» » Cele mai bune uși de garaj fă-te-te-singur

Cele mai bune uși de garaj fă-te-te-singur

poarta în sus și pesteDacă trebuie să închideți spațiul unei clădiri de tip garaj sau utilitate, o ușă superioară este cea mai bună alegere. Designul este convenabil prin faptul că atunci când deschiderea pânzei este deasupra (paralel cu tavanul), ceea ce înseamnă că nu ocupă spațiul util al pătratului. Deci, să ne uităm la modul de asamblare a unei astfel de porți folosind un exemplu specific..

Citiți și despre: uși de garaj secționale și caracteristicile lor!

Cum funcționează ușile în sus

În cazul nostru, poarta are 3 metri lățime și 2,3 metri înălțime. Pânza este deschisă și închisă coborând și ridicând sarcinile suspendate. De exemplu, câteva cărămizi situate la dreapta și la stânga într-o cutie specială sau conductă de plastic, pentru a nu zgâria peretele. Greutatea lor totală este de aproximativ 9 kg.

Când poarta este închisă, se fixează cu o bilă de mobilier încorporată. Acesta iese în gaura din suporturile laterale.

Pentru a deschide pânza, este necesar să completați partea superioară, ținând partea de jos a porții, apoi ridicați-o. Aproximativ 1/5 din distanță vor fi ridicate complet orizontal la sol.

Un cablu de conducere (de exemplu, un "șase") este aruncat peste role (sunt două dintre ele la margini): 1 - tăiat în colț, 2 - este deasupra sarcinii.

Etapa responsabilă este pregătirea desenului

Înainte de a asambla cadrul Poartă și înveliți-le cu o foaie, trebuie să pregătiți un desen al porții.

Permiteți suficient timp pentru acest pas, deoarece dacă traseele marginilor superioare și inferioare ale ușii superioare sunt incorect calculate, acestea se pot sprijini de tavan, pot fi prea scăzute când sunt deschise și pot interfera cu utilizarea camerei.

Poarta noastră are 3 metri lățime, 2,3 metri înălțime. Vom face un desen pe o scară de 10 cm = 10 mm.

secvenţierea:

  1. Desenați o linie verticală lungă de 23 cm. Desenați o linie orizontală în partea de sus (marginea superioară a pânzei). Faceți marcaje și mai mari de la 1 la 5 cm (extindeți linia verticală cu 5 cm) - aceasta este înălțimea tavanului (50 cm deasupra porții). Trebuie să aveți cel puțin 40 cm în sus de la ușă, altfel poarta nu va funcționa.
  2. Marcează mijlocul pânzei 1,15 m, ne interesează spațiul de deasupra acestui punct.
  3. Luăm aproximativ 1,4 m. Rețineți că partea inferioară a porții va rula de jos în partea de sus - 2,3 m.
  4. Pentru a vedea cum se va deschide pânza, luați o busolă cu un pas de 1.4. Desenăm o linie verticală spre dreapta, la distanța unui pas de busolă de la prima linie verticală. În continuare, facem pasul busolei de la înălțimea tavanului (punctul 50 cm deasupra vârfului porții) până la 1,4. Desenăm un arc (este descris de partea inferioară a porții).
  5. Reduceți înălțimea la 1,3. Desenați din nou o linie verticală din dreapta (pasul compasului de la 0 la 1.3). Desenați un arc în trepte de 50+ la 1,3. Punctul de intersecție a liniilor s-a dovedit a fi la o înălțime de 1,8 (este în acest moment că panza va lua o poziție orizontală) în loc de 2.3.
  6. Luăm o înălțime de 1,35. Repetăm ​​pașii descriși mai sus. Și acum punctul de intersecție este în poziția dorită (4 mm = 4 cm eroare, va merge la grosimea pânzei).

Astfel, când pârghia este atașată la o înălțime de 50 cm deasupra deschiderii și înălțimea plăcii este de 2,3, punctul de fixare al pârghiei din partea de jos este 1,35.

Asamblarea structurii

Când planul este gata, continuați la instalare. Colectăm îmbinări și unități de împerechere, un cadru metalic. Instalăm suporturi în deschidere, deflectoare și canelură pentru role.

Pentru a reduce efectul de frecare și frecare, am înlocuit șuruburile standard cu butucuri auto (aka șocuri spate).

În concluzie, asamblăm mecanismele mobile și porțile în sine, agățăm sarcina.


Opinii: 135