» » Idei de amenajare a teritoriului

Idei de amenajare a teritoriului

În agitația vieții noastre dinamice, o mică oază din propria noastră dacha este un adevărat lux. Aici vă puteți ascunde de agitația orașului zgomotos, relaxați-vă în liniște și liniște, aici munca fizică grea nu aduce oboseală, ci doar bucurie, mai ales când îi vedeți roadele. Mulți locuitori de vară își transformă moșii din țară într-un mic Eden, creând un design peisaj original neobișnuit de frumos cu propriile mâini. Până la urmă, poate fi amenajat chiar și un site modest și foarte neglijat, astfel încât să se transforme într-un basm.

Realizați-vă designul original al peisajului
Realizați-vă designul original al peisajului

Lucrul amuzant este că mulți oameni cred că crearea proiectării peisajului este o afacere foarte dificilă, dincolo de îndemâna lor. Dar în același timp se construiesc activ foișoare, lovitura peluze și paturi de flori, plantat exotic plante gradina pavata urmări, decora țărmurile rezervoare și chiar construi foarte original diapozitive alpine, fără să bănuiască că au început deja să creeze peisajul cu propriile mâini!

În plus, nimeni nu se deranjează să ia cunoștință pe Internet (din fericire, aproape toată lumea îl are acum) cu tehnica creării acestui sau acelui element al peisajului. Și arătând o imaginație remarcabilă, aplicându-ți munca și asezonând-o cu generozitate cu dragoste, poți crea un loc cu adevărat confortabil și frumos în care să te poți simți un suflet viu. Nu este deloc necesar să urmați regulile altcuiva sau să folosiți clicuri plictisitoare. Creați frumusețe în țară „pentru tine”, ținând cont de preferințele floristice proprii.

Unde sa încep?

Orice ar putea spune, dar o căsuță de vară este aproape întotdeauna asociată cu numeroase verdeațe. Desigur, acest rol poate fi jucat de nocivi buruieni, dar peluze îngrijite, paturi de flori luminoase și, dacă structura terenului permite, dealurile alpine sunt chemate să îmbunătățească estetic cabana. Pentru mulți locuitori de vară începători, crearea unui peisaj cu propriile mâini începe prin amenajarea unui gazon, deoarece iarbele de gazon sunt nepretențioase și necesită un minim lăsând. Este plăcut să creezi un covor cu iarbă cu propriile mâini, pe care vrei doar să te plimbi desculț, sau chiar să stai întins, bucurându-te de moale. Gazonul oferă întregii parcele o anumită ordine, un sentiment de calm și confort, ascunde linii rupte și nuanțează vizual peisajul.

peluză
peluză

Gazonul este minunat, dar orice grădină fără flori este plictisitoare și fără caracteristici. Planteaza flori! Organizează paturi frumoase de flori, gândește-te la forme. Acestea pot fi orice paturi de flori: rotunde, ovale, pătrate, cu mai multe fațete, făcute la comandă sau realizate din materiale adecvate la îndemână.

Broasca broasca testoasa
Broasca broasca testoasa

Vedeți cum pot fi decorate paturile de flori originale în grădină.

Un pat de flori de bușteni
Un pat de flori de bușteni

Înainte de a-ți planta grădina de flori, stabilește-ți locația, studiind în prealabil caracteristicile fiecărei plante pe care urmează să o stabilești. În plus, puteți echipa frumos coșuri suspendate pentru flori amelioase, organizați vase mari pentru ele. Sau plantează specii fără pretenții în cele mai neașteptate containere)

Paturi de flori diferite de materiale de resturi
Paturi de flori diferite de materiale de resturi

Pentru mulți locuitori de vară, atributul preferat al site-ului este un tobogan alpin, care poate crea iluzia pictării în piatră naturală cu flori pitorești. Principalul lucru este să nu vă fie frică să experimentați. Soluția ideală pentru decorarea piciorului său va fi plantele fără pretenții, cum ar fi cimbru târâtor, floare de colt alpine, tinere și diverse tipuri de plante perene carnație. Nivelul mijlociu al toboganului poate fi decorat Aster alpin, Armeria litoral, anafală pufoasă, saxifrage sau stonecrops.

Alunecare alpină
Alunecare alpină

Însă în partea de sus a toboganului alpin, ar trebui să se planteze plante care adună soarele și care rezistă la secetă, de exemplu: Iberis vesnic verde, cinquefoil, geyher sau arbuști pitici nepăsători pereni. Principalul lucru este că toboganul tău alpin pare natural și nu seamănă cu o grămadă de pietre aruncate grăbit cu plante cascadore, care abia își croiesc drum. Pentru a face acest lucru, încercați să simțiți structura pietrei, să îi auziți „vocea”, depășind tăcerea exterioară. Și atunci vei reuși.

