» » Cum să faci o cale în țară cu propriile mâini?

Cum să faci o cale în țară cu propriile mâini?

MarcajImpresia generală a unei căsuțe de vară va fi incompletă dacă nu este decorată cu cărări frumoase și confortabile de grădină. Nu numai aspectul teritoriului, ci și organizarea activității economice depinde de cât de bine sunt localizate și bine făcute. Căile din țară pot fi realizate din diverse materiale și în moduri diferite.

Alegerea materialului pentru piesa din țară

Mulți locuitori de vară se întreabă: care este cea mai bună modalitate de a face trasee în țară? Răspunsul la această întrebare depinde de mărimea sa și de capacitățile materiale umane..

Unele pasarele realizate din materiale de fier vechi sunt mai atractive decât plăcile de beton sau beton tradițional. Pavajul în țară ar trebui să fie economic, practic și durabil. Materialul pentru căsuțele de vară poate fi foarte diferit. Cel mai adesea, pentru fabricarea lor se folosesc materiale obișnuite improvizate și de construcție. În ultimii ani, oamenii produc din ce în ce mai mult dale de pavaj. Toate materialele utilizate în acest scop pot fi diferite prin culoare, textură și decorativitate. Cel mai adesea, acestea fac în mod independent piese cu un strat de suprafață tamponat sau cu o suprafață dură.

cale din tăieturi de lemn

În acest scop, se folosesc doar tipuri de lemn dure, tratate cu impregnări speciale..

Video: crearea unei căi de țară din cânepă

Suprafețele dure pot fi realizate din cărămizi, piatră naturală, plăci de beton, dale de pavaj sau beton in situ. Din acest material se pot realiza diverse modele, ceea ce va oferi site-ului un efect decorativ suplimentar. O astfel de piesă este mult mai puternică și mai durabilă decât cele ramificate. Se remarcă prin practicitatea sa, dar costă mult mai mult decât unul realizat din materiale de fier vechi..

calea de cânepă

Un rol important în crearea unei căi în țară cu propriile mâini îl joacă o graniță. Nu numai că fixează granițele clare, dar își protejează marginile de distrugere. De asemenea, granița joacă un rol decorativ. Deși piatra de bordură este un element de dorit, nu este considerată obligatorie. Cel mai adesea, fără margine, cărările sunt făcute din dale de beton cu goluri mari între ele și piatră naturală cu o configurație de bordură curbă.
Pentru acoperirea cu nisip, pietricele, zgură, pietriș, este necesară o bordură. Cea mai practică și mai durabilă bordură de beton așezată pe o bază de beton. Pentru cărările curbate, este mai bine să alegeți borduri din cărămizi, pietre sau plăci plate, așezate pe margine.

Alegând materialul potrivit, puteți crea un sistem de trasee armonios, realizat în același stil și combinat ideal cu aspectul general al site-ului.

 • Așadar, pentru decorarea unui complot într-un stil rustic, un copac este cel mai potrivit.
 • Piatra naturală este ideală pentru realizarea căilor curbate.
 • Caramida merge bine cu clădirile făcute din ea. Pentru a completa traseele, se aleg tipuri speciale de cărămizi de pavaj care nu se tem de umiditate și frig.
 • Pietrele pavatoare de diferite nuanțe vă permit să creați modele unice.
 • Căile de pietriș și pietricele sunt cele mai potrivite pentru grădină și în apropierea rezervoarelor artificiale.

În ultimii ani, oamenii au ocazia nu numai să creeze căi din beton monolitic, ci și să îi ofere o formă originală. Pentru a face acest lucru, va fi suficient să cumpărați șabloane din plastic de diferite configurații într-un magazin specializat, ceea ce vă va permite să aruncați în mod independent elemente din beton.

Unele dintre materialele utilizate pentru a face piesele să funcționeze bine împreună. Combinați atât de bine:

 • beton și cărămidă;
 • pietricele și lemnul râului;
 • pietriș multicolor și piatră naturală.

Planificarea cabanelor de vară

Înainte de a face trasee în țară, este necesar să se întocmească corect o diagramă sau un plan al șantierului, pe care să se înfățișeze direcțiile planificate, ținând cont de toate clădirile și debarcările amplasate pe șantier..

Atunci când le dezvoltăm, trebuie să ținem cont de cantitatea de precipitații care se încadrează în această zonă. Uneori este necesar să se creeze un sistem de drenare, astfel încât să nu existe stagnare de apă în zonă. De asemenea, trebuie amintit faptul că excesul de apă atunci când îngheța strică rapid nu numai lemnul, ci și materiale precum betonul și cărămida..

Copacii mari nu trebuie să crească în apropierea căilor, deoarece îi pot distruge cu rădăcinile lor puternice. Atunci când întocmiți un plan de plan mai detaliat, imaginea peisajului țării va fi prezentată mai clar și va fi mai ușor să faceți o alegere în favoarea unuia sau altui material de construcție.

