» » Cum se face o masă vibrantă pentru producerea plăcilor de pavaj cu propriile mâini

Cum se face o masă vibrantă pentru producerea plăcilor de pavaj cu propriile mâini

După cum știți, dispozitivele pentru crearea plăcilor sunt destul de costisitoare, așa că întrebarea despre cum să faceți o masă vibrantă cu propriile mâini este foarte relevantă.

Un rol foarte important este proiectarea căilor de grădină în amenajarea peisajului. Există mai multe moduri de a face pasaje pe șantier, de a echipa o parcare și o curte în fața casei. Cea mai rezistentă și mai convenabilă opțiune este dale. Dar acest material nu este ieftin. Atunci când trebuie să lucrați pe o suprafață mare, amenajarea peisajului poate fi costisitoare prohibitiv.

Dar pentru meșterii înflăcărați există întotdeauna o cale de ieșire. Este foarte posibil să faceți o țiglă cu propriile mâini. Acest lucru necesită echipament special. Dar nu este o problemă să creezi o masă vibrantă pentru pavajarea plăcilor cu propriile mâini. Principalul lucru este să aveți toate materialele necesare și să aveți anumite abilități..

Chiar și pietrele de pavaj simple necesită un timp considerabil și efort. Mai mult, dacă încărcați amestecul de beton în matrițe, atunci calitatea materialului finit poate fi departe de a fi ideală. Și aici masa vibrantă vine la salvare. Economisește timp și efort atunci când lucrați cu dale de grădină, dar, cel mai important, cu ajutorul său puteți obține elemente cu adevărat de înaltă calitate, care vor dura mult timp și nu vor necesita înlocuire prea devreme..

Dacă cumpărați o masă vibrantă pentru producerea plăcilor de pavaj deja gata, atunci o astfel de achiziție va reprezenta o lovitură serioasă pentru bugetul familiei. Dar nu este nimic dificil în realizarea acestuia: este o masă la care este atașat un motor, care creează vibrații. Principalul lucru este să alegeți corect piesele potrivite..

Singura cerință pentru un maestru este capacitatea de a lucra cu o mașină de sudat. Acesta este un punct foarte important, deoarece toate elementele trebuie fixate cât mai ferm și în mod fiabil posibil. În caz contrar, masa se va dezintegra rapid sub influența vibrațiilor constante. După ce toate elementele necesare sunt sudate, cusăturile trebuie curățate complet și masa acoperită cu vopsea cu efect anticoroziv..

Lucrul cu cadrul

Masa vibrantă nu diferă mult de o masă obișnuită. Este un design pătrat sau dreptunghiular cu patru picioare. În general, înălțimea mesei vibrante este de aproximativ 90 cm. Este recomandabil să construiți un astfel de cadru, astfel încât să se poată așeza pe o masă de cel puțin 70x70 cm.

Rama mesei cu vibrații trebuie să fie din metal. Acest lucru este foarte important: în caz contrar, structura nu va rezista la munca grea. Experții recomandă realizarea nu numai a cadrului principal, ci și a unor suporturi orizontale suplimentare, care vor face masa mai durabilă.

Cadrul finisat trebuie măsurat pe orizontală. Acesta este un punct foarte important care nu trebuie ignorat, în caz contrar, țiglă va fi inegală și pur și simplu nu poate fi utilizată în mod normal pentru a crea căi îngrijite. O atenție deosebită trebuie acordată rezistenței picioarelor. Cele mai bune sunt realizate dintr-o țeavă cu un diametru de cel puțin 50 mm. Capetele trebuie tăiate cu atenție și apoi trebuie așezate pe ele vârfuri de plastic pentru a nu zgâria podeaua atunci când utilizați unitatea. Masa poate fi, de asemenea, făcută staționară. Pentru a face acest lucru, picioarele sale trebuie să fie betonate la o adâncime de 20 cm..

Înainte de a finaliza lucrările la cadru, este obligatoriu să verificați toate cusăturile și rezistența structurii. Abia după aceea, puteți trece la următoarea etapă..

Lucrați cu blatul

Acest lucru necesită măsurători precise. Blatul mesei trebuie să fie cu 4-5 cm mai mare decât partea superioară a cadrului. Dacă este mai mic sau mai mare, designul poate fi incomod de utilizat. Este important să vă asigurați că materialul din care este făcută partea superioară a mesei vibrante nu are nereguli sau diferențe de înălțime. În caz contrar, nu va funcționa pentru a obține plăci de înaltă calitate pe astfel de echipamente..

Cel mai bine este să luați o foaie de oțel bună când faceți un blat. Grosimea acestuia trebuie să fie de cel puțin 8 mm. Dar dacă nu găsiți un metal adecvat, puteți utiliza plexiglas. Grosimea acestuia trebuie să fie de aproximativ 2 cm. Masa pregătită este atașată la bază cu șuruburi autofiletante.