Lacuri în peisaj

Apa se balonează, curge ... o cascadă mică se zvâcnește și o fântână blândă împrăștie spray de cristal în jurul ei. Ai trimis o poză? Îndrăzniți-vă, experimentați, construiți iazuri cu propriile mâini, deoarece apa promovează pacifierea, calmează, împrospătează și face semn la sine. Dar absența unui rezervor sau a unui flux natural pe site-ul dvs. care poate fi înnobilat nu este un motiv pentru a fi trist. Există o mulțime de tehnici de bricolaj pentru amenajarea rezervoarelor mici, care nu necesită investiții fabuloase.

Iaz în țară
Iaz în țară

Pentru a crea un mini-rezervor amuzant foarte mic, este foarte posibil să te limitezi chiar și la o cadă obișnuită din acril, care a fost „exilată” din oraș ca fiind inutilă. Și pentru a organiza un iaz atât de mic ca în fotografia de mai sus, este suficient să săpați o groapă mică, să umpleți un strat de nisip și / sau pietre pe fund și să întăriți rezervorul din jurul perimetrului. Îndrăznește-te, fantezie, folosind întregul potențial al căsuței tale de vară! Și de acord cu imaginația dvs. în avans, pentru că mai târziu poate doriți să îmbunătățiți iazul cu o cascadă, să construiți un pod decorativ sau să faceți o ramură sub pârâu. Toate aceste nuanțe trebuie gândite în avans. Iar publicațiile vă vor ajuta în acest sens:

 • Iaz miniaturala: o duzină de idei simple
 • Pond? Curent? Fântână? Alegerea unui rezervor pentru o cabană de vară
 • Cum să așezați un iaz în țară și să alegeți locuitorii și vegetația pentru aceasta
 • Cele mai interesante și utile materiale despre organizarea rezervorului

Peisaj creativ DIY

O varietate de elemente creative vă vor ajuta să aduceți un „zest” și note vesele vesele în peisajul site-ului dvs..

Cerb figurină de grădină
Figurină de grădină "Cerb"

Acest lucru ar putea fi interesant mobila de gradina, foișor sculptat, pergole, variat arcuri, special iluminare din spate sau amuzant figurine de grădină: gnomi amuzanti, fluturi, animale si altele.

Figurină de grădină Buddha în iaz
Figurină de grădină "Buddha in the pond"

Produse similare create de Fă-o singur, la dacii meșterilor noștri.

Ponei de pneuri
Ponei de pneuri

În plus, cifrele pe care le-ați făcut pot să acționeze bine fider pentru păsări, lămpi și standuri pentru plante. Cadrul pentru ei poate fi realizat din sârmă groasă, fixându-l cu sârmă mai subțire în locurile potrivite. Partea inferioară a figurii este întărită cu o plasă metalică puternică, iar materialul de drenare (nisip, pietricele, pietre) este turnat acolo. Apoi, structura finisată este acoperită cu amestec de sol. Totul - baza pentru acoperirea verde a figurii tale este gata.

Și apoi porniți-vă gândul creativ: cum veți proiecta figurina? Este necesar să evidențiați ochii, nasul, pielea (dacă este un animal) sau hainele (dacă este o persoană mică). Acest lucru poate fi obținut folosind semințele de plante variate sau monocromatice și diverse materiale la îndemână. Prima dată, este posibil să nu reușiți - nu vă descurajați, încercați, experimentați și succesul va veni! 

Pisica Topiara
Topiar „Pisica"

Da, desigur, toate acestea pot părea prea complicate și puteți invita mereu profesioniști care, pentru o sumă considerabilă de bani, vă vor aduce ideile la viață. Dar vrei ca cabana ta de vară să se transforme într-un fel de muzeu? La urma urmei, este mult mai plăcut să vezi rezultatele propriei lucrări, întrupate în fiecare plantă plină de iubire, în fiecare lampă creată de om, figurină de grădină, copii leagăn, mini iaz și așa mai departe. Aceste creații sunt povestea căutării tale creative, a imaginației și a muncii vii. Așadar merită să te privești de o asemenea plăcere?

Veți găsi și mai utile pe această temă în aceste publicații:

 • Design de peisaj DIY: creați frumusețe
 • Proiectare grădină
 • Greșeli obișnuite în proiectarea grădinii: pachete și chenare
 • Greșeli comune în proiectarea grădinii: accesorii, oglinzi și plantare în rânduri
 • Greșeli comune în proiectarea grădinii: formă, culoare, compoziție
 • Grădina rusă - designer și amator
 • 10 efecte vizuale pentru a vă face grădina interesantă 

Opinii: 190