» » Designul creativ al patului de flori simplificat

Designul creativ al patului de flori simplificat

pat de flori de piatrăDacha rest este un pasionat preferat al compatrioților noștri. Așadar, de ce să nu faci ca această vacanță să fie nu numai plăcută, ci și frumoasă? Acest lucru va necesita un singur efort și apoi acțiuni simple, menite să mențină frumusețea creată..

Cea mai plăcută plantă de pe site sunt, desigur, florile. Dar să le plantăm în rânduri este prea plictisitor. Cel mai bine este să vă creați propriul design neobișnuit de peisaj paturi de flori. Aceasta nu necesită cunoștințe universitare, trebuie doar dorință.

Cum să începi să creezi un pat de flori de designer? Subtilități și sfaturi

Pentru a face un pat de flori design frumos, inițial trebuie să-l faceți eficient și să țineți cont de câteva caracteristici:

  • Realizați un desen sau cel puțin schițe pe hârtie pentru a înțelege unde va fi amplasată grădina cu flori, ce formă și dimensiune va fi, dacă va interfera cu alte plante.
  • Zona selectată trebuie să fie plană. Îndepărtați pietrele, buruienile din el, săpați și marcați.
  • Când creați un design pentru un pat de flori în țară, luați în considerare limitele acestuia. Florile plantate pot crește foarte mult.
  • Dacă grădina de flori nu va alătura casei, faceți o cale spre ea.
  • Plantarea florilor trebuie să fie cea mai responsabilă. Dacă nu ați făcut acest lucru înainte, alegeți plante ușor de îngrijit..

Cum să creați o schemă de culori frumoasă în designul patului de flori?

design de pat de floriCând proiectați paturi de flori în țară, este puțin probabil să alegeți un singur tip de flori. Rezultate uimitoare pot fi obținute dacă știți câteva reguli simple pentru combinarea lor. Apoi puteți combina cu ușurință mai multe plante frumoase și puteți obține o grădină de flori magnifică..

  • Numărul maxim de flori dintr-un pat de flori este de 4-5.
  • Dacă creați o zonă pe grădina de flori care va deveni accentul principal, trebuie să o evidențiați cu o culoare unică pe această bucată de pământ.
  • Nu uitați că tonurile reci se amestecă cu frigul, iar cele calde cu cele calde.
  • Nu vă temeți să combinați o nuanță strălucitoare cu culori mai moi. Deci designul unui pat de flori, realizat manual, se va dovedi a fi mai divers..

De asemenea, aveți grijă de partea practică a problemei. Luați în considerare perioada de înflorire a plantelor. Trebuie să fie la fel pentru toate florile dintr-un singur pat de flori. Asigurați-vă că frunzele dintr-un tip de plantă nu acoperă altul atunci când înfloresc. Înainte de plantare, studiați caracteristicile fiecărei flori. Toate necesită îngrijiri specifice și tip de sol..

Din punct de vedere al designului patului de flori, acesta nu poate fi doar un nivel, dar asigurați-vă că tranzițiile sunt netede. O opțiune excelentă este să proiectați o grădină cu flori, astfel încât plantele decolorate să fie înlocuite cu cele cu flori. Această metodă va ajuta la menținerea frumuseții patului de flori pentru cea mai mare parte a anului. Apropo, pentru a nu suferi cu transplanturi constante, dați preferință plantelor perene.

Idei grozave pentru designul patului de flori DIY

Borduri vii. Aceasta este una dintre cele mai frumoase și relativ simple modalități de înnobilare a site-ului. Pentru început, ai nevoie de o cale și poți crea o frumusețe uimitoare de-a lungul laturilor sale. Proiectarea paturilor de flori sub formă de graniță se poate face cu o singură plantă sau o combinație de flori. Pentru o astfel de grădină cu flori, nu este recomandat să plantezi mai mult de 2-3 plante în același timp..

granița florilor

Rabatki. Acesta este un tip de pat de flori, care are aproximativ 1 metru lungime (sau mai mult) și are forma unui dreptunghi îngust. Rabatki sunt de obicei create lângă ziduri., garduri, garduri vii, peluze. Pot fi plantate pe o parte sau simetric pe cealaltă. Într-un astfel de pat de flori designer, puteți combina perfect plante joase și înalte de diferite culori..

design de pat de flori

mixbordere. Dacă aveți oportunitatea și dorința de a aborda designul mai complex al unui pat de flori din țară, atunci alegeți doar această opțiune. Eforturile dvs. vor plăti frumos cu frumusețea care va fi creată pe complotul personal. Într-un mixborder, flori și arbuști sunt conectate, completându-se reciproc. De obicei sunt plantate astfel încât să înflorească în momente diferite. De la mijlocul primăverii până la primul îngheț, designul patului de flori do-it-yourself în formă de mixborder va încânta ochiul. Dacă compoziția include și conifere, atunci frumusețea se va păstra tot anul..

pat de flori

Alunecare alpină. Aceasta este poate una dintre cele mai îndrăgite compoziții de pe site-ul fiecărui proprietar de dacha. Desigur, este nevoie de mai mult timp și efort pentru a crea, dar merită cu adevărat? Uitați-vă doar la fotografia designului patului de flori, unde sunt prezentate diapozitivele alpine? Aceasta este întotdeauna o opțiune originală, non-banală și estetic frumoasă pentru decorarea unei căsuțe de vară. Pe o astfel de grădină de flori, puteți instala un rezervor artificial, dar chiar și fără el, patul de flori va arăta grozav, mai ales dacă sunt selectate pietre frumoase pentru decorare.

tobogan alpin

Pe lângă opțiunile propuse, puteți proiecta paturi de flori în țară în funcție de propria imaginație. Simțiți-vă liber să alegeți forma inițială, nu vă temeți să combinați plantele și nu uitați să adăugați accesorii neobișnuite în grădina cu flori.

Nu trebuie să credeți că accesoriile pentru paturi de flori sunt numai anvelope vechi bune (deși cu ajutorul anvelopelor vopsite în culori strălucitoare, puteți realiza un design peisaj interesant al unui pat de flori neobișnuit). Pornim imaginația! Folosim mobilier vechi. Se vor face scaune, noptiere, mese și chiar căzi. Desigur, înainte de a le instala în grădina de flori, va trebui să fie restaurată puțin - vopsea într-o culoare potrivită, creează un efect de antichitate cu mijloace speciale.

De asemenea, tăieturile de copaci sunt potrivite ca accesorii, care vor arăta întotdeauna armonios în sânul naturii. Designul paturilor cu flori, ale căror fotografii pot fi găsite pe Internet, includ adesea cioturi (nici măcar dezrădăcinate de pe sol), cărămizi, diverse pietre naturale, ustensile de bucătărie vechi și inutile. Un frumos design de paturi de flori cu propriile mâini poate fi realizat cu ajutorul plăcilor de pavaj așezate în jurul grădinii de flori în rânduri în înălțime.

Nu uitați că în magazinele specializate puteți găsi întotdeauna o varietate de elemente și figuri care vor arăta grozav în grădina de flori.!

Video: idei de proiectare pentru paturi de flori neobișnuite


Opinii: 136