» » 12 Căi de grădină pentru diferite stiluri de peisaj

12 Căi de grădină pentru diferite stiluri de peisaj

Ce cale să se așeze în țară? Pentru a răspunde la această întrebare, merită să vă decideți despre stilul general al site-ului și imaginea acestuia. Până la urmă, căile reprezintă stilul, natura proiectului de peisaj. De la ei se poate judeca ce efect decorativ dorește să obțină proprietarul din grădină. Este foarte important să conectați designul lor cu mediul - paturi, grădină față, casă și alte elemente - atunci orice cale va fi adecvată și va completa imaginea dorită. Material, culoare, formă, lățime - totul afectează percepția. De exemplu, o cale concretă fără pavaj nu este deloc potrivită pentru o grădină franceză elegantă, dar în minimalism va fi foarte utilă. Să aruncăm o privire la modul în care diferite căi se combină cu diferite peisaje de grădină stil.. 

1. O cale șerpuită din dale

Urmări

Ideal pentru o grădină de peisaj englezesc, cu tobogane alpine și rockeries. Încadrează perfect peluza, arată bine atât la umbra copacilor mari, cât și la lumină. Umbra naturală a căii, fără a atrage atenția necuvenită, vă permite să vă concentrați asupra frumuseții plantelor din jur, iar contururile sale netede, naturale, se potrivesc organic în peisaj. 

2. O cale strictă din plăci cu un model geometric

Urmări

Un model care accentuează forma neobișnuită a căii este creat prin combinarea plăcilor de diferite culori. Această opțiune este potrivită pentru o grădină modernă, unde plantările sunt aranjate într-o ordine geometrică strictă, iar designul este mai degrabă laconic. Placile cu formele și nuanțele dorite pot fi realizate independent - articolul spune în detaliu cum se face acest lucru Aruncăm plăci de pavaj cu propriile noastre mâini

3. Calea de piatră întunecată

Urmări

Suprafața întunecată și textura expresivă a pietrei creează un contrast spectaculos cu iarba tăiată îngrijită, astfel că această cale este cea mai potrivită pentru o grădină în care gazonele ocupă mult spațiu. Ea însăși atrage atenția, iar cartierul cu elemente decorative luminoase poate să nu aibă mare succes..

4. Calea de piatră ușoară

Urmări

Pentru a deschide calea dintre paturi de flori, paturi și paturi de flori, o potecă ușoară din piatră este mai potrivită. Atrage mai puțin atenția și nu interferează cu admirarea plantelor din apropiere. Depozitul care umple spațiul dintre pietre poate fi contrastant sau apropiat de culoare cu materialul principal al căii. 

5. Calea cu un model complex

Urmări

Pietrele și pietrușele selectate cu grijă pot deveni un material nu numai pentru panouri spectaculoase, dar și pentru o potecă de grădină de lux. Tiparele neobișnuite sau un ornament complex îl transformă într-un element decorativ independent, prin urmare, pentru o astfel de cale sau o zonă pavată din grădină, este mai bine să eliberați din timp spațiul corespunzător..

6. O cale de pietre mari

Urmări

Ideal în minimalism (tradițional japonez sau australian inovator - nu contează). Suprafața sa netedă este deosebit de frumoasă și expresivă pe fundalul nuanțelor mai deschise ale acoperirii în vrac, care este adesea folosit în acest stil. Calea nu trebuie să fie plină cu terasamentul - fotografia următoare servește ca o confirmare clară a acestui lucru

Urmări

Datorită pietrelor plate mari de formă neregulată ridicate deasupra suprafeței, umplerea decorativă este percepută complet diferit.

7. Calea de piatră creativă

Urmări

O soluție bună pentru o grădină care combină elemente ale clasicului și minimalismului este o cale de pietre mari, între care iarba crește liber. Aici, severitatea formelor și a liniilor, care formează o îndoire perfect precisă a pistei, se combină în mod neașteptat și armonios cu naturalețea materialelor naturale.. 

8. Calea pietruită de lux

Urmări

Dacă grădina dvs. este plină de o varietate de idei neobișnuite și doriți ca calea să devină unul dintre elementele sale interesante și atractive, utilizați blocuri de piatră alungite. Puteți face orice modele din ea, astfel încât nimic nu vă va limita imaginația. Spațiul dintre elementele de pavaj poate fi umplut cu umplutură decorativă, semănat cu iarbă de gazon sau chiar aici pot fi plantate nepretențioase plante de acoperire a solului.. 

9. Pasarelă Thermowood

Urmări

Arată cel mai bine lângă casă - în jurul terasei, lângă aceeași podea. Adesea, astfel de cărări sunt adiacente unei case din lemn, dar nu uitați: de la an la an diferența de nuanțe a lemnului va crește. Din punct de vedere decorativ, această opțiune este mai probabil să fie o adăugare bună pentru o casă în nuanțe neutre (de exemplu, tencuită și vopsită în galben).

10. O cale din tăieturile de lemn

Urmări

O opțiune populară pentru cei care au ocazia să obțină un astfel de material gratuit - de exemplu, trebuie să tăiați un copac de pe site. După cum arată practica, o astfel de piesă arată bine peste tot datorită originii sale naturale. Dar, deoarece lemnul este un material cu durată scurtă de viață, va trebui să prelucrați suplimentar tăieturile cu compuși speciali pentru a-i proteja de putregai. 

11. Calea cu ciot

Urmări

Un alt tip de cale de trunchi de copac - o cale de cânepă - poate deveni o decorare originală a grădinii. Știfturile pot fi vopsite în culori strălucitoare, iar copiii vor fi fericiți să alerge de-a lungul lor. Și o astfel de idee va ajuta și în zonarea spațiului: de exemplu, o cale neobișnuită va servi drept graniță între grădină și plantații decorative. Știfturile pot avea diferite înălțimi sau au aceeași înălțime - depinde de cât de convenabil și confortabil va fi pentru dvs. să vă deplasați pe un astfel de traseu. 

12. Pista combinată

Urmări

O cale care combină mai multe elemente simultan (de exemplu, plăci și pietricele mici) arată grozav într-o grădină înflorită sau o grădină de trandafiri. Va adăuga grație plantelor decorative, va face compoziția mai sofisticată..

Câteva numere de referință 

Oricât de mult doriți să economisiți un lot utilizabil, căile principale care sunt utilizate în fiecare zi trebuie să aibă o lățime de cel puțin 1,2 metri. Secundar - aproximativ un metru, dar nu mai puțin (în absența unor viraje ascuțite, inclusiv unghiuri drepte). Este mai bine să faci traseele de paradă, pe baza faptului că 3-4 persoane vor încerca să intre în casă deodată.


Opinii: 146