» » Cum este organizată grădina noastră

Cum este organizată grădina noastră

Buna! Vă voi povesti puțin despre modul în care este organizată grădina noastră.

Regiunea noastră este situată în zona agriculturii riscante. Grădina noastră de legume este destul de mare, dreptunghiulară, cu o mică „apendice” (căpșuni, ceapă perenă, verdeață sunt plantate acolo). Printre dezavantaje este o locație scăzută, din această cauză, o intrare incomodă, iar uneori inunda. Dacă parcela (grădină) este doar în planurile tale, atunci este mai bine să nu iei zone joase.

Mai jos este un plan aproximativ al site-ului nostru (cu o scară pe care nu am putut ghici):

Planul nostru de site
Planul nostru de site

Solul este un nisip moale, mi se pare că acesta este un minus, dar, cred, proprietarii zonelor de lut nu vor fi de acord cu mine. Analiza solului a fost făcută: aciditate - 5,80; fosfor - mai mult de 25,0; potasiu - 20. Aceasta înseamnă că nu este necesar fosfor și liming, dar sunt necesare îngrășăminte de potasiu. Folosim îngrășăminte organice - aplicăm gunoi de grajd, turbă și conținutul grămadă de compost în primăvară.

Suntem angajați în agricultură tradițională. Grădina de legume de pe acest loc are probabil aproximativ 50 de ani - o plugăm primăvara și toamna. Pentru comoditate, grădina a fost împărțită în trei zone: pentru paturi, cartofi, gunoi de grajd verde. Zonele sunt schimbate periodic în locuri - acest lucru vă permite să observați rotația culturilor.

Apelez dintr-un furtun și când nu sunt leneș - dintr-un vas de udare (pentru încărcare). Există un butoi de fier și o cadă veche pentru încălzirea apei. Combatem dăunătorii atât cu remedii chimice, cât și cu remedii populare.

În fotografia de mai jos - plantațiile din acest an: în prim plan - paturile, apoi - cartofii (brazdele încă nu au fost îngrijite), iar în depărtare sunt vizibile verdeturile - acesta este un amestec de ovăz și mazăre.

Grădină de legume la începutul sezonului
Grădină de legume la începutul sezonului

Paturile nu sunt staționare și fără garduri, adesea orientate de la sud la nord. Lățimea paturilor este de 1,5 metri și cu cât sunt mai lungi, cu atât este mai convenabil. Nu facem paturi înalte pentru varză și porumb, le plantăm în mici depresiuni, astfel încât să fie mai convenabil la apă.

Totul pare să fie ... nu știu ce se mai poate adăuga).
Mulțumesc pentru atenție.


Opinii: 121