» » Dale de pavaj frumoase - realizarea de bricolaj

Dale de pavaj frumoase - realizarea de bricolaj

Atunci când își echipează căsuța de vară, toată lumea își dorește ca totul din ea să fie selectat cu gust și să se completeze reciproc. Dar nu este întotdeauna posibil să cumpărați o anumită parte din magazin și, în acest caz, trebuie să vă gândiți cum să o creați singuri. Plăcuțele de pavaj pot fi făcute cu ușurință de mână. Acesta este un proces complet simplu, dacă respectați toate regulile de fabricație, calea din grădină vă va încânta cu aspectul său.

Caracteristici de fabricație

Plăcuțele de pavaj, cu alte cuvinte, pietrișurile sunt un material foarte frumos și durabil. Este utilizat în dispozitivul și decorarea căilor de grădină, curților. Drumul sau trotuarul asfaltat cu pietre pietruite arată foarte îngrijit și plăcut estetic. Există însă un dezavantaj uriaș, mai ales dacă trebuie să asfaltați o suprafață mare - nu este în niciun caz ieftină, în orașele mici nu există un sortiment mare și este imposibil să alegeți unul sau altul design de peisaj.

Dar nu este necesar să abandonați imediat ideea de a îmbunătăți site-ul, deoarece pietrele de pavaj pot fi realizate cu propriile mâini, fără mari dificultăți și costuri mari.

Un plus imens al unei căi de grădină realizate manual - există imaginația în care se joacă, dacă doriți una colorată - puteți alege culoarea dorită, o anumită formă - este la fel de ușor ca și coaja de pere. Producția nu necesită mult timp, principalul lucru este să studiezi tehnologia în detaliu și să urmezi instrucțiunile. Dacă la început se pare că problema este dificilă și costisitoare, atunci, văzând primul rezultat, vor apărea inspirația și dorința de a crea în continuare..

Selectarea formei

În primul rând, pentru fabricarea plăcilor de pavaj, trebuie să alegeți forma potrivită în care vor fi turnate. Puteți găsi unul potrivit la orice hardware sau magazin specializat. De regulă, acestea sunt produse din plastic concepute pentru 200 de umpluturi, așa că va fi recomandat să se aprovizioneze cu câteva zeci de piese în avans..

Dacă aveți o fantezie și doriți să faceți o țiglă din configurația originală, o puteți arunca într-o varietate de forme, luând, de exemplu, recipiente alimentare. Este plastic, flexibil și rezistent.

Pentru a face plăci de pavaj cu propriile mâini, trebuie să achiziționați următoarele materiale:

 • Ciment;
 • Nisip;
 • Apă.

Calitatea amestecului produs depinde de respectarea proporțiilor și de cât de bun este luat cimentul. Pentru a decora cărările de grădină, se recomandă utilizarea cimentului gradul M 500. Toate materialele trebuie curățate înainte de impurități, frunze, murdărie, etc. Dacă se găsesc pietre în nisip - nu este o problemă, acest lucru poate fi folosit ca un design original.

Turnați componentele într-un recipient pregătit în prealabil și amestecați-le bine. Dacă intenționați să realizați plăci în cantități mici, puteți utiliza un perforator cu o duză mixer personalizată. Dacă plăcile vor fi realizate în volume mari, se recomandă achiziționarea unei betoniere - acest lucru va facilita foarte mult și va grăbi procesul.

Dacă se folosește un astfel de agregat, se toarnă mai întâi nisip, apoi se activează agregatul și se adaugă treptat ciment. După aceea, în procesul de agitare a amestecului, se toarnă apă în porții mici și, dacă există o astfel de nevoie, plastifianți speciali care ajută la întărirea compoziției.

Când faceți gresie acasă, este important să vă amintiți că excesul de apă dăunează betonului și nu va fi la fel de rezistent. Pentru a împiedica soluția să absoarbă excesul de apă, i se adaugă aditivi speciali hidrofuganți.

Pentru a conferi gresiei o anumită culoare, la soluție trebuie adăugați pigmenți de origine anorganică. Este foarte important ca acestea să fie rezistente la medii alcaline, agenți atmosferici și razele UV. Dacă această condiție este îndeplinită, faianța își va păstra culoarea mult timp. Pentru început, la soluție se adaugă aproximativ 30-50 grame de colorant, iar apoi, dacă este necesar, cantitatea crește.

