» » Paturi calde înalte pentru o grădină de legume inteligente

Paturi calde înalte pentru o grădină de legume inteligente

paturi înalte în grădinăDacă doriți ca grădina dvs. să dea randamente mari, faceți paturi înalte și calde. Mulți grădinari le folosesc deja pe parcelele lor. Vom analiza pro și contra unor astfel de paturi.

Minusuri

Minus unu: complexitatea realizării unui pat cald și înalt. Procesul de aranjament necesită mult timp și efort. Este necesar să îndepărtați stratul superior al solului. Puneți un cadru format din scânduri, cărămizi, bușteni sau ardezie. Puneți „plăcinte organice”: carton și ramuri mari în jos, acoperiți cu pământ și mulci deasupra.

Minus al doilea: patul din grădină se usucă rapid pe vreme caldă și trebuie udat mai des, iar toate plantele din grădină trebuie mulate. Mulch-ul va ajuta la reținerea umidității.

profesioniști

În plus, primul: datorită faptului că paturile sunt peste nivelul solului, razele soarelui le încălzesc mai repede decât restul solului de pe șantier. Prin urmare, într-o grădină cu paturi „inteligente”, sezonul de plantare poate fi început mai devreme.

În plus, al doilea: este convenabil să reglăm umiditatea solului. Pe paturi înalte apa nu stagnează, prin urmare, într-un an ploios, plantele nu vor suferi de excesul său. În vara caldă, paturile vor trebui udate mai mult.

În plus a treia: buruienile nu cad pe patul înalt din cauza gardului. În același timp, buruienile care cresc între paturi pot fi folosite ca mulci. Acesta va proteja solul de uscare și va fi un îngrășământ excelent pentru culturile care cresc în grădină..

În plus, a patra: o grădină de legume cu paturi înalte este convenabil de prelucrat. Datorită faptului că paturile sunt situate deasupra nivelului solului, nu trebuie să vă aplecați către plante.

În plus a cincea: costuri minime de muncă. În ciuda faptului că vom cheltui mult efort pentru a construi paturi înalte, vom economisi 90% din timp în viitor. Paturile calde ridicate nu vor trebui să fie dezgropate dacă, după fiecare sezon, sunt semănate cu siderate.

Folosim agricultura naturală

După recoltare, trebuie să semănați paturile cu siderate. Acest lucru va elimina nevoia de a pregăti paturile pentru sezonul de primăvară. Sideratele joacă un rol important în reținerea zăpezii în timpul iernii și previn evaporarea rapidă a umidității în primăvară. Acestea dezleagă solul și îmbunătățesc structura acestuia.

Alegerea gunoiului de grajd verde depinde de ce fel de cultură plănuiești să plantezi în grădină în sezonul viitor. De exemplu, muștarul nu trebuie plantat acolo unde va crește varză sau ridiche anul viitor. Phacelia este un gunoi versatil verde și dezoxidizează bine solul.

Grădina de legume „inteligentă” nu necesită multă atenție, dar dă randamente bune.


Opinii: 155