» » Faceți-vă singuri calea de grădină pentru a da

Faceți-vă singuri calea de grădină pentru a da

Cum să faci o cale în grădină cu propriile mâiniEste imposibil să vă imaginați o zonă modernă suburbană fără căsuțe de vară: nu numai că conectează casa cu alte obiecte, dar îndeplinesc și o funcție decorativă importantă. Alegând materialul potrivit, puteți crea o imagine armonioasă într-un singur stil și, construind trasee în țară cu propriile mâini, puteți transforma câteva sute de metri pătrați într-un teritoriu unic și confortabil.

Soiuri de căi de grădină

Unii oameni nu au fonduri suficiente pentru a plăti pentru un proiectant de peisaj, așa că decid să facă o cale în țară cu propriile lor mâini. Nu trebuie să aveți abilități speciale pentru a face acest lucru. Pentru a vă aduce ideea la viață, este suficient să aveți materiale cu voi va fi necesară pentru a crea o piesă și un set minim de instrumente.

Faceți o cale în țară cu propriile mâini

Pentru a afla cum să faci o cale în țară, primul pas este să-ți dai seama care sunt. Cel mai adesea, pentru a crea o cale cu propriile mâini, următoarele sunt folosite ca material (bază):

  1. O piatră naturală;
  2. Beton;
  3. Lemn.

Merită să luăm în considerare fiecare dintre opțiuni separat, deoarece toate au propriile subtilități și caracteristici..

Piatră naturală

În primul rând, este de remarcat avantajele unei astfel de căi, și anume:

  • Cu o instalație de înaltă calitate, va servi mult timp și în mod fiabil;
  • Se va încadra în orice design.

Cum se fac trasee în țarăÎnainte de a pune o cale de piatră, ar trebui să calculați cantitatea de material (pietre) care va fi nevoie în timpul lucrului.

Utilizarea plantelor arbustive în amenajarea grădinii

Următorul pas este pregătirea solului. Pentru aceasta, este necesar să stropiți pământul cu nisip și să-l compactați în siguranță. Acest strat va servi drept „pernă” pentru pietre. Următorul pas este să potriviți toate pietrele ca mărime, astfel încât să nu existe goluri mari între ele. Pentru a simplifica lucrarea, puteți utiliza râșnița.

Deoarece toate pietrele au dimensiuni diferite, pentru a le potrivi strâns una cu cealaltă, este mai bine să folosiți un mănuș de cauciuc. Cu ajutorul său, va fi posibilă reducerea semnificativă a decalajului, fără a se rupe pietrele. Aceasta este urmată de sigilarea finală a golurilor, deoarece, dacă nu se va face acest lucru, diverse vegetații vor începe să germineze în ele. În acest scop, amestecul nisip-beton este cel mai des utilizat..

Structura betonului

Căi de bricolaj în grădinăÎn aparență, astfel de căi sunt foarte asemănătoare cu cele din piatră, dar sunt executate puțin diferit. De asemenea, își economisesc proprietarul mult timp..

Primul pas constă în realizarea unui pat adânc de 10 cm. Deasupra acestuia se toarnă și se tamponează același nisip, apoi se toarnă un amestec de beton. Cu toate că nu este încă înghețat, pietricele sunt turnate în ea. Cofrajul trebuie să fie prezent pe părțile laterale.

Apoi, folosind matrița, se realizează un model pe betonul încă gros. Formularul poate fi cumpărat din magazin sau făcut manual. Avantajele acestei metode sunt o mare varietate de modele și viteza de instalare. Cu acest sistem, puteți crea chiar și căi în mai multe rânduri..

Calea din lemn

Cai de bricolajCăile din lemn nu sunt foarte răspândite în Rusia și în țările vecine. Acest lucru se datorează faptului că un climat umed duce la deformarea rapidă și la degradarea plăcilor. Din acest motiv, acestea sunt adesea înlocuite cu plăci cu un model corespunzător..

