» » Design de peisaj diy: creați frumusețe

Design de peisaj diy: creați frumusețe

Deci, ai o casă nouă de țară și în jurul ei ... goliciunea. Insulele uimitoare de un fel de verdeață, lemne în derivă și pământ cenușiu plictisitor. Și îți zgârie capul în gând: de unde să începi îmbunătăţire complot? De la dezvoltare plan, sigur! Până la urmă, te-ai decis deja despre idei, nu?

Design peisaj bricolaj
Design peisaj bricolaj

Dacă doriți să experimentați, puteți crea cu ușurință design peisagistic Fă-o singur. Ce este necesar pentru asta? Puțină imaginație, puțină îndemânare, dorință grozavă și muncă asiduă.

Plan de proiectare peisaj diy

Asistenții speciali în elaborarea planului de peisaj vor deveni de neînlocuit programe, unde puteți utiliza mouse-ul și imaginația creativă pentru a recrea orice imagine de pe ecranul monitorului: aici veți construi casa de baie, sparge aici peluză, și apoi creați un decor apă sau alpinyu deal. Există și altele, desigur, dar acestea sunt, după părerea mea, cele mai convenabile: 
  • Sierra Land Designer 3D 7.0, 
  • Arhitect peisagistic în timp real.

Și dacă nu sunteți atât de bun la un computer pentru a lucra cu imagini 3D, un plan de design al peisajului poate fi schițat pe hârtie grafică la o scară de 1: 100. Utilizați ca bază planul dvs. de zonă suburbană. Transferați-l pe hârtie grafică și continuați la zonare. Pentru a afla cum să faceți un plan plat al site-ului dvs., consultați videoclipul nostru.

Zonează site-ul pe site-ul tău

Luați în considerare locul unde veți avea clădiri: de exemplu, o baie, Duș de vară, nişă și alte clădiri - unde intenționați să alocați un loc pentru gazon și unde intenționați să plantați grădină, despartire paturi de flori, paturi etc. Hartă rutele pentru a vă deplasa pe site. În primul rând, identificați-le pe cele principale: de la Poartă la casă, apoi - de la casă la clădiri, garaje și zone de recreere - foișoare, iaz, gazon și altele.

Puteți găsi sfaturi practice pentru planificarea unei grădini și a unei grădini de legume în publicație Plan de grădină de legume perfect: 10 reguli simple pentru a vă facilita munca. Când faceți zonarea, încercați să evitați liniile drepte, lăsați-vă căile și trotuarele să fie curbate la figurat, astfel încât site-ul să pară mai plăcut estetic. Determinați imediat dimensiunea și configurația acelor obiecte din țară care nu planifica modificați în anii următori: garaj, nişă, piscina, baie și așa mai departe. De la ei și „dansează”.

zonarea
zonarea

La zonarea unui site, luați în considerare caracteristicile sale caracteristice și relief teren. Determinați direcția drenaj șanțuri (dacă este necesar), luați în considerare schema iluminat și cablare electrică. Și atunci când începi să zonezi site-ul direct pe sol, folosește știfturi din lemn, conectându-le cu o frânghie obișnuită, trebuie doar să respecți cât mai strâns posibil planul pe care l-ai desenat pe hârtie..

Clădiri din țară 

Deci, cu zonarea, sper că au făcut față)) A doua etapă a creării unui design de peisaj cu propriile mâini este clădire. Puteți construi cu ușurință o minunată baie, duș în aer liber, foișor confortabil, sport și / sau pentru copii locuri de joacă - ca în aceste fotografii drăguțe.

Clădiri de bricolaj
Clădiri de bricolaj

Când construiți căsuțe de vară care necesită o groapă pentru fundație, Fie distribuiți pământul excavat în mod uniform pe întreaga parcelă, fie imaginați-vă cum puteți utiliza terasele formate de pământ.

Puțin fantezie

Pământul scos din groapă este un terasament cenușiu sumbru. Faceți-l exclusiv! Creați un tobogan alpin cu mai multe etape, iar dacă terenul permite, iar pe site există apă, combinați toboganul cu un mic rezervor, pe care îl veți decora cu o fântână și o grădină drăguță figurine.

Alunecare alpină. Fotografie de pe site-ul eti-online.org
Alunecare alpină. Fotografie de pe site-ul eti-online.org

Puteți decora terasamentul cu pietre sub formă de piramidă (spun că acest lucru are un efect benefic asupra energiei zonei) sau puteți face un fel de podium pentru flori de grădină. fantasize!

Piste de grădină DIY

Deci, să zicem că v-ați hotărât asupra zonării și clădirilor. Dar înainte de a planta frumusețe verde în țară, trebuie să așezați calea principală de intrare și căile dintre clădirile de pe șantier. Este foarte posibil să le dotați cu propriile mâini. Cea mai simplă opțiune este un dispozitiv Aleea din grădină, numită „cale”. Nu are nevoie de plăci, pietre, pregătirea solului. Fotografia de mai jos arată clar modul în care este echipat acest tip de piesă. Cred că această metodă nu are nevoie de comentarii..