Dacă totul este făcut corect, în 5-7 minute soluția capătă o anumită culoare. Lipsa de buline indică faptul că totul este realizat conform tehnologiei.

Cum se toarnă soluția în matriță

Când soluția atinge consistența dorită, poate fi turnată în matrițe. Înainte de aceasta, sunt lubrifiate cu orice ulei, dar opțiunea mai recomandată este emulsolul. Apoi, după uscare, puteți îndepărta cu ușurință produsul finit..

În această etapă, puteți crește rezistența produsului în felul următor: umpleți matrița pe jumătate cu soluția, apoi puneți o sârmă sau o tijă metalică în ea. După aceea, completați jumătatea rămasă a formularului.

Dar fabricarea plăcilor de pavaj cu propriile mâini nu se termină aici. În soluție se formează bule, care fac ca masa să se desfășoare. Pentru a evita această problemă, este necesar să puneți mucegaiul pe o masă vibrantă. Datorită agitării constante, betonul va elibera excesul de aer de la sine. Nu orice cabană de vară are o masă atât de specială, astfel încât orice raft sau raft poate fi înlocuit cu ușurință. Formularele trebuie să fie întocmite pe ele și tapetate treptat din toate părțile..

Cum să se usuce corect

După etapa de producție a plăcilor are loc procesul de uscare. Pentru a face acest lucru, acoperiți formularele umplute cu folie și așteptați 3-4 zile. Este foarte important să vă asigurați că nivelul necesar de umiditate rămâne în viitoarea țiglă. Pentru a face acest lucru, acestea trebuie umezite cu apă ocazional. După uscarea materialului, matrițele trebuie tapetate ușor și produsele scoase. Dar acest lucru nu înseamnă că gresia este gata, trebuie să treacă încă 3-4 săptămâni pentru ca acesta să se usuce și să se întărească.

Pe lângă beton, plăcile sunt fabricate și din cauciuc fabricat din anvelope auto reciclate. Sunt confecționate din materiale de înaltă calitate, astfel încât să reziste la sarcini grele, de aceea plăcile din acestea sunt durabile. Fructele sunt produse în diferite dimensiuni, de la 0,1 până la 10 mm.

Alegerea fracției depinde de locul în care sunt planificate să fie utilizate plăcile și la ce sarcini vor fi supuse. Este fabricat în negru, dar poate fi vopsit în alte nuanțe, dacă doriți. De obicei, fracțiunile mari sunt vopsite, cu dimensiunea de 2-10 mm, sunt mult mai ieftine, deoarece în compoziția lor se găsesc piese metalice sau textile.

Etapele pregătirii plăcilor de cauciuc sunt prezentate în tabel:

pregătitorPrepararea amesteculuiPresare
Este necesar să scoateți anvelopele din inelele de margele, supunându-le prelucrării mecanice criogenice. Drept urmare, obțineți o firimituri de dimensiuni de 1-4 mm..La firimitura obținută după prelucrare trebuie adăugat un liant poliuretanic. În aceeași etapă, dacă se dorește, se adaugă diferiți pigmenți pentru colorare.Amestecul este comprimat pe o presă vulcanizată. Acest lucru va oferi viitoarelor plăci o anumită grosime și densitate. Presarea se efectuează la rece sau la cald, totul depinde de ce echipamente vor fi achiziționate pentru fabricație.

Umplerea pistei cu beton

Turnarea cu beton este o altă modalitate de a decora frumos o potecă la o căsuță de vară. Procesul include următoarele etape:

 1. 1. Marcarea teritoriului, care este rezervată piesei.
 2. 2. Pregătirea solului.
 3. 3. Instalarea cofrajelor.
 4. 4. Formarea pernei.
 5. 5. Instalarea elementelor de armare.
 6. 6. Turnarea directă a betonului.

În primul rând, trebuie să pregătiți toate instrumentele și materialele necesare, cum ar fi:

 • Piatra zdrobita;
 • nisip (râu);
 • beton;
 • șnur și știfturi;
 • recipient pentru agitarea soluției;
 • material pentru acoperișuri;
 • găleată;
 • lopata cu un capăt îndreptat;
 • Maestru OK;
 • armare (grosimea recomandată - 12 mm.)
 • placaj sau panouri pentru cofraj.

Când toate uneltele necesare sunt asamblate și pregătite, puteți trece direct la procesul de fabricație.

