» » Idei originale pentru o reședință de vară și o grădină cu propriile mâini

Idei originale pentru o reședință de vară și o grădină cu propriile mâini

cupă de iazIndiferent de zona ocupată de cabana de vară, doriți întotdeauna să o perfecționați. Poate fi atât un design de peisaj scump, cât și idei pentru a da cu propriile mâini, întruchipate cu ajutorul materialelor de resturi. Un site frumos și original este capabil să atragă atenția trecătorilor și a oaspeților, iar proprietarii înșiși îi împing doar să creeze detalii și mai interesante. Mai jos este o fotografie a principalelor idei pentru o reședință de vară și o grădină realizată cu propriile mâini din materiale de resturi.

Citește mai departe: Meșteșuguri de bricolaj pentru dar!

Idei pentru căsuțe de vară sau altă viață de mobilier vechi

scaune vechi

Mobilele care nu au fost folosite în scopul destinat timp îndelungat pot servi cu credință mai mult de un an. Ștergând-o de vopsea veche și pictând-o din nou, puteți crea idei interesante pentru o reședință de vară:

 • scaune: după scoaterea scaunului, instalați ghivece de flori mari în locul lor;
 • masă de masă: prin fixarea platului vertical pe peretele casei, în timp ce îndepărtați picioarele în avans și cuțind două suporturi de șină orizontale, puteți obține un suport pentru pantofi;
 • spătar scaun: în diferite variante puteți face un raft sau un umeraș pentru lucruri mici, un cadru foto original;
 • pat de lemn: fără picioare, în stare suspendată pe frânghii puternice sau lanțuri, se obține un pat suspendat;
 • scaunul unui scaun cu spatele: dacă îndepărtați picioarele și atașați o frânghie, puteți construi copii leagăn.
 • ușă: o bază excelentă pentru rafturi, rafturi, oglinzi, umerase și chiar o masă, capete pentru paturi.

De regulă, mobilierul vechi este fabricat din materiale naturale. În mâinile iscusite ale unei persoane creative, aceasta va deveni cu siguranță baza pentru noi și utile obiecte interioare.

scaun

pat agățat

Idei de grădină pentru anvelope auto

Poate folosit anvelope auto sunt cele mai comune materiale pentru implementarea ideilor pentru o grădină și o reședință de vară. Cauciuc flexibil și durabil face distracție figurine animale, frumoasa ghivece pentru flori, leagăn pentru copii, sandpit, sandale pentru lucru pe șantier și chiar mobilă. Sunt realizate foarte simplu și se potrivesc cu ușurință în interiorul țării..

pat de flori de anvelope

La tăierea părții dure a anvelopelor, se folosește un puzzle, un cuțit puternic și o râșniță, iar pentru decorare - vopsele aerosol sau ulei. Materialele la îndemână sunt coarda, șuruburile și șuruburile de fixare, cuiele, sârma și linia de pescuit. De asemenea, puteți utiliza anvelope întregi. De la săpat în pământ, se obține garduri excelente de parcelă, o scară de grădină, tobogane alpine, paturi cu mai multe niveluri, un mic rezervor.

Pietre obișnuite

Piatra este un material natural fiabil, care este un decor excelent pentru o cabană de vară. Bijuteriile din piatră nu se tem de condițiile meteorologice, nu își pierd culoarea și forma. Bolovani mari și pietre mici pot fi utilizate într-o compoziție cu plante frumoase în stil japonez sau italian, aplicabile pentru a crea cărări de grădină sau sculpturi bizare.

paturi de flori de pietre

Un tobogan alpin sau o grădină de stâncă este un fel de idee pentru o cabană de piatră - stânci artificiale. Sunt create din pietre de diferite dimensiuni, arbori și plante nepretențioase subdimensionate. Uneori, o grădină de stâncă este decorată cu un pârâu sau apă.

Una dintre utilizările clasice pentru pietre într-o grădină este fântânile. În astfel de structuri, piatra umedă joacă o nouă culoare și capătă un aspect interesant. Într-un copac vechi sau un ciot de pietre, puteți face o casă mică pentru gnomi. Iubitorii de plante exotice pot crea o grădină - un pat de flori din pietre. Și meșterii întreprinzători pot construi cărări mobile din piatră, făcându-le dintr-o plasă metalică și punând pe ele pietricele..