Pentru aproape toate tipurile de căi suburbane, se observă o tehnologie de așezare a acestora. Toate lucrările sunt împărțite în mai multe etape importante:

 1. Marcarea site-ului. În această etapă, contururile pistei sunt marcate cu ajutorul unui șnur și a știfturilor. Marginile sunt executate cu grijă de-a lungul liniilor conturate.
 2. Cu ajutorul unei lopeți, îndepărtați praful de-a lungul lungimii și lățimii căii dorite. Solul este scos la grosimea pernei de nisip, care servește ca bază pentru pavaj. Grosimea stratului de bază trebuie să fie de cel puțin 10 cm.
 3. Nisipul (uneori piatra zdrobită) este turnat în șanțul săpat și compactat și nivelat cu grijă.
 4. Pavajul este așezat pe nisip, monitorizând cu atenție nivelul traseului.

marcajele traseelor

Urmăriți-vă bugetul în țară

Următoarele opțiuni de piese sunt cele mai populare din țară:

 • Pietriș sau pietriș mic. Sunt făcute foarte repede, dar nu diferă în ceea ce privește durabilitatea. Solul din șanț este tratat cu erbicide și acoperit cu polietilenă sau agrofibră, astfel încât buruienile să nu germineze. Un strat de pietricele sau pietriș este turnat pe el și suprafața căii este nivelată. Pentru ca acest material să nu se împrăștie pe site, este necesar să se creeze un chenar, de exemplu, din plăci sau cărămizi.
 • O cale din tăieturile de lemn. Pentru crearea sa, sunt potrivite trunchiurile și ramurile groase ale copacilor de foioase. Sunt tăiate în cercuri. Grosimea materialului trebuie să depășească 10 cm. Tăieturile bine uscate sunt tratate cu ulei de uscare la cald, care se aplică cu o perie pe întreaga suprafață. După ce s-a uscat impregnarea, tratamentul se repetă. Pe o pernă de nisip pregătită anterior este așezată o folie de plastic. Tăieturile sunt așezate pe ea cu orice model de fantezie și nivelează-le. Toate golurile dintre ele sunt acoperite cu pietriș, nisip sau sol..
 • O cale de cabană de vară din piatră poate fi făcută nu numai din materialul achiziționat, ci și din ceea ce se poate găsi în aproape orice zonă. Atunci când alegeți elemente, trebuie să se acorde preferință pietrei care are cel puțin o latură plană. În condiții de asfaltare, șanțul trebuie să aibă o adâncime de cel puțin 20 cm. Pe fundul său se toarnă piatră strivită (10 cm). Se tamponează și se toarnă nisip deasupra (10 cm) și se tamponează din nou. Pietrele sunt așezate pe perna pregătită de piatră zdrobită cu nisip. Pentru a umple golurile dintre ele, nisipul este turnat deasupra și toate golurile sunt umplute cu acesta. În faza finală, calea este bine udată. Poate fi necesar să re-șlefuiești golurile dintre pietre..
 • Poteca de piatră. Această opțiune este una dintre cele mai optime. Adâncimea șanțului pentru un astfel de material ar trebui să fie de 20-25 cm. Perna de piatră strivită cu nisip este creată în același mod ca sub calea pentru piatră. Pavarea pietrelor cu mai mult de 60 mm grosime va ieși deasupra solului. Această cale se face cel mai bine cu borduri. Pietrele de pavaj sunt așezate pe o bază nisipoasă strâns unele de altele. În acest caz, modelul poate fi foarte divers. Când așezați, nu trebuie să folosiți pietre pavaj cu semne de căsătorie, deoarece acestea vor deveni rapid inutilizabile..
 • Calea cărămizii. Este creat pe același principiu ca și un traseu de pavaj. Aceeași cărămidă așezată pe margine este folosită ca bordură. Deosebit de atractiv este pavajul realizat din cărămizi de diferite nuanțe..

Formular pentru crearea unei căi concrete
Pasarelă de beton (video):

Calea betonului

Căile de beton monolitic din țară sunt încă populare. Pentru fabricarea lor, este necesară o cantitate mare de ciment, nisip și piatră zdrobită. Dar sunt durabile și practice. Când le executați, trebuie amintită o regulă: cu cât este mai mult ciment în soluție, cu atât betonul va fi mai puternic. Pentru piese, sunt utilizate cel mai des următoarele proporții de materiale:

 • ciment - 1 parte;
 • piatră zdrobită - 3 părți;
 • nisip - 2 părți.

Pentru ca o astfel de cale să se ridice deasupra solului, este necesară realizarea unei cofraje din plăci sub ea. În partea de jos a șanțului, sunt așezate pietre, cărămizi sparte sau alte resturi de construcții solide. O soluție este turnată în cofraj și suprafața sa este nivelată. Betonul poate fi decorat cu dale, mozaicuri sau pietre frumoase presate într-un mortar necurățat.

beton in situ

Căile de gresie

Pasarele din plăci de beton de diferite dimensiuni sunt foarte populare. Sunt ușor de montat și se disting prin durabilitatea lor. O bază de nisip este, de asemenea, amenajată sub ele. Un traseu de țară din dale 50x50 sau 40x40 cm arată destul de impresionant, nu ocupă mult spațiu și este foarte practic. Prin utilizarea plăcilor mai mici, se pot crea diferite modele de pavaj. Pot fi așezate unul lângă altul sau la anumite intervale, care sunt acoperite cu pietre mici sau cu sol. Pot fi semănate cu iarbă.

Calea țării (video)


Opinii: 145