Mai întâi trebuie să frământați soluția în proporțiile necesare, constând din nisip (3 găleți), ciment (1 găleată) și moloz (1 găleată). Cel mai bine este să amestecați într-o betonieră, deoarece este dificil să obțineți rezultatul manual.

În primul rând, se adaugă apă în betonieră. Apoi nisip și treptat, în porții mici, ciment. Când nisipul este distribuit uniform în toată masa, soluția este considerată gata. Apoi începeți să completați.

Umplerea are loc în mai multe etape. Primul și cel mai simplu este marcarea. Trebuie să stabiliți în prealabil pentru dvs. unde va merge pista, care va fi lungimea și lățimea, la ce este planificată utilizarea acesteia, la ce sarcini va trebui să reziste. Apoi cârligele sunt conduse în pământ, între care o frânghie este ruptă.

Acum trebuie să pregătiți terenul. Pentru a face acest lucru, îndepărtați stratul superior de gazon, cu 7-8 centimetri, îndepărtați toate rădăcinile plantelor și alte elemente inutile. Dacă nu sunt îndepărtate, atunci în aceste locuri va avea loc un proces de descompunere și se vor crea goluri în care se va acumula apa. Pe vreme rece, acesta va îngheța și, extinzând, oprimând betonul, va începe să se crape. Etapa finală este instalarea cofrajului sau a placajelor.

Apoi este instalată o pernă, care este concepută pentru a îndeplini funcția de scurgere și vă permite să distribuiți uniform sarcina pe suprafață. Este fabricat din nisip și pietriș. Aceste materiale nu rețin apă și nu va fi nicio problemă cu înghețarea și extinderea pe timpul iernii..

Există însă un punct: de-a lungul timpului, nisipul se scufundă sub dărâmături, iar pentru a evita acest lucru, materiale de impermeabilizare sunt așezate pe sol, cum ar fi material pentru acoperișuri, geotextil sau agrofibră. Ultimele două opțiuni permit să treacă apa, dar să nu putrezească. După ce perna este pusă, se comprimă bine.

Un punct important: nisipul uscat trebuie mai întâi îmbibat, datorită acestui fapt, acesta va fi compactat și va fi posibil să se evite apariția golurilor. Dar trebuie să vă asigurați cu atenție ca stratul să cadă plat..

În continuare, trebuie să așezați armătura sau ochiurile pe o cale acoperită anterior cu folie de plastic. Filmul este răspândit pentru a evita uscarea prematură a amestecului de beton. Acum poți turna. Dacă aici este planificată o zonă pietonală, perna și betonul trebuie să formeze un strat care are o grosime de 5 cm sau mai mult. Dacă intenționați să folosiți drumul în alte scopuri, de exemplu, pentru conducerea unei mașini sau a altor tipuri de echipamente, atunci grosimea recomandată crește la 7,5 centimetri.

Cimentul se toarnă în porții, când se usucă amestecul, se nivelează cu o spatulă. Dacă imaginația este redată, atunci puteți adăuga și elemente decorative. Apoi, cimentul este acoperit cu o peliculă și nivelul de umiditate este menținut prin udare periodică. Dacă intenționați să turnați ciment în părți, atunci intervalele dintre turnare nu trebuie să fie mai mari de 1 zi. În caz contrar, există riscul ca straturile inferioare și superioare să nu se prindă. Apoi așteaptă aproximativ trei zile și îndepărtează cofrajul. După alte trei zile, puteți utiliza pista finalizată.

Tigla de gips

Dale pentru pavaj pot fi realizate și din ipsos. Piesa de tencuială se dovedește a fi foarte estetică și frumoasă, materialul este ieftin și ușor de utilizat. Pentru fabricare, veți avea nevoie de ghips în sine, o spatulă, o perie, forme de cauciuc sau silicon. În continuare, se obține o soluție în raport: 6 părți de gips, 1 parte de var tăiat, 0,7 părți de apă pură în raport cu ghips. Culoarea (vopsea care se vinde în sticle mici) poate fi adăugată imediat la efectuarea amestecului. Mortarul este turnat în matrițe și nivelat cu o spatulă.

Gipsul se stabilește în termen de 20 de minute și pentru ca acesta să se usuce complet, durează aproximativ 24 de ore.

Placile de gips sunt folosite nu numai pe cărările de grădină, ci și decorează pereții și podelele din casă, deoarece sunt un material cald. Unii susțin că astfel de plăci sunt mult mai profitabile decât ceramica.


Opinii: 184