Pictura în piatră este o altă soluție bună pentru decorarea unei grădini. Pentru un desen, puteți ridica orice complot sau o poză: o buburuză, o casă, un zâmbet, o pisică. După aplicarea conturului cu un creion, acesta trebuie vopsit cu vopsele acrilice.

buburuze

Idei interesante pentru a da cu sticle de plastic

Plasticul este ușor disponibil și ieftin. Datorită unor calități precum rezistența, flexibilitatea și durabilitatea, meșterii moderni pentru a oferi au găsit multe aplicații pentru aceasta:

 • meșteșuguri haioase;
 • instrumente și dispozitive improvizate;
 • garduri de protecție pentru copaci de la rozătoare și flori;
 • mini seră pentru răsaduri;
 • hrănitor de păsări și capcană de muscă;
 • dozator de apa;
 • ghivece și ghivece pentru flori în aer liber.

păun din sticlele de plastic

Pentru idei mai serioase de a da, făcute cu propriile mâini din plastic, veți avea nevoie de un număr mare de sticle. De exemplu, pt structuri de foișor, sere, suporturi pentru plantele alpiniste.

foișor format din sticle

În aceste scopuri, ar trebui să fii răbdător și inteligent. Cabanele de vară sunt construite din containere întregi umplute cu nisip sau pământ și sunt fixate cu șuruburi. Solul va conferi rezistență și fiabilitate structurii.

Idei de țară: folosind tije de copac

Structurile de răchită din crenguțe sunt opțiunea cea mai economică pentru decorul din țară. Puteți țese coșuri, foișoare, bănci, arcade, suporturi pentru plantele de alpinism, hotare pentru paturi de flori, fântâni și bălți.

pat de flori de răchită

Dar cel mai obișnuit gard este un gard de vânătoare. Acestea pot proteja nu doar o cabană de vară, ci și să aloce o zonă de recreere, un loc pentru animale de companie sau spații verzi. Această idee faceți-vă-o pentru o reședință de vară în imagini și pe site arată în mod special și original.

gard de răchită

Pentru a crea un gard de răchită, se folosesc crenguțe de salcie care cresc în zonele joase din apropierea apei. Puteți utiliza, de asemenea, aspen tânăr, alun sau orice ramuri de copac de grădină disponibile. Pentru țesut, se iau anual lăstari, care se recoltează toamna. Sunt șlefuite, uscate, legate în pachete și depozitate. Înainte de utilizare, vița de vie uscată trebuie să fie bine aburită, iar pentru protecție maximă, trebuie tratată bine cu un conservant de lemn.

Din păcate, gardul tradițional de vânătoare este de scurtă durată, nu poate dura mai mult de 5 ani. Pentru a preveni putrezirea gardului, trebuie să instalați o fundație mică din cărămidă sau să faceți un mic drenaj de nisip. De asemenea, wattle poate fi făcut din cattail sau trestii..

Este mai bine să pictați orice produs dintr-o viță de vie cu coloranți naturali:

 • Peroxidul de hidrogen va oferi tijelor o culoare albă;
 • permanganatul de potasiu sau pata vor da culoare maro;
 • vitriolul de fier va face o nuanță cenușie.

Totul depinde de natura creativă a mâinilor stăpâne și abilitate.

Construim un rezervor în miniatură

Fiecare rezident de vară visează să instaleze un iaz decorativ pe site-ul său. Dupa toate acestea lac Este un indicator al artei proiectării și măiestriei proprietarului. Indiferent dacă zona este mică sau nu există nicio ocazie de a dota construcția unui iaz la scară largă, astăzi această idee este destul de fezabilă. Luați în considerare câteva idei interesante și destul de simple pentru a oferi o fotografie cu rezervoarele în miniatură.

mini iaz

Au o tehnologie comună - rezervorul selectat este umplut cu pietriș, ghivece cu plante acvatice și umplut cu apă:

 1. Pentru un rezervor, puteți utiliza containere mici: ghivece de flori mari, un bazin, o cadă.
 2. Un rezervor cu cea mai mare capacitate posibilă. Rezervorul este instalat într-o locație selectată din grădină.
 3. Un butoi vechi, în mare parte îngropat în pământ, creează o baltă staționară, adâncă. În ea puteți echipa o fântână sau o cascadă mică.
 4. Iazul de pe terasă. Un container este potrivit pentru această opțiune. Rotile atașate vă permit să faceți mobilul iazului în miniatură.
 5. Cel mai mic corp de apă poate fi construit acasă. O astfel de bucată de natură va însenina serile de iarnă plictisitoare, iar vara - o terasă în țară.

iaz într-un butoi

mini iaz

Imaginația stăpânilor este nelimitată: unele idei de țară sunt întruchipate într-o oră, altele durează o zi întreagă. În orice caz, creativitatea cabanei de vară evocă emoții pozitive și servește ca un decor excelent pentru un teren. Mai multe detalii despre proiectarea grădinii sau a grădinii de legume citeste aici!

Idei pentru a da - video


Opinii: 69