» » 4 Idei pentru utilizarea vaselor de lut vechi

4 Idei pentru utilizarea vaselor de lut vechi

Cum este uneori trist să aruncăm lucruri rupte. Chiar și o mică schimbare, cum ar fi după o cădere, face ca articolul să fie uneori inutilizabil. Dar nimeni nu interzice oferirea lucrurilor cu un scop nou, diversificându-vă astfel casa sau grădina și ținându-vă ocupat timp de câteva ore.

Fisurile, chipsurile mari și mici din ghivece de lut fac ca produsul să nu fie suficient de îngrijit pentru uz casnic. Dar în grădina din față sau în grădină, ei te pot servi în continuare!

Ideea numărul 1


4 idei pentru utilizarea vaselor de lut vechi

Dacă un vas de lut a devenit complet impropriu pentru utilizare practică, merită să fie luate în considerare posibilele sale proprietăți decorative ca o sculptură..
Fotografia arată trei persoane, dar această idee nu ar trebui să fie limitată. Puteți face atât un cal, cât și o mare de stele din ghivece. Un bărbat poate fi transformat într-un artist, un cioban, Pinocchio, tu sau un membru al familiei tale.
Sculpturile din ghiveci pot fi încă pictate cu vopsea obișnuită, apoi au pus un curcubeu în 3D.

Ideea numărul 2


4 idei pentru utilizarea vaselor de lut vechi

Piramida sau scara oalelor din fotografie este similară cu „Munții spânzurați” din aclamatul film „Avatar”. Un astfel de element de decor îți face grădina la fel de originală și fabuloasă ca întreaga planetă din tabloul de film..
Oalele sunt înțepate pe o tijă de fier, care, dacă se dorește, poate să nu depășească vasul de sus - pentru o mai mare decorativitate și îngrijire.

Această opțiune este potrivită doar pentru acele containere care au primit jetoane în partea de jos, dar, de fapt, dacă doriți, puteți să le faceți singuri pentru a seta numărul necesar de ghivece pentru expunere..
Cel mai bine este să alegeți solul nu greu pentru sol, ci un substrat de rumeguș și pământ - în acest fel vasele vor fi mai ușoare și decorarea dvs. nu va cădea în rafală. Dacă tijă, care deține întreaga structură, are un al doilea punct de sprijin, vă puteți permite să umpleți vasele cu pământ..

Ideea numărul 3


4 idei pentru utilizarea vaselor de lut vechi

Dacă pictați ghivecele în diferite culori și le aranjați într-un model de tablă de dantelă, obțineți un panou de perete real, potrivit pentru dispozitiv atât pe casă în sine, cât și pe un gard obișnuit al satului. În mod alternativ, pot fi așezate pe pereții unei băi sau șopron..
De obicei, cu această metodă, florile sunt cultivate mai întâi prin răsaduri, dar cu o adâncime mare de ghivece, puteți crește, de exemplu, calendula și imediat la locul său.
Dacă ați căutat o idee pentru o grădină cu plante medicinale de mai mult timp, puteți folosi aceasta. Dimensiunea panourilor și numărul lor depinde de câtă mentă, busuioc sau rozmarin aveți nevoie. Luați în considerare profunzimea ghiveciului - unele plante nu sunt concepute pentru acest tip de cultivare.

Ideea numărul 4


4 idei pentru utilizarea vaselor de lut vechi

Ornamentele din ghivece înțepate pe o funie sunt atârnate pe perete sub formă de coroană. În Anglia și SUA, o astfel de decorație de Crăciun este foarte frecventă, numai cu utilizarea de crenguțe de molid, conuri și fructe de iarnă..

O varietate de suculente au fost, de asemenea, utilizate pentru un efect decorativ mai mare. Această opțiune este foarte practică - plantele sunt udate ușor de ploaie sau o pulverizare simplă este suficientă pentru ele. Dacă aveți o mică irigare pentru plantele de acasă, acest tip de udare este de asemenea potrivit..


Opinii: 119