» » 10 Inovații de grădinărit care vă vor simplifica viața și vă vor înfrumuseța site-ul

10 Inovații de grădinărit care vă vor simplifica viața și vă vor înfrumuseța site-ul

decorarea originală a zonei suburbaneDacă sunteți sceptici în legătură cu tot felul de inovații în domeniul grădinăritului și preferați să săpați paturi, plantați zone uriașe de cartofi și buruieni pentru ore întregi în mod vechi, atunci acest articol este pentru dvs. Vă vom spune despre noile tendințe apărute în grădinărit, care vă pot simplifica mult viața de la țară și vă pot îmbunătăți grădina..

Pe această temă: idei originale de grădină!

Grădinărit vertical

căpșuni în paturi verticaleSarcina principală a acestei metode este de a economisi spațiu prețios în zone mici. Datorită faptului că nu toată lumea are mai mulți acri de pământ, această idee câștigă o imensă popularitate. grădină cu flori cu mai multe niveluriConcluzia este că paturile, paturile cu flori și ghivecele sunt dispuse în mai multe niveluri conform principiului unui turn.

Paturi ridicate

legume în paturi înalteAstăzi astfel de paturi sunt folosite peste tot. Pe lângă faptul că, cu ajutorul lor, puteți schimba complet designul teritoriului, acestea ajută la cultivarea oricărei culturi în condiții de sol sărac. Toate plantele din ele se coacă mai repede din cauza unei mai bune drenaje a solului, iar înghețurile nu sunt atât de rele. paturi calde înalteÎn plus, este suficient să le săpați doar de două ori pe an: prima dată la plantare, a doua oară la recoltare..

Grădinărit comestibil

mini pat de grădină suspendatCând vine vorba de decorarea unei grădini, imediat vin în minte paturile cu flori parfumate. Acum imaginați-vă cât de frumoase pot observa vase de căpșuni sau paturi mici cu căpșuni sub fereastra din bucătărie. Chiar ardeii și roșiile pot concura cu grădinile de flori atunci când sunt plantate din motive de proiectare.. căpșuni în recipienteÎn plus, pe lângă componenta vizuală, veți avea mereu fructe și legume proaspete pentru masă. Astfel, grădinăritul comestibil vă permite să omori două păsări cu o singură piatră: economisirea spațiului și cultivarea legumelor cu fructe de pădure.

Grădini în creștere în containere

cultivarea plantelor în containereDacă plantați plantele în containere, creați o grădină mobilă de culturi iubitoare de căldură pe care o puteți lua în interior pentru iarnă. În plus, ca și în cazul paturilor ridicate, acestea nu vor depinde de calitatea solului.. containere cu flori în proiectarea site-uluiDacă doriți, containerele pot fi schimbate și mutate după cum doriți, creând o imagine unică în funcție de starea de spirit.

Balcon-gradina

mini gradina de pe balconDacă nu ești fericitul proprietar al unei căsuțe de vară, dar ai un balcon, atunci poate fi transformat cu ușurință într-o mini-grădină. Lista culturilor care pot fi cultivate pe balcon este cu adevărat uriașă. Puteți planta totul, de la legume obișnuite, ierburi și fructe de pădure până la portocale pitice și lămâi. Dacă ați simțit dorința de a crește ceva timp îndelungat, dar nu a făcut-o din lipsa vile, în acest fel pentru tine.

Cultivarea culturilor mixte

legume și flori în aceeași grădinăAnterior, fiecare specie de plante avea propria sa zonă separată. Astăzi, grădinarii avansați plantează culturi împreună. De exemplu, mazărea plantată cu cartofi poate ajuta la combaterea gândacului de cartofi din Colorado. Galbenele cu galbenelele se recomandă, în general, să semeni pe întreg teritoriul, ei ajută împotriva nematozilor, a vălurilor, a muștelor de ceapă și a afidelor. Explorați care culturi sunt compatibile între ele, acest lucru va crește mult productivitatea grădinii dvs..

Irigare prin picurare

irigare economică prin picurareConservarea apei este o problemă importantă care a primit prea puțină atenție. Furnizați exact cantitatea de apă necesară pentru fiecare plantă. În multe țări, aceste metode au fost folosite de mult timp. Îi încurajăm pe toți să își urmeze rolul..

Animale în grădină

atragând fluturii în grădinăPopularea fluturilor, a peștilor și a păsărilor din grădină este o tendință modei în creștere rapidă. Pe lângă legumele și fructele standard, plantați tipuri specifice de plante care vor atrage fluturi și păsări în zona dvs. Acestea includ, de exemplu, lavanda, spirea și valeriana. Un mic iaz frumos amenajat locuit de pește va deveni un obiect de admirație pentru prieteni și vecini..

Minimizarea cantității de iarbă

flori în loc de iarbăProfesioniștii sugerează reducerea suprafeței ocupate de gazon și plantarea de flori rezistente la secetă pe ele. Acest lucru reduce semnificativ costurile de muncă ale tăierii ierbii. În plus, teritoriul în sine va arăta mai luminos și mai bine îngrijit..

Combinarea soiurilor

mic iaz de pe șantierPe lângă faptul că grădina ar trebui să arate frumos, ar trebui să miroasă și delicioasă și sunet melodios. Flori parfumate, legume strălucitoare, tot felul de animale și un mic Fântână. Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile care vă vor ajuta grădina să trăiască. Combinația de culturi de legume, plante parfumate și soluții de proiectare a peisajului îl vor face unic.

Am oferit doar câteva exemple despre cum îți poți dezvolta grădina. Pe lângă ele, există multe alte opțiuni, deoarece progresul nu stă pe loc. Încercați să nu vă gândiți la grădina dvs. ca la ceva fundamental și neschimbat. Încercați idei noi, fără teamă să experimentați, împărtășiți-vă experiența cu prietenii și atunci grădina dvs. va fi întotdeauna frumoasă și recolta dvs. va fi bogată.

Idei originale pentru o grădină și o grădină de legume - video


Opinii: 140