Amenajarea unei căsuțe de vară cu propriile mâini: opțiuni și idei

Pentru a face o astfel de cale, primul pas este pregătirea plăcilor cu dimensiunile și barele corespunzătoare, dar acestea pot fi înlocuite cu profile sau tuburi metalice. După aceea, este necesar să impregnați plăcile și barele (dacă sunt utilizate) cu impregnare de protecție. Apoi barele sunt bătute în cuie pe scânduri și așezate într-un pat pregătit. Pentru a crește durata de funcționare a unei astfel de piste, plăcile pot fi acoperite cu un lac rezistent la umiditate deasupra, care va proteja pista de apă și, prin urmare, de descompunere.

Tigla câștigă din ce în ce mai multă popularitate, modelul pe care imită textura naturală a diferitor copaci: pin, stejar, molid. Atunci când alegeți dale de înaltă calitate, puteți observa diferența față de lemnul natural numai atingând calea. Avantajele unor astfel de plăci sunt ușurința de îngrijire și o durată de viață lungă..

Locație

Căi de casă pentru a daCăile de grădină sunt o parte strategică la fel de importantă a site-ului ca o casă, garaj, saună. Din acest motiv, este necesar să ne gândim la designul său chiar înainte de construcția altor obiecte, de atunci nu va fi ușor să găsiți un loc pentru o potecă de grădină. Cel mai bine este să utilizați un program special de proiectare. Este necesar să marcați puncte importante (de regulă, clădiri) în ea și să le conectați între ele folosind o cale.

Diagrama trebuie să conțină toate obiectele amplasate pe șantier: o baie, o seră, o pivniță. Calea trebuie să lege toate aceste obiecte împreună. Atunci când alegeți un material, trebuie să țineți cont că acesta trebuie combinat cu peisajul și obiectele din jur. De asemenea, nu faceți ca întreaga structură să fie de același tip. Căile solide și pas cu pas, drepte și curbate vor fi perfect combinate.

Idei de artizanat DIY pentru a da

Dacă de multe ori plouă pe locul unde se ține calea, atunci trebuie să vă gândiți la crearea unui sistem de drenaj. Acesta va preveni stagnarea apei, datorită căreia pista va dura mult mai mult, deoarece apa poate strica orice material - de la lemn la cărămidă. Copacii mari nu trebuie să crească în apropierea structurii, deoarece sistemul lor rădăcină poate perturba integritatea căii.

Sfaturi utile

Există mai multe sfaturi și idei care vă vor fi utile atunci când faceți o cale de casă pentru o reședință de vară, și anume:

  1. Căi pentru dăruireUn traseu de mers va arăta minunat pe site. Este realizat din elemente individuale, de exemplu, tăieturi de lemn sau pătrate de beton. Puteți aranja elementele atât pe rând, formând astfel un lanț, fie într-un model de tablă de control. Avantajul acestei piese este că proprietarul poate economisi material.
  2. Nu vă fie teamă să amestecați diferite materiale. De exemplu, o alee de piatră se va combina perfect cu o potecă din lemn. Puteți face calea centrală către casă dintr-un material și căile adiacente acesteia de la altul.
  3. Înainte de a începe munca, este mai bine să întrebați despre prognoza meteo. Dacă umiditatea ajunge în jgheabul de pământ, atunci pista deasupra va servi de câteva ori mai puțin. La sfârșitul lucrării, ploaia este chiar utilă: va lustrui piatra și va sigila întreaga structură.
  4. Dacă doriți ca calea să fie curbată, este mai bine să recurgeți la folosirea pietrei naturale. Această opțiune va arăta foarte atractivă..
Program de planificare ușoară a site-ului

Căi de bricolaj în grădină

Nu este dificil să faci o cale în grădină cu propriile mâini, principalul lucru este să abordezi această afacere cu înțelepciune. Cu calculul corect, precum și cu lucrări de înaltă calitate, poteca de grădină își va servi proprietarul timp de câteva decenii.


Opinii: 139