplă și mai convenabilă opțiune este o poartă batantă cu o răchită. Acest design are un mecanism fiabil și testat în timp, care roteste placa cu 90 de grade. Ușile montate și reglate corect se deschid liniștit și lin și funcționează mult timp. Materialele moderne vă permit să obțineți atât opțiuni economice, cât și exclusiviste.

Tipuri de porti batante

porti batante cu rachita incorporataÎn funcție de design, acest detaliu exterior poate fi încorporat sau cu o poartă separată. A doua opțiune este mai convenabilă dacă există două drumuri de la poartă - la garaj și acasă. Cu lipsa de spațiu, răchita încorporată pentru porțile batante este mai convenabilă. Trebuie menționat că va face una dintre ușile mai grea..

Cadrul porții este cel mai adesea realizat dintr-o țeavă cu profil metalic, poate fi și din lemn sau forjat. Coaseți cadrul cu laminare metalică, lemn.

Portile batante cu o rachita din tabla ondulata sunt foarte solicitate. Acest design se remarcă prin greutatea redusă, ușurința de instalare și prețul redus.. Carton ondulat prezentate pe piață într-o gamă largă de culori și tipuri de profil.

Porțile automate cu telecomandă sunt convenabile. Vă permite să deschideți și să închideți canela fără a părăsi mașina.

Avantajele unor astfel de porți sunt evidente: puteți ajunge pe propriul dvs. teritoriu mult mai repede și mai confortabil, fără a bloca carosabilul mult timp cu mașina..

Instalarea porților batante

porti batante cu o rachita din tabla profilataInstalarea porților batante pentru căsuțele de vară cu o răchită începe cu instalarea stâlpilor de susținere. Pentru ei, fundația este turnată fără greș. Poate fi solid - de-a lungul întregii lungimi a porții sau coloană. Sapa o gaura de cel putin un metru sub fundatie, ramifica fundul, o stropeste cu un strat de nisip, o ramifica din nou, apoi exista un strat de moloz. După aceea, armarea este atașată în centrul groapei, pe care va fi ținut și betonat stâlpul. După ce betonul s-a întărit și a obținut rezistența necesară, lucrarea poate fi continuată - stâlpul poate fi acoperit cu cărămidă sau alt material de finisare.

Dacă poarta este echipată cu echipament automat, toate cablurile trebuie să fie așezate înainte de terminarea lucrărilor.

Cadrul porții este sudat independent, sau sudarea este comandată de specialiști. Când cumpărați materiale pentru aceasta, este necesar să se țină seama de greutatea viitoarei porți și de efectul vântului. Porțile solide au o față mare și rafalele puternice de vânt pot deteriora o structură slabă.

După instalarea stâlpilor, balamalele sunt sudate și se așază cadrul lor de poartă. Cadrul trebuie reglat cu atenție, astfel încât să rămână strict în poziție verticală, clapele nu trebuie să se deschidă spontan. Leagănul clapelor trebuie să fie neted, fără a tresări sau a scârțâi. De obicei, rama este acoperită cu metal - atât ușile în sine, cât și răchita. Astfel de porți batante sunt optime - au o greutate mică, un preț redus, iar profilul și culoarea pot fi alese pentru fiecare gust, așa cum se poate vedea în fotografia de mai jos:design poarta batanta cu rachita

Automatizarea portilor batante

porti batante automate cu o rachitaDacă te-ai săturat să deschizi și să închizi poarta manual, poți să-l actualizezi. Este chiar mai bine să se prevadă posibilitatea funcționării automate în faza de proiectare a porții. În acest caz, toate cablurile pot fi ascunse sub materialul de acoperire..

Sistemele automate pentru porți batante cu o răchită pot fi:

  • liniar,
  • pârghie,
  • Subteran.

Unitățile liniare au cea mai mare cerere. Ei lucrează folosind un dispozitiv de vierme montat pe un șurub lung. Cutia de viteze pune în mișcare acest sistem - angrenajul cu viermi trage sau împinge frunza de poartă.

Atunci când alegeți o unitate electrică, este necesar să se țină seama de greutatea benzii și de înfășurarea acesteia. Calculați puterea de acționare cu o marjă.

Avantajele și dezavantajele porților batante

porti batante din lemnAcest design simplu și testat în timp are multe avantaje:

  • nu există restricții de înălțime pentru trecerea vehiculelor;
  • toate lucrările de instalare, reglare și întreținere se pot face independent;
  • Porțile batante au cel mai mic preț.

Există și dezavantaje. Este recomandabil să le luați în considerare la proiectarea unei porți:

  1. O sarcină semnificativă va acționa asupra stâlpilor de rulment și pe o singură față. Cu calcule și instalări eronate, poarta se poate deforma în timp, iar baza de beton se poate crăpa. Este dificil să remediați acest defect, va trebui să reinstalați stâlpii.
  2. Este dificil și nesigur să folosiți porți batante pe vânturi puternice.
  3. Este necesar să se monitorizeze constant că nimic nu interferează cu mișcarea clapelor. În timpul iernii, zăpada care nu a fost curățată la timp poate întârzia șoferul mult timp..

Dacă sunt luate în considerare toate dificultățile și dacă instalarea a fost făcută fără erori, porțile batante cu un wicket vor dura mult timp fără a necesita o întreținere costisitoare..

Porți basculante Do-it-yourself cu un wicket - videoclip


Opinii: 157