Poteca de grădină
Poteca de grădină. Fotografie de pe site static.dom.by

A doua metodă constă în dotarea unei căi de grădină cu o bază acoperită cu pietricele sau pietriș mic. Săpați un pat pentru adâncime de 10-15 cm, acoperiți-l cu o țesătură geotextilă nețesută, întăriți părțile laterale cu o bandă specială de bordură (vândută în magazine) sau cu un gard decorativ scăzut. Apoi acoperiți patul consolidat cu pietricele sau pietriș. Asta e - poteca de grădină liberă este gata. Așa arată în fotografie..

potecă de grădină
Poteca grădină. Fotografie de pe site-ul hitsad.ru

Dacă este prevăzută o sarcină mare pe pasajul din grădină (de exemplu, pentru trecerea unei mașini), va trebui să muncești din greu și să construiești o cale pe o bază solidă gelifiată.

Calea din grădină din gresie
Calea din grădină din gresie

Pentru a face acest lucru, turnați nisip la o înălțime de 5 cm în patul șinei adânciți cu 10-12 cm, tamponați-l, întăriți părțile laterale ale pistei cu o bandă de bord sau cu material de acoperiș și beton sau amenajarea trotuarului gresie.

Spații verzi

Abia după ce te-ai decis asupra zonării șantierului, a clădirilor și a proiectării căilor de grădină, în sfârșit poți face o pauză. Și abia apoi începe să decorați peisajul cu spații verzi.

Cum să creezi o peluză cu propriile mâini

Mai întâi, nivelați zona de gazon și curățați-o de buruieni, zgârieturi și pietre mari. Apoi, acoperă întreaga zonă cu orice universal îngrăşământ și săpați. Și acum - atenție! - fie tamponează solul săpat cu un ambalator special, fie mergi de mai multe ori pe solul proaspăt săpat în trepte mici, călcând în jos. Acum site-ul trebuie să „stea” timp de o lună și jumătate pentru a da contracția naturală. După aceea, începeți să semănați. Puteți delimita gazonul cu culturi perenă, dar astfel încât acestea să nu interfereze cu cosirea regulată a plantelor de gazon.

Paturi de flori, grădini de stânci și mix-uri de tip „do-it-yourself”

Aici este cu adevărat spațiu pentru imaginație! Ce fel de paturi de flori, grădini de stâncă și mixbordere nu vei vedea în căsuțele de vară!

Umbrelă cu flori. Fotografie de pe site-ul zelenyjmir.ru
Umbrelă cu flori. Fotografie de pe site-ul zelenyjmir.ru

Aruncați o privire la aceste fotografii și folosiți-vă propria imaginație.

Pat de flori într-un butuc artificial
Pat de flori într-un butuc artificial

Poate că aveți și articole inutile în dacha dvs. care pot fi folosite pentru a crea astfel de paturi de flori cu propriile mâini..

Un pat de flori într-o căruță. Fotografie din liveinternet.ru
Un pat de flori într-o căruță. Fotografie din liveinternet.ru

Și pentru crearea unei astfel de grădini frumoase de stâncă, există suficient spațiu de 1 m².

Grădină de stâncă. Fotografie de pe site-ul avatars.mds.yandex.net
Grădină de stâncă. Fotografie de pe site-ul avatars.mds.yandex.net

De asemenea, nu este dificil să creezi un mixborder similar..

Mixborder. Fotografie de pe site-ul stroy-podskazka.ru
Mixborder. Fotografie de pe site-ul stroy-podskazka.ru

Și puteți sparge grădina de flori conform planului dvs., ridicând plantele care vă plac. O tehnică simplă și intuitivă vă va ajuta să proiectați colțuri individuale ale grădinii, a căror esență este prezentată în acest videoclip..

Iazul diy

Nu-mi imaginez designul peisajului fără unele (chiar mici) rezervor: iaz, piscină sau grădină Fântână. Prin urmare, la dacha noastră, eu și soțul nostru am făcut o mică lac. În câmpia joasă, s-a săpat o adâncime de 1,5 m adâncime, după ce s-a conturat anterior contururile iazului cu vopsea aerosolă. Pereții au fost formați pe o pantă ușoară și așezate cu linoleum vechi (puteți cumpăra geotextile din magazin). Marginea iazului era decorată cu gresie amestecată cu pietricele mari. Apa a fost alimentată (din fericire, există un sistem de alimentare cu apă la noi la țară).

Iazul diy
Iazul diy

S-a dovedit a fi un iaz mic și foarte drăguț, în jurul căruia am plantat plante perene iriși și cretusca. S-ar putea să vă descoperiți ceva propriu, ghidat de caracteristicile site-ului dvs., de propria dvs. ingeniozitate și de bunul simț. Frumos decorarea peisajului cu propriile mâini este o sarcină foarte dificilă, dar, până la urmă, „să vă fie frică de lupi - nu mergeți în pădure”, nu-i așa??


Opinii: 110