» » Dale pentru pavaj

Dale pentru pavaj

dale de pavajPentru îmbunătățirea zonei suburbane, nu sunt necesare doar plantații și elemente decorative, ci și amenajarea căilor. Piața construcțiilor oferă numeroase opțiuni pentru acoperiri, printre care se execută plăci de pavaj.

Tipuri de dale de pavaj

Tehnologiile moderne permit alegerea plăcilor de pavaj pentru a da o mare varietate de forme, dimensiuni și culori. Mulți consumatori au apreciat deja avantajele sale:

 • atractivitate;
 • durată de viață lungă;
 • calitate superioară;
 • rezistență la lumina soarelui și influențe externe.

Placile din fabrică sunt realizate în două moduri:

 1. turnare prin vibrații - produsul rezultat este potrivit pentru formarea unor zone mici și poteci de grădină, unde nu se va revitaliza mișcarea oamenilor;
 2. vibrocompresie - țiglă rezultată este destinată mai mult să parcheze o mașină sau să pună pe drum, adică pentru locuri supuse sarcinilor mari.

În plus, puteți face plăci de pavaj pentru o reședință de vară cu propriile mâini. Aici merită să vă decideți despre mai multe opțiuni care depind mai mult de proiectarea zonei suburbane:

 • din scânduri sau bușteni din lemn;
 • din plăci de beton;
 • umplut cu beton;
 • piatră de beton;
 • piatră naturală;
 • plăci de plastic și cauciuc.

cale din blocuri de lemn

Ce să facă plăci de pavaj?

matrite pentru gresiePlacile gata făcute pentru cărările de grădină nu sunt ieftine. Prin urmare, dacă există o limitare a fondurilor, atunci poate fi făcută manual. Autoproducția plăcilor de pavaj o va face exclusivă și durabilă. Și în timp ce lucrează, stăpânul va primi o mare de pozitiv și de plăcere. Acest proces simplu, dar pe termen lung, va fi complet stăpânit chiar și de cei care nu au abilități în construcții..

Pentru producție veți avea nevoie de:

 • grad de ciment nu mai mic decât M400, nisip curat și apă;
 • blocuri din lemn și bază pentru confecționarea matrițelor sau a materialelor finisate din plastic;
 • armătură cu tije sau tije de oțel;
 • lubrifianți pentru formă;
 • betonieră mică;
 • pentru plăci colorate - pigment de colorat;
 • pentru a crea un model - o rogojină de cauciuc cu un model.

Pentru a pregăti soluția, trebuie să pregătiți ciment (M400), nisip și apă într-un raport de 1: 3: 0,5. Dacă cimentul mărcii M500 este utilizat la producerea plăcilor, atunci acesta trebuie să fie luat într-un raport de 1: 4: 0,5.

Nisipul este mai întâi scufundat în betonieră, apoi, fără a opri rotirea - ciment, se adaugă treptat apă. Timp de amestecare - 10 minute.

Puterea nu trebuie să fie o soluție prea lichidă, ci vâscoasă și nu foarte mică. Turnați amestecul rezultat în timp ce rotiți tamburul, înclinându-l cu atenție. Dacă intenționați să faceți plăci colorate, pigmentul trebuie adăugat la amestec cu jumătate de minut înainte de furnizarea cimentului.

Autoproducție plăci pavaj

Matrița pentru fabricarea plăcilor din blocuri de lemn și o bază plană poate fi realizată din diferite configurații și de orice dimensiuni. Principalul lucru de luat în considerare este o singură regulă: dimensiunile sale nu trebuie să depășească 30x50 cm, altfel există posibilitatea de a crăpa. Cel mai bine este să fixați părțile laterale împreună cu șuruburile. Acest lucru va facilita procesul de eliberare a plăcii, deoarece va fi suficient doar pentru a deșuruba șuruburile și demontați forma.

Formulare pentru pavajul plăcilor foto

Matrițele din plastic preparate sau finisate, precum și o mată de cauciuc, trebuie lubrifiate cu un strat subțire de grăsime. Puneți o mată de stencil pe baza matriței și turnați amestecul finit în ele la o înălțime de 3 cm. Apoi, trebuie să puneți armătură și să turnați un alt strat de soluție de beton (3 cm). În continuare, formularele ar trebui procesate pe o masă vibrantă. Acest proces va consolida produsul și va îmbunătăți performanța acestuia. La sfârșitul tratamentului cu vibrații, formele trebuie acoperite cu polietilenă și lăsate timp de 2 zile..

Când amestecul de beton se întărește, matrița divizată poate fi dezasamblată, iar plăcile pot fi agitate ușor din formele de plastic. Plăci de pavaj DIY pentru căsuțele de vară pot fi așezate pe căile de grădină în 10-12 zile.

Producția plăcilor de pavaj "tăiate de pin" (video):

Dale de pavaj din piatră de râu

Dacă cabana este situată în apropierea râului, atunci pietre obișnuite pot fi folosite ca decor pentru pavajul plăcilor. Pietrele mici cu o formă interesantă sunt potrivite pentru produs. Pentru a stinge plăcile, trebuie să faceți un cofraj din lemn. După ce betonul cu bare de armare capătă formă, este necesar să se așeze stratul superior de piatră. Și apoi cu o mistrie, apăsați pietrele în soluție cu forță. După uscarea betonului, plăcile decorative pot fi îndepărtate din cofraj.

dale de piatră

Cum să așezați în mod corespunzător plăci de pavaj?

Înainte de a pune plăcile pe pista viitoare, trebuie să pregătiți mai întâi baza. Acest proces constă în următorii pași:

 • Marcare. Site-ul este eliminat de blocaje, stâlpi, resturi și nivelat cu unelte sau echipamente de construcții.
 • Pregătirea terasamentului. În primul rând, stratul superior al solului este îndepărtat de-a lungul lățimii șinei, apoi sunt instalate balize - cepuri conduse în pământ, de-a lungul cărora este trasă firul. Acesta este un fel de graniță a căsuței de vară.
 • Depunerea materialelor în vrac. Piatra zdrobită se toarnă în zona pregătită și se nivelează cu o greblă pe tot situl, astfel încât să se obțină o suprafață plană, fără denivelări și gropi. Pentru a crește rezistența și densitatea bazei, piatra zdrobită este compactată. Un strat de nisip de râu cernut este turnat deasupra, care este, de asemenea, nivelat și compactat.
 • Instalarea bordurilor. Un șanț superficial este pregătit de-a lungul traseului dintr-una sau ambele părți, în care nisipul este turnat la o înălțime de 5 cm. Adâncimea sa este calculată din faptul că 60% din bordură va fi pavată.

După completarea stratului dur de nisip și ciment într-un raport de 1: 5, se prepară un amestec de nisip. Acesta este turnat pe baza căii până la o înălțime de aproximativ 2 cm. Acum începe procesul de montare a pistei.

gresie

Este mai bine să alegeți direcția de mișcare de la casă la poartă. Fiecare țiglă trebuie așezată foarte strâns una față de cealaltă, iar la rândul lor, lasă un spațiu de aproximativ 0,8 cm. În timpul așezării, fiecare țiglă trebuie tamponată cu un mațel și verificată periodic uniformitatea stratului. După finalizarea lucrărilor, pentru rezistența conexiunii, presărați întreaga cale cu nisip, acoperiți teritoriul și, după câteva zile, turnați apă.

pista de țiglă

Video: auto-producerea plăcilor de pavaj

https://youtube.com/embed/zzD6l_cwP4k


Opinii: 116