» » Peisagistica a site-ului - 6 idei de design diy

Peisagistica a site-ului - 6 idei de design diy

Munca proiectanților de peisaj a fost mereu apreciată atât în ​​Occident, cât și pe teritoriul țărilor post-sovietice. Adevărat, moda pentru designul frumos al parcelelor personale a venit în țara noastră relativ recent. Amenajarea unei grădini sau a unei case alăturate este o afacere destul de interesantă. Urmând sfaturile experților, puteți crea un colț confortabil cu propriile mâini, care va încânta nu numai proprietarii, ci și oaspeții lor.

Amenajarea unui teren personal

Atunci când intenționați să construiți un teren, este necesar să vă gândiți la aspectul diferitelor zone. Dacă zona permite, experții recomandă realizarea atât a unei grădini din față, cât și a unui loc de relaxare..

O casă veche din sat, unde familia iese în weekend, poate fi făcută confortabilă folosind spații verzi și flori. Gardul de fier din fața casei ar trebui să fie reînviat cu plante de cățărare și înflorire, iar spațiul de deasupra porții nescrise trebuie decorat cu soiuri speciale de trandafiri. Un traseu proiectat corespunzător și paturi de flori bine planificate sau paturi de flori vor adăuga, de asemenea, farmec în zona locală..

Începând cu lucruri simple, puteți învăța cum să creați compoziții profesionale din diverse culturi horticole de-a lungul timpului cu propriile mâini. Pentru cei care decid să își asume site-ul pentru prima dată, designerii experimentați recomandă decorarea zonei selectate cu flori care cu siguranță se vor rădăcina lângă o casă de țară..

Dacă nu doriți să vă încurcați cu plante cu flori, puteți culege arbuști sau soiuri de copaci joși.

Stiluri interioare - pe care să le alegeți

Printre varietatea de stiluri de design de peisaj, cele mai populare sunt:

 • rustic;
 • țară;
 • Chinez;
 • modern;
 • romantic;
 • High Tech.

Sat mic

Stilul rustic creează o senzație casnică. Ea presupune utilizarea unui număr mare de plante de verdeață și de alpinism, care pot fi parțial rulate acasă. În mare parte, se potrivește clădirilor cu un etaj fără detalii pretențioase și impunătoare în arhitectură..

„Locuitorii” de grădină, cum ar fi mămăligă, lavandă, floarea-soarelui sunt folosiți ca anuale înfloritoare și plante perene în decorarea unui teren în stil rustic..

Plantele pot fi înalte sau scurte. Multe culori și forme sunt aplicabile în acest stil. Decorul este produse din lemn. În designul peisajului rustic puteți găsi adesea un gard viu clasic, format din scânduri, numit popular „gard de pichet” sau „tyn”.

Coșuri de răchită, manechine din fântâni și roți din căruțe vechi sunt folosite ca detalii interioare..

Western pe site

Dacă doriți să vă dotați dacha-ul în stilul unui vest american, puteți recurge la decorarea țării. Numele vorbește de la sine. Această tehnică de decor de țară nu este cu mult diferită de cea rustică clasică. Dacă nu există mai multe elemente occidentale în el. Deci, de exemplu, în țară, prevalează neglijența imaginară. Grădina este decorată cu paturi de flori cu flori înalte, care vor distrage atenția vizitatorilor și proprietarilor înșiși de buruieni și de diverse neajunsuri atât pe fațada casei, cât și în interiorul amplasamentului.

Puteți crea compoziții frumoase în floare din flori atât de simple precum:

 • galbenele;
 • margarete;
 • uita-mă-uita;
 • păpădia;
 • muşeţel.

Când curtea este decorată în stilul țării, puteți găsi deseori mobilier din răchită în grădină sau în apropierea casei. Se folosesc pergole din lemn, de-a lungul cărora ierba sau alte plante perene verzi. La intrarea pe un astfel de site, puteți face o poartă, ca în saloanele din filmele cowboy. Destul de des, piatra este folosită pe lângă lemn.

Armonie cu tine însuți

Pentru naturile sofisticate, care sunt în armonie cu ele însele și natura, proiectarea unei zone suburbane în stil chinezesc, folosind tehnica Feng Shui este potrivită. Dispunerea unei astfel de grădini include în mod necesar un rezervor artificial sau natural. În stilul oriental, predomină nuanțele calme de verdeață și o tranziție lină de la o culoare la alta..

Plantele cu flori în designul chinezesc al site-ului sunt puține. Arbuști pereni și copaci scurti sunt folosiți în principal. În interior sunt destul de multe bolovani de piatră sau mici tobogane artificiale..

