» » O grădină de legume pe o secțiune lungă și îngustă: cum să echipezi?

O grădină de legume pe o secțiune lungă și îngustă: cum să echipezi?

În toamnă am cumpărat o căsuță de vară. Avem de gând să înființăm acolo o mică grădină de legume, dar există o mică problemă - site-ul are forma unui dreptunghi alungit. Spune-mi cum îți poți echipa propria grădină pe o zonă lungă și îngustă?

Proprietarii de terenuri care au forma corectă și pătrată pot fi invidiați numai. La urma urmei, practic nu există probleme cu amplasarea clădirilor rezidențiale și comerciale pe ea, precum și cu o grădină și o grădină cu legume. În această chestiune este mult mai dificil pentru cei care au o secțiune alungită. Lățimea unor astfel de parcele nu depășește, în general, 20 m, ceea ce vă face să vă gândiți la aspectul său, mai ales dacă aveți nevoie și să încadrați paturi de grădină acolo..

Totuși, nu trebuie să vă fie frică de dificultăți, deoarece, în principiu, nu este foarte dificil să dotați o grădină pe o secțiune lungă și îngustă cu propriile mâini. Principalul lucru este să respectați anumite recomandări, cu ajutorul cărora puteți extinde vizual proprietatea și planificați nu doar o grădină de legume, ci și o mică grădină.

Recomandări generale pentru planificarea unei secțiuni restrânsesecțiune îngustă

Pentru a abate atenția de la lățimea mică a site-ului, se recomandă divizarea acesteia în trei zone și amenajarea fiecăruia ca teritoriu independent:

  1. Zona de zi (casă, foișor, piscină mică).
  2. Loc pentru plantații (grădină, grădină de legume).
  3. Zona economică (clădiri).

Pentru paturi de grădină într-o zonă îngustă, lăsați partea însorită.

Opțiuni de proiectare pentru paturi într-o zonă îngustăschemă

Atunci când aranjați o grădină și o grădină de legume pe o parcelă lungă, nu trebuie să folosiți metoda de plantare a plantațiilor la rând de-a lungul parcelei. Această metodă va face vizual site-ul și mai îngust. Mai bine să folosiți soluții non-standard, de exemplu, plantarea plantelor în cerc.

Arată frumos și nu atrag atenția asupra zonelor cu probleme ale site-ului:

  • paturi franceze;
  • paturi cu mai multe niveluri;
  • paturi înalte amplasate în diagonală sau peste amplasament.

Căile dintre grupurile de plante trebuie, de asemenea, să fie făcute nu într-o formă dreaptă, ci înfășurate sau în diagonală, astfel încât să "rupă" linia lungă a site-ului.

Paturi francezepaturi franceze

Astfel de paturi sunt realizate sub forma unui grup de forme geometrice clare, separate prin căi de formă neregulată. Marginile paturilor sunt limitate de un chenar, care este de asemenea decorativ. Le puteți suplimenta cu elemente de design de peisaj (diferite sculpturi).

Când planificați paturi franceze într-o zonă îngustă, este mai bine să le faceți sub formă de cerc sau oval.

Paturi cu mai multe niveluripaturi cu mai multe niveluri

O secțiune lungă poate fi împărțită în trepte de trepte și folosită pentru plantele de grădină. Și dacă construiți paturi separate pentru 2 sau mai multe „etaje”, acest lucru nu numai că va economisi spațiu, dar va mări și suprafața de aterizare.

Paturi înaltepaturi înalte

Paturile voluminoase amplasate de-a lungul site-ului vor ajuta la împărțirea acestuia în fragmente. Mai mult decât atât, sunt ușor de îngrijit. Dacă aranjați pat înalt în diagonală, obțineți o soluție destul de extraordinară pentru planificarea unei grădini de legume într-o zonă îngustă.

Trucuri de peisaj pentru o secțiune lungă îngustă - video


Opinii: 197