» » Întruparea ideii de proiectare a peisajului pe un lot de 10 acri

Întruparea ideii de proiectare a peisajului pe un lot de 10 acri

Peisaj pe 10 acriOmul a vrut în orice moment să cucerească natura. La început a fost grădinărit și grădinărit, mai târziu - decorarea casei și a spațiului din jurul ei. Acum, mulți încearcă să-și aducă zelul în mediul natural. De aceea, peisajul pe 10 acri este atât de popular. Compozițiile stilistice ar trebui să satisfacă nevoile estetice ale proprietarilor, cu toate acestea, este important să se găsească echilibrul optim între elementele arhitecturale și grădinărit.

ideea principală

Pe scurt, puteți oferi câteva exemple de proiectare a peisajului pe 10 acri:

 1. Ideea principală a designului peisajuluiEuropeană, americană. Casa de la țară este destinată doar relaxării. Lipsa grădinilor de legume, a clădirilor agricole și a grămezilor de compost. În schimb - o zonă de grătar, paturi de flori frumoase și o piscină.
 2. Tradițional, rus. Zona este ocupată maxim de paturi, sere sau acvarii.
 3. Combinate, o încrucișare între cele două opțiuni anterioare. Cu o planificare corectă, vă puteți bucura de activități în aer liber pe fond de paturi de flori frumoase.

Principalul lucru este să respectați un plan clar de acțiune. Doar în acest caz rezultatul va aduce plăcere..

Planificarea muncii

Un lot de 10 acri poate contine:

 1. Clădire rezidențială cu garaj și terasă.
 2. Zona de ședere confortabilă.
 3. Plantări de grădină și grădină.
 4. Clădiri pentru inventar.
 5. Bucătărie de vară.

Înainte de a începe să lucrați la un proiect de proiectare a peisajului, este necesar să se clarifice în SNiP cerințele ca proprietarul zonei suburbane să fie ghidat de:

 1. Ordinea amenajării clădirilor pe amplasamente adiacente.
 2. Distanța dintre copaci și clădiri până la drum și gard.
 3. Cerințe sanitare și igienice pentru amplasarea toaletei sau a puțului.
Cum să creați o grădină în stil englezesc cu propriile mâini

Planificarea lucrărilor pentru șantier

În continuare, ar trebui să vă familiarizați cu indicatorii geodezici pentru stabilirea corectă a utilităților. În caz contrar, apele subterane vor ucide copacii de grădină sau rădăcinile copacilor vor distruge o conductă de apă.

Întregul site poate fi împărțit în 3 zone:

 1. Casă cu clădiri.
 2. Loc de odihnă.
 3. Parc de grădină cu spații pentru păstrarea animalelor.

Pornind de la ideea principală, ar trebui să împartă teritoriul. Pentru a face acest lucru, pe o foaie de hârtie trebuie să desenați o diagramă pe care zone și locația clădirilor vor fi evidențiate.

Versiunea europeană presupune o casă cu o clădire de garaj, o zonă pentru petreceri, paturi de flori, o piscină și un loc de joacă.

Peisagistica unei cabane de vară de 10 hectareÎn versiunea tradițională, 2/3 din clădiri sunt ocupate de paturi și arbori de grădină. Aceasta este de aproximativ 6 acri. Aproximativ 15 metri pătrați sunt alocați pentru sere, 40 pentru clădiri, aproximativ 25 pentru cabane și cuști, 56 pentru un garaj și 100 pentru o zonă de agrement..

Versiunea combinată alocă 850 mp. metri de grădină-grădină, 200 de bucătărie de vară, zonă de recreere, leagăn și foișor. Restul este ocupat de un garaj și de clădiri.

Designul peisagistic al unui teren dreptunghiular de 10 acri iese în evidență cu linii clare și unghiuri de 90 de grade. Aspectul poate fi circular și diagonal (extinde vizual spațiul, potrivit pentru structurile originale).

Zonele trebuie marcate cu granițe artificiale sau naturale. Primele sunt piese. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să mergeți pe site și să mergeți la un anumit obiect în cel mai convenabil mod. Pe acest traseu, trebuie să așezați o alee. A doua opțiune implică divizarea folosind râuri, dealuri și rezervoare

Realizarea unui frumos alpin alunecat în grădină

.

Nuanțe de drenaj

Dacă apa subterană este situată la o adâncime mică, atunci în timpul topirii zăpezilor și a furtunilor de ploaie, va fi nevoie de un sistem eficient de drenare, altfel structurile capitale vor fi supuse inundațiilor. Pentru sistemul de drenaj, în loc de țevi metalice, este mai bine să puneți geotextil sau polietilenă.

Ce trebuie sa facem:

 1. Nuanțele de drenare a șantieruluiUnghiul corect al șanțurilor și conductelor.
 2. Secțiunile orizontale nu trebuie să depășească 5 metri.
 3. Secțiunile de curent invers nu trebuie să fie permise.

În plus, merită creată un sistem separat de ape pluviale. Trebuie să acopere perimetrul tuturor clădirilor.

Plan de amenajare

Proiectarea proiectului pentru un teren de 10 acri include amenajarea teritoriului. Plantarea plantelor necesită o examinare separată. De asemenea, ar trebui să începeți cu un plan, care va reflecta locația paturilor de flori, paturi de flori, peluze, arce cu viță de vie. O listă cu toate plantele care vor fi amplasate pe șantier trebuie întocmită și aruncată cele care nu se potrivesc condițiilor climatice sau solului.

Plan de amenajare

Ar trebui să desenați fiecare pat de flori separat, să-l desenați și să indicați ce plantă și în ce loc va fi plantată. De asemenea, trebuie să indicați numărul exact de plantări viitoare..

Stiluri de design

Proiectarea unui teren al unei case de țară pentru 10 acri poate fi realizată în diferite stiluri:

 1. Stiluri de coleteGrădină japoneză. Se caracterizează prin linii stricte, rezervoare, foișoare, poduri și pietre.
 2. Mediterana. Se caracterizează prin paturi de flori și vase ceramice cu flori delicate, fântâni, foișoare, hamacuri și bănci, sculpturi și mobilier din răchită. Vedere europeană.
 3. Rustic. Bine îngrijite, dar naturale, cu mobilier simplu, o pajiște înflorită, un gard de răchită. Vedere tradițională.
Idei interesante pentru proiectarea peisajului site-ului

Starea de spirit în vacanță va depinde de modul în care va fi decorat complotul final de 10 acri. Orice idei pot fi realizate. Principalul lucru este să planifici totul în mod clar, să ai răbdare, dar scrupulos în lucrurile mărunte. Numai în acest fel se nasc locuri cerești și un distracție spirituală.


Opinii: 147