Nimic în plus

Designul modern în peisaj se va potrivi celor care nu le place aglomerația pe gazonul propriu. În acest caz, există puține plante și se încadrează organic în interiorul general. Acest stil folosește lemnul, piatra, fierul. Se caracterizează prin margini clare și linii drepte. Înălțimea culturilor este special selectată. De obicei, ierburi care nu înflorește, flori și arbuști cresc în astfel de zone suburbane..

Modernul adoră coniferele, lemnul de box și țesutul.

Romance de culori

Puteți amenaja o grădină sau o grădină față într-un stil romantic, dacă parcela personală este suficient de mare. Pentru această metodă de proiectare, se utilizează adesea foișoare împletite, paturi de flori în flori și tot ceea ce dă interior tandrețe și greutate. Verdăria bogată a tufișurilor frumos turtite se îmbină armonios cu boboci de trandafiri strălucitori sau senzualitatea liliacului.

În mare parte stilul romantic se găsește în parcurile mari ale palatului sau în curțile închise ale caselor bogate de țară.

Dacă zona locației nu vă permite să spargeți o grădină de trandafiri cu drepturi depline, vă puteți restrânge la un trandafir ondulat lansat pe arcul porții de intrare sau târându-se de-a lungul gardului. Tufișurile de măceș sau de lavandă vor adăuga ceva romantism în grădină. Și dacă coroana de liliac este formată și nu permite plantei să tragă ramuri în direcții diferite, atunci poate deveni un punct culminant al designului peisajului.

Adesea, într-un astfel de decor rustic, puteți găsi fântâni, statui de cupide sau doar copii. Băncile din piatră semi-antică sau mobilierul forjat vor fi un plus plăcut pentru interior.

Seninătatea Mediteranei

Cu propriile mâini, puteți crea un stil mediteranean pe site. În interiorul unor astfel de grădini, se poate observa o anumită aleatorie și neglijență. Din spațiile verzi, există palmele și alți reprezentanți ai acestui gen, se folosesc multă verdeață și flori de diferite nuanțe.

Gardul se potrivește bine în aproape orice interior.

minimalism

Hi-tech în designul peisajului este potrivit pentru cei cărora nu le place pretențiozitatea și excesul de verdeață. În astfel de grădini se folosesc de obicei peluze verzi și plante joase, așezate corect în colțurile teritoriului. O mulțime de detalii de piatră, apă și un minim de plantare.

Sfaturi pentru un designer novice

Crearea unui interior unic pe o zonă suburbană cu propriile mâini din materiale de fier vechi, trebuie să respectați anumite reguli. Experții recomandă luarea unei atitudini responsabile față de:

 • selectarea plantelor;
 • proiectarea piesei;
 • decor de complot.

Atunci când alegeți culturile pentru grădina dvs., merită să vă amintiți că soiurile de flori și arbuști iubitoare de lumină se simt bine în locuri sudice luminate. Dacă de cele mai multe ori grădina din față este la umbră, atunci plantele trebuie selectate corespunzător.

Pentru zonele mici, se potrivesc soiuri mici de flori. Și pe paturile cu flori extinse, cascadele arată bine. O idee minunată poate fi o grădină de flori care să se mulțumească cu culorile sale pe toată perioada caldă..

Plantările înflorite ar trebui să se armonizeze și cu clădirea. Dacă pe pereții săi există o paletă strălucitoare, atunci culturile verzi nu ar trebui să contrasteze cu fundalul lor. Culorile pastelate ale casei merg bine cu vegetația obișnuită de plante verzi și pepenele suculente sau anuale.

Căile de pe calea personală sunt un alt bonus plăcut pentru proprietari. În primul rând, este convenabil să mergi pe ele în orice vreme. În al doilea rând, acoperirea verde a teritoriului rămâne intactă.

Experții recomandă așezarea căilor de piatră, respectând linii netede. Datorită căilor, puteți combina diferite stiluri în interiorul unei grădini stricate.

Când decorați un complot în fața casei, este important să nu exagerați cu figuri decorative și alte detalii. Recent, gnomii odată la modă și alte „creaturi vii” din ceramică de grădină, care se uitau din spatele ramurilor sau se ascund masiv în iarbă, au devenit un semn de prost gust..

Este posibil și necesar să decorați site-ul cu lămpi. Luminile LED antice sau iluminarea modernă a căilor și tufelor îi vor conferi un anumit mister în întuneric.

La crearea unui proiect, este necesar să se țină seama de tipul de teritoriu. Dacă casa este situată la o distanță de drum și nu există gard înalt, sau gardul este forjat și curtea este vizibilă prin ea, atunci ar trebui să încercați, deoarece peisajul grădinii din față este vizibil nu numai proprietarului, ci și trecătorilor. Dacă zona de decorat este închisă de ochii indurerați, atunci aici puteți da frâu liber imaginației voastre.


Opinii: 69