» » Amenajarea unei căsuțe de vară cu propriile mâini: opțiuni și idei

Amenajarea unei căsuțe de vară cu propriile mâini: opțiuni și idei

Amenajarea unei grădini și a unei grădini de legumeAți achiziționat recent o cabană de vară în apropiere de oraș și există o casă de țară mică frumoasă, confortabilă, care se va potrivi complet familiei voastre. În același timp, aș dori să transform și teritoriul alăturat pe gustul și nevoile dvs. Și nu mai rămân bani pentru a încredința robotului unui profesionist. Prin urmare, singura soluție rămâne - să faci amenajarea zonei suburbane cu propriile mâini.

Zonarea este cheia pentru ca visele tale să devină realitate

În primul pas, ar trebui să planificați totul cu atenție. Pentru a face acest lucru, întocmiți un plan de șantier și marcați unde se află clădirea de apartamente, clădirile și copacii. În a doua etapă, selectați zonele funcționale. Acestea ar trebui să fie amplasate separat unul de celălalt și concepute pentru a vă servi confortul în timpul vacanței de vară.

Proiectanții definesc condiționat trei zone principale de zonare atunci când amenajează căsuțe de vară:

 1. Zona de zi include o casă și încăperi de utilități. De asemenea, este important să lăsați loc comunicărilor de bază..
 2. În zona de agrement, există, de obicei, ceea ce privește recreerea pasivă și activă - un leagăn, un foișor, un grătar, un loc de joacă, o masă de tenis.
 3. Gradina de tara si gradina de legume. Există pomi fructiferi, paturi de flori, paturi de grădină.

Poteca de grădină

Cum să echipezi o căsuță de vară

Toate zonele funcționale ale site-ului trebuie conectate armonios folosind piese. De obicei, sunt confecționate cu propriile mâini din materiale reziduale tradiționale disponibile: lemn, piatră, beton, pietriș, precum și netradiționale - capace, sticle de plastic, cărămidă spartă.

Ce meserii din anvelope vechi poți face singur

Dacă vă confruntați cu sarcina de a echipa ieftin o căsuță de vară, atunci ar trebui să acordați atenție opțiunilor economice pentru căile de grădină, de exemplu, din capace de sticlă de plastic. Cu o imaginație bună, capacele pot fi așezate într-un anumit tipar, oferind astfel zonei suburbane un aspect unic și individual. Principalul dezavantaj al acestui tip de căi de grădină este fragilitatea și laboriositatea colectării materialului. Pentru fabricarea unei șinele de plută cu o dimensiune de 30x105 centimetri, sunt necesare 18 mii de copertine.

O altă opțiune ieftină pentru amenajarea unei căsuțe de vară este o cale din sticle de plastic, care sunt preumplute cu nisip și așezate într-un șanț săpat, apoi umplute cu beton. Potecile din grădină din plăci sparte vor părea neobișnuite și vor dura mult timp. Cu o abordare iscusită, din acest material se pot forma compoziții destul de interesante..

Amenajarea zonei de grădină și grădină de legume

Pentru ca site-ul să poată fi util, este important să echipezi corect zona de grădină și grădină. Pentru a face acest lucru, ar trebui să respectați câteva recomandări:

 • Decorarea zonei suburbaneAtunci când amenajează un teren de grădină cu propriile mâini, mulți locuitori de vara novice fac aceeași greșeală - plantează plante la întâmplare. Acest lucru oferă un aspect sloppy economiei țării. Prin urmare, pentru paturi de flori, culturi utile, pomi fructiferi, locul trebuie prealocat.
 • Nu plantați plantele care vă vor fi dificil de îngrijit..
 • Atunci când alegeți culturile pentru plantare, luați în considerare particularitățile condițiilor meteorologice din regiunea în care se află cabana dvs. de vară.
 • Pomii fructiferi sunt plantați de la nord la sud la o distanță de cel puțin trei metri.
 • Pentru grădină, ar trebui să alegeți o parte însorită, cu sol bun, iar soiurile de cultură sunt alese în funcție de condițiile climatice.
 • O grădină de flori decorată cu fantezie aduce adevărate plăceri estetice proprietarilor de dacha, obosiți de oboseala urbană. Nu trebuie să fie numai frumos, ci și ușor de îngrijit..
 • Sistemul de irigare ar trebui să fie gândit în avans - un puț sau un sistem de irigare.
Utilizarea plantelor arbustive în amenajarea grădinii

Gazebo - un colț de relaxare

Pentru o distracție confortabilă alături de familie și prieteni, puteți construi un foișor de grădină. Este de trei tipuri:

 • deschis (pentru sezonul cald);
 • închis (cu uși, ferestre și pereți);
 • portabil (ușor de dezasamblat dacă este necesar).

