» » Temele nr. 2: grădinărit pentru grădinari începători

Temele nr. 2: grădinărit pentru grădinari începători

Site-ul nostru nu a fost folosit de aproximativ 10 ani înainte de cumpărare. Prin urmare, la început a trebuit să-l ștergem de ciuperci de zmeură, tufișuri de mesteacăn și arin. Drept urmare, avem practic terenuri virgine. În plus, există un nivel ridicat de ape subterane. Primăvara, în special cu multă zăpadă, apa stă de fapt pe șantier sau se află la o adâncime de jumătate de lopată.

Pe baza acestor condiții și, de asemenea, din faptul că nu avem nevoie de multe legume, se creează treptat paturi crescute și se formează o zonă de grădină. S-a ales cel mai înalt loc de pe șantier, s-a realizat un plan, iar apoi s-au construit paturi din plăci de palete - în mare parte dreptunghiulare, există o zonă de paturi trapezoidale și „rotunde”. În loc de sere, tuneluri cu filet.

În paturi, ramuri, iarbă cosită, apoi compost și sol au fost așezate pe stratul de jos. Solul este parțial de pe șantier, parțial achiziționat. De asemenea, s-a adăugat turba de mulci cumpărată. Materialul nețesut a fost folosit și ca mulci, iar conurile de pin au fost folosite pentru căpșuni (am moștenit pinii).

Tufii de boabe (coacăze, zmeură, coacăze, yoshta) sunt de asemenea plantați în zona grădinii - îndeplinesc și funcții de separare și decorare. Pe paturi sunt cultivate căpșuni, căpșuni sălbatice, viermi de pământ, ierburi aromate, dovleci, dovlecei, mazăre, ridichi, salate, roșii, castraveți. Adăugați periodic porumb, diferite tipuri de varză, morcovi, ceapă.

Separat, am reușit să facem un pat pentru afine - în cel mai inundat loc. Plantarea de afine s-a arătat de asemenea bine - toate aceste plante de soluri acide stau într-un loc separat, la o distanță de grădină.

Coacăze
Coacăze

Un exemplu de unul dintre paturile de la începutul sezonului
Un exemplu de unul dintre paturile de la începutul sezonului

Yoshta
Yoshta

Merisor
Merisor


Opinii: 98