» » Fabricarea cadrului porții conform desenului

Fabricarea cadrului porții conform desenului

desen dimensionalO poartă metalică realizată corect va fi puternică și durabilă. Pentru a face o răchită până la o poartă auto pregătită, este necesar să folosiți desene, să aflați distanța dintre stâlpii de susținere a gardului și să țineți cont de distanța dintre cadrul rachitului și poarta mașinii. În caz contrar, după instalarea răchitei, vor exista spații și goluri mari între gard și cadru..

Cadrul de răchită este sudat de la un profil metalic 50X50 mm. Este foarte important ca suprafața pe care se efectuează sudarea să fie absolut plană.

Pentru sudarea ramei de răchită, puteți utiliza un gol din lemn pentru poarta mașinii. Este necesar să respectați măsurile de siguranță și să acoperiți piesa cu o impregnare ignifugă. În caz contrar, grinda de lemn poate lua foc de la scântei atunci când sudați cadrul porții.

Dimensiunile răchitei

Înălțimea răchitei trebuie să fie egală cu înălțimea gardului. Pentru a realiza rama, trebuie să tăiați patru bucăți din profilul metalic. Lățimea cadrului trebuie să fie de 80 cm. Această lățime este suficientă pentru o trecere confortabilă pentru un adult..

Cadrul cadrului este sudat într-un unghi drept, astfel încât poarta să fie plană. Pentru a verifica standardul și a alinia unghiul, utilizați:

  • pătrat;
  • nivel;
  • un ciocan.

Pentru a alinia profilul metalic, nu-l sudați în jurul perimetrului imediat.

În primul rând, profilul este sudat cu doar câteva picături de sudură. Apoi, măsurarea gradului unghiului este măsurată cu un pătrat și, dacă este necesar, secțiunea profilului este nivelată cu un ciocan. Măsurarea gradului unghiului este măsurată din nou și structura este sudată de-a lungul perimetrului.

Crearea unui caz pentru o încuietoare

Pentru a încorpora un blocaj într-o poartă metalică, trebuie să creați o cutie pentru aceasta. Pentru aceasta, în acest caz se fac două tăieturi orizontale. În aceste fante este introdusă o încuietoare de ușă, este fixată cu nituri metalice.

De asemenea, o piesă în formă de "p" este sudată pe corpul de răchită, care ar trebui să acopere suprafața laterală a blocării. Plăcile de capăt sunt înșurubate la blocare.

Când rama porții este gata, balamalele ușii sunt înșurubate la ea. Pentru a putea deschide confortabil poarta, este necesar să se țină seama de distanța dintre poartă și cadru. Ar trebui să fie de aproximativ 3 mm.

Balamalele ușilor sunt fixate pe poartă prin sudare. După instalarea ramei de răchită, este necesar să-l încălziți cu ardezie sau foi metalice.


Opinii: 115