Cum să echipezi teritoriul din țară

Pentru construcția gazelor se folosesc materiale de sticlă, lemn, plastic și metal. Totul depinde de capacitățile și imaginația ta. O soluție neobișnuită ar fi un foișor format din paleți de lemn sau sticle de plastic. Un foișor modern poate servi nu numai ca loc de odihnă, ci și să-și asume funcții practice. Aici pot fi amenajate bucătării de vară, grătar sau aragaz.

Lemnul este un material comun pentru construirea unui foișor. Când se construiește din ea, cel mai simplu de realizat va fi o structură dreptunghiulară de tip deschis. Și dimensiunea foișorului depinde de suprafața totală a site-ului.

Idei de design pentru gospodării

Puteți decora teritoriul zonei de cabană de vară cu propriile mâini, folosind materialele la îndemână, care sunt depozitate din belșug pentru mulți în mansarde, subsoluri și camere de depozitare. Materiale reciclabile utilizate pentru decorare - sticle de plastic, corpuri sanitare, scânduri, încălțăminte, containere goale din plastic sau lemn, vase și ibricuri vechi, anvelope auto. Pentru un design de succes, utilizați câteva sfaturi:

 • Amenajarea unei case de țarăÎn primul rând, ar trebui să evaluați materialele pe care le dețineți, apoi, după ce ați înțeles nevoile dvs., să realizați fanteziile proiectării peisajului.
 • Puteți crea sculpturi de grădină interesante din containere din plastic: alimentatoare, gard viu pentru un pat de flori, o seră, ghivece de flori, o lavoar, un taburet sau o canapea.
 • Pantofii de cauciuc purtați pot crea ghivece de flori neobișnuite. Cizmele sunt vopsite, iar găurile se fac în talpă, se toarnă pământul și se plantează flori.
 • Puteți face un tobogan alpin dintr-o cochilie veche și un mic lac dintr-o baie.
 • Din cauciucuri auto - un pat de flori, un gard, un balansoar pentru un loc de joacă, o cutie de nisip, un hrănitor pentru păsări, un coș de gunoi, un iaz mic, o masă și scaune.
Prețuri și servicii pentru nivelarea zonei suburbane

Sfaturi utile pentru casa de la țară

Proprietarii cu experiență au, de obicei, propriile secrete despre cum pot echipa un teren al unei reședințe de vară și au grijă de ea. Aplicând în practică bine-cunoscutele recomandări ale rezidenților experimentați de vară, vă veți face ferma mai confortabilă pentru recreere. Iată, așadar, câteva „bunătăți”:

 • Idei pentru amenajarea unei căsuțe de varăNu schimbați totul drastic pe un site unde există deja anumite obiecte, ci atașați idei noi la ceea ce există deja.
 • Există diferite opțiuni pentru amenajarea unei căsuțe de vară cu ajutorul elementelor decorative: sculpturi, paturi de flori, arcade, vaze atârnate. Dar supraterarea trebuie evitată, altfel nu va da estetică, ci va aduce haos și un sentiment de dezordine..
 • Dacă sunteți în țară doar în weekend, atunci nu plantați plante care necesită întreținere regulată..
 • Plantele adoră apa caldă infuzată, așa că instalați un recipient mare de colectare a apei pluviale pe care îl puteți folosi pentru udare.
 • Paturile de flori trebuie îngrădite cu o plasă sau gard din zona de agrement.

Desigur, amenajarea unui site cu propriile mâini este o afacere supărătoare. Dar chiar dacă nu ați plantat niciodată copaci, nu ați avut grijă de grădină, nu ați făcut o masă și bănci, nu ați construit lacuri decorative, atunci acesta nu este deloc un motiv pentru a renunța, pentru că se obține experiență în acest proces.

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. "


Opinii: 163