» » Proiectare peisaj diy: prima etapă

Proiectare peisaj diy: prima etapă

Fiecare locuitor de vară prețuiește visul unui complot frumos. Unde dimineața devreme este plăcut să te plimbi pe covorul moale al gazonului verde, să respiri mirosul unei grădini abia trezite, să admiri florile tale preferate. Dar calea de a face visele devin realitate poate fi destul de spinoasă. La urma urmei, crearea unui design de peisaj frumos al unei căsuțe de vară cu propriile mâini este o întreagă știință, unde trebuie să cunoașteți nu numai elementele de bază ale recuperării, construcției, științei solului, dar și multe alte tehnici cu care un rezident de vară novice abia este familiar, sau chiar complet necunoscut..

Design peisagistic

Mulți locuitori de vară înțeleg știința creării de frumusețe creată de om pe cont propriu, creând uneori astfel de capodopere de măiestrie cu propriile mâini, încât pur și simplu se miră! Iar unii invită designeri cu experiență să proiecteze și să dezvolte orice combinații complexe. Nu contează dacă tu sau o echipă de profesioniști veți crea frumusețe în grădina dvs., principalul lucru este să vă decideți cum vă imaginați viitorul design peisagistic al căsuței dvs. de vară? Pentru a face acest lucru, puneți-vă câteva întrebări simple, răspunsul la care vă va ajuta visul să devină realitate..

Am întocmit o listă de întrebări pe care fiecare rezident de vară își poate pune chiar și în stadiul de a gândi îmbunătățirea căsuței, sper să vă fie util. Poate că veți extinde în mod semnificativ lista mea, sau poate că anumite puncte sunt complet inacceptabile pentru dvs., principalul lucru este să vă alcătuiți și să introduceți acolo întrebările dvs., la care voi înșivă veți răspunde cu gândire. Acest lucru va servi drept începutul creării unui design de peisaj frumos la cabana dvs. de vară. Deci, lista în sine:

1. Planuiesti sa locuiesti permanent intr-o zona suburbana sau vei veni numai in sezonul estival?

2. Ai nevoie de o grădină de legume la dacha? Dacă da, atunci gândiți-vă ce plantați acolo? Locația paturilor depinde de răspunsul la această întrebare, deoarece unele plante le place umbra, altele le place soarele.

3. Ce flori îți plac? Dacă acestea sunt plante amelioase, atunci trebuie să vă gândiți în prealabil cum (și unde) veți atașa ghivece sau coșuri suspendate. Dacă lumina ochilor dvs. este plante tropicale capricioase (ixia, freesia, spartaxis etc.), atunci ar trebui să aveți grijă de o cameră specială pentru depozitarea în timpul iernii a cormilor lor. Fiecare are propriile preferințe, dar înainte de a vă planifica plantația, verificați specificul creșterii plantelor preferate. Acest lucru va determina locația paturilor de flori, designul decorativ al căilor de grădină, alunecărilor alpine etc..

Plante ampel

3. Câte persoane vor locui / vor veni în zona dvs. suburbană? Există copii printre ei? Și dacă da, ce vârstă? La urma urmei, mulți au copii, iar crearea unui colț verde separat pentru jocuri, sport sau înot va fi foarte utilă. Pentru copii, puteți crea o mini-piscină decorativă, construi leagăne și diapozitive, iar pentru adulți, echipați locuri separate pentru recreere: foișoare, șemineu cu grătar și bănci joase etc..

4. Ai un prieten cu patru picioare? La urma urmei, dacă ai un câine de rasă mare și plănuiești să locuiești tot timpul într-o casă de țară, trebuie să ai grijă să creezi o incintă frumoasă confortabilă pentru ea, în armonie cu peisajul din jur.