Pentru a preveni alunecarea formelor în timpul vibrațiilor, merită să completați structura cu bare de protecție. Trebuie să iasă la 2 cm de partea superioară a blatului. Cel mai bine este să le faceți din benzi metalice.

Cum să obții vibrații bune?

Pentru o mai bună vibrație, baza mesei poate fi echipată cu arcuri. Acestea vor împărți picioarele în 2 părți, astfel încât dispozitivul să funcționeze în mai multe direcții. Vibrațiile pot fi orizontale sau verticale. În plus, modul de vibrație integrală poate fi setat.

Principalul lucru în această etapă este ajustarea corectă a nivelului de deviere a tabelului. Procesul se realizează prin tunderea bobinelor în exces pe un arc.

Printre alte setări, merită evidențiată poziția motorului. Acest parametru stabilește în ce direcție începe să vibreze tabelul. Dacă motorul cu vibrații este instalat pe orizontală, masa va rula pe verticală și invers. Dacă tehnicianul dorește ca masa să vibreze în mai multe planuri, motorul este montat la un unghi de 45 °.

Fiecare dintre aceste metode are propriile pro și contra. Dacă faceți ca masa să funcționeze constant într-o direcție verticală, atunci aceasta va fi o sarcină mare pe motorul cu vibrații. Cu toate acestea, va fi mult mai ușor și mai convenabil să instalați orizontal motorul de masă cu vibrații. Aici motorul nu este încărcat prea mult, de aceea va funcționa mult mai mult. Cel mai mare proces va fi instalarea unui motor cu vibrații la un unghi de 45 ° pentru a asigura funcționarea în mai multe direcții simultan. Această metodă este potrivită doar pentru acei meșteri care sunt bine versați în tehnică..

Motor electric pentru masă vibrantă

Mai întâi trebuie să vă dați seama exact unde va fi amplasat motorul cu vibrații. Cel mai adesea este așezat chiar pe masă sau sub masă. Și într-unul, și în alt caz, este foarte important să se asigure o conexiune rigidă între motor și suprafața pe care vor fi amplasate matrițele pentru viitoarele produse din beton. De aceea, poate fi foarte problematic să instalați motorul în unghi sau vertical. Prin aranjarea sa orizontală, va fi mult mai ușor să atingeți contactul maxim cu masa..

Experții recomandă să acordați atenție faptului că atunci când instalați un motor cu vibrații sub masă, munca va fi mai ușoară. Cu toate acestea, această metodă distruge rapid lagărele, astfel încât, după mai multe cicluri de funcționare, va trebui să se efectueze lucrări de reparație. Dacă instalați motorul în partea de sus a tabelului, instalarea va fi ceva mai dificilă, dar pentru motor acest mod este considerat mai blând..

După ce maestrul a stabilit exact unde și în ce poziție va fi instalat motorul, este necesar să selectați motorul în sine. Nu este dificil să creezi un motor cu vibrații cu propriile mâini dintr-un motor electric convențional. Este important ca puterea sa să fie de aproximativ 1 kilowatt. Se lucrează pentru crearea unui motor prin dezechilibrare. Există mai multe modalități de a face acest lucru. Cel mai ușor este să folosiți un scripetă rotundă cu un pământ în afara secțiunii circumferinței, care este pus pe ax. În mod alternativ, puteți suda pur și simplu o piuliță pe scripete. Nivelul vibrațiilor va depinde de dimensiunea și greutatea acestuia..

Dar aici trebuie să aveți în vedere faptul că un motor cu vibrații do-it-yourself poate să nu reziste la sarcini mari și va trebui să fie reparat des. Prin urmare, dacă maestrul intenționează să realizeze un număr mare de plăci de pavaj, cel mai bine este să cumpărați un motor electric special. Motoarele de cea mai înaltă calitate de acest tip sunt produse de Uzina Electromecanică Yaroslavl. Modelele IV98, IV99B și IV99E sunt nu numai durabile, dar sunt echipate și cu un dispozitiv special cu care puteți regla amplitudinea oscilațiilor de masă.

După ce toate lucrările pregătitoare au fost efectuate, este necesar să instalați motorul corect și în siguranță. Pentru a face acest lucru, utilizați șuruburi și piulițe cu șaibele cu slot. Astfel motorul poate fi securizat cu o calitate suficientă care să îi permită să reziste la vibrații constante și să nu cadă. Șaibele speciale vor preveni slăbirea spontană a piulițelor.

Motorul cu vibrații trebuie să fie protejat suplimentar de apă și de diverse elemente care pot ajunge pe el în timpul funcționării. Cea mai bună opțiune ar fi fabricarea unei carcase de protecție. Nu uitați de siguranța vrăjitorului care va lucra cu acest dispozitiv. Motorul electric trebuie să fie împământat. Nu va fi de prisos să instalați un buton sau o manetă de oprire de urgență. Uneori, există situații în care dispozitivul trebuie să fie oprit rapid, fără a părăsi locul unde au fost făcute plăcile..


Opinii: 182