5. Ce fel de pomi fructiferi doriți să plantați în țară? Această problemă trebuie abordată cu întreaga responsabilitate. Până la urmă, din păcate, se întâmplă ca oamenii să crească cireși, cireșe dulci, meri sau alte plante de ani buni, iar în final nu obțin o recoltă bună, iar acest lucru se întâmplă pentru că soiurile de plante nu sunt potrivite pentru cultivarea în această regiune. Prin urmare, doar a spune „Vreau să plantez vișine dulci din soiul Fatezh” nu este suficient. Mai întâi trebuie să aflați dacă clima din zona dvs. este potrivită pentru plantarea unui soi de plante special..

6. Ai nevoie de un corp de apă? Dacă este necesar, atunci gândiți-vă ce ar trebui să fie: combinați o fântână și o baie sau combinați un pârâu și o cascadă (dacă există o sursă naturală de apă în apropiere, desigur). Și dacă zona ta are probleme cu apa naturală, are sens să faci un pârâu sau lac „uscat”, frumos decorate cu piatră, flori și o punte suspendată.

Pârâul uscat

7. Aveți de gând să proiectați un gard viu? Dacă sunteți, unde intenționați să o plasați? Poate că vrei să deghizezi o parte inestetică a gardului cu ea sau să decorezi pereții unei case de țară? Instalarea preliminară a spalierilor, bersotului (cadru peste căile de grădină), pergole, arcade și alte structuri vor depinde de răspunsul la această întrebare. Și dacă plantele pentru gard viu nu necesită sprijin, luați în considerare opțiuni interesante pentru zonarea site-ului dvs. cu un tablou verde. Da, până la urmă, te poți închide doar cu un gard viu de la vecinii nocivi, de exemplu))

8. Unde și din ce material (piatră, lemn, beton, nisip sau combinații ale acestora) intenționați să organizați traseele din grădină? Cum ați dori să le decorați? Borduri de la plante nepretențioase, piatră naturală cu lumina de fundal, arbuști subdimensionate sau în alte moduri?

9. Ai nevoie de un sistem de iluminat decorativ? Dacă da, care? La urma urmei, există o mulțime de opțiuni. Acestea pot fi proiectoare LED cu moduri de intensitate diferite. Lămpile stradale montate în stâlpi decorativi, direcționați de jos în sus și accentuând frumusețea pomilor fructiferi masivi. Și dacă doriți să iluminați iazuri și locuri umede în grădină, atunci trebuie să aveți grijă să instalați fibra optică (fibra luminoasă).

Iluminat în design de peisaj

10. Unde este locul unde vă parcați mașina? Iar dacă invitați deseori oaspeți, atunci trebuie luată în considerare și opțiunea de a-și parca mașinile..

11. Ce facilități suplimentare (clădiri) doriți să îmbunătățiți dacha? Poate fi un foișor, o terasă deschisă sau închisă, o baie, leagăne, bănci, mese și alte structuri care ar trebui să se încadreze organic în compoziția generală a designului peisajului.

12. Și ultimul - poate cel mai important pentru sănătate. Amintiți-vă dacă sunteți alergic la orice specie de plante?

Nu contează dacă tu însuți vei începe să îți îmbunătățești grădina sau să încredințezi acest lucru unui specialist, răspunsul la aceste întrebări simple te va ajuta să decizi asupra alegerii conceptului de design de peisaj pentru o cabană de vară..

Schimbarea spațiului din jurul tău, combinarea armonioasă a materialelor cu proprietăți și structuri diferite între ele este o întreagă artă care necesită imaginație, profesionalism și talent. Până la urmă, cum își sculptează un artist pânza? El ia un creion, o perie, o paletă de vopsele, o pânză și creează. Drept urmare, îi admirăm lucrările. Așa se face în proiectarea peisajului - rezultatul final al lucrării de proiectare (sau a propriei dvs. lucrări): o lucrare finisată autosuficientă - un design frumos al unei căsuțe de vară, creată de tine, în care toate elementele sunt combinate armonios între ele..


Opinii: 180