» » Facem un leagăn pentru o reședință de vară cu propriile noastre mâini: materiale, soiurile necesare, procesul de asamblare

Facem un leagăn pentru o reședință de vară cu propriile noastre mâini: materiale, soiurile necesare, procesul de asamblare

leagăn de lemn în țarăDacă familia are copii, atunci este nevoie pur și simplu de un leagăn în țară. Făcând o casă de vară în leagăn cu propriile mâini este destul de simplu, ai nevoie doar de dorință și timp. De asemenea, unelte și materiale de tâmplărie în cantitatea necesară.

Tipuri de leagăn pentru a da

Mulți oameni pun întrebarea: cum să faci un swing în țară? În primul rând, trebuie să decideți ce tip de leagăn aveți nevoie. Și după aceea, ar trebui să începi să-ți planifici acțiunile. Până în prezent, următoarele soiuri sunt cele mai frecvente și, de asemenea, ușor de fabricat:

 • liber în picioare;
 • suspendat.

Cel mai simplu mod de a înțelege care este diferența dintre un leagăn pentru o reședință de vară este dintr-o fotografie: devine clar vizibil ce sunt.

Fotografii cu swing swing

Leagănele agățate pot fi de diferite forme. De asemenea, pot fi realizate din diverse materiale. Principala lor caracteristică este că sunt suspendate de un copac sau altă structură situată la o înălțime suficientă..

Leagănul de sine stătător funcționează pe același principiu ca și cele suspendate convenționale. Dar ele se disting prin prezența unei structuri special concepute pentru atârnarea scaunului în sine.

Fabricarea diferitelor tipuri de leagăn diferă prin aceea că pentru o poziție independentă este necesară și montarea unei structuri pentru atârnare.

Leagănul liber din lemn: materialele și instrumentele necesare

Este destul de simplu să faci un leagăn din bare și table de lemn cu propriile mâini. Trebuie doar să vă aprovizionați în avans cu materialele necesare:

 • plăci (grosime - 20 mm, lungime - 500 mm, lățime - 100 mm);
 • bare (lățime - 50 × 50 mm);
 • accesorii hardware (cuie sau șuruburi);
 • stalpi (diametru - 200 mm, lungime - 3000 mm).

Scaunul leagăn va fi format din scânduri și grinzi direct. Barele vor fi necesare la asamblarea cadrului, plăcile vor acționa ca un scaun, cotiere. Stalpi din lemn vor fi necesari ca structură suspendată. Patru dintre ele vor fi fixate astfel încât să se formeze litera „X”.

Pe lângă materiale, veți avea nevoie de o serie de instrumente pentru prelucrarea lemnului. Aceste instrumente includ:

 • ferăstrău circular sau obișnuit;
 • polizor, avion;
 • un ciocan;
 • burghiu.

Toate acestea pot fi găsite de obicei în orice garaj. Acest set minim de instrumente va fi suficient pentru a construi o casă de vară leagăn pentru copiii cu propriile mâini..

Fabricarea scaunelor

Atunci când faceți o casă de vară să se balanseze cu propriile mâini, trebuie să începeți întotdeauna să faceți acest lucru cu asamblarea cadrului scaunului și tapițeria ulterioară a acesteia cu scânduri. Nu este nimic dificil în acest aspect, este important să respectați în mod corect unghiurile dintre grinzile individuale - toate ar trebui să fie egale cu 900. Acest lucru va permite obținerea stabilității structurii.

rama scaunului basculant

Dacă scaunul este suficient de lung, atunci dreptunghiul obținut ca rezultat al forajului barelor trebuie consolidat cu o traversă sau chiar două. Este posibil să conectați piese individuale atât cu ajutorul unghiilor lungi, cât și cu ajutorul piulițelor cu șuruburi. Utilizarea acestora din urmă este ceva mai laborioasă, deoarece este necesar să găuriți găuri și apoi să introduceți șuruburi în ele. Dar astfel de elemente de fixare sunt optime, deoarece vă permit să obțineți rezistența maximă..

Când rama este gata, este necesară tapițarea cu plăci de lemn. Cuie și șuruburi autofiletante pot fi utilizate ca elemente de fixare, deoarece sarcina minimă va cădea pe scânduri. De asemenea, ar trebui să acordați o atenție specială cotierelor - acestea trebuie fixate cât mai ferm posibil, deoarece sistemul de suspendare va fi ulterior atașat la acestea.

scaun pentru fotografia de swing country

Suspensii pivotante

Suspensiile nu sunt o componentă mai puțin importantă a proiectului considerat. Acestea fac balansoarea.

Pentru fabricarea lor, sunt necesare următoarele materiale și articole:

 • două bucăți dintr-un lanț lung:
 • șuruburi, piulițe și șaibe de dimensiuni suficiente;
 • burghiu.

suspensie de balansare

Folosind un burghiu, este necesar să găuriți cotierele (4 buc.) - două în fiecare. De asemenea, puteți găuri unul dintre găurile din cotieră și celălalt din spate. După aceea, șuruburile sunt filetate în orificiile obținute și atașează lanțurile la leagănul în sine. Mai mult, atunci când le instalați direct, ar trebui să reglați lungimea lanțurilor, astfel încât scaunul să fie la nivel. Desenele unui leagăn pentru căsuțele de vară din materiale din lemn, care pot fi găsite cu ușurință pe internet, conțin de obicei instrucțiuni detaliate pentru asamblarea suspensiilor..

Agăţat

Etapa finală în fabricarea unui leagăn pentru o reședință de vară este asamblarea structurii suspendate. De obicei, este făcut din mai multe scânduri din lemn sau doar bușteni..

Pentru asamblare veți avea nevoie de:

 • bușteni (5 buc.);
 • cuie lungi, șuruburi, șuruburi;
 • carabine (2 buc.).

Când totul este gata, este necesar să conectați buștenii în perechi încrucișate, astfel încât punctul de trecere să fie la o înălțime suficientă de la sol.

Această înălțime este lungimea la care lanțul atașat la traversă nu va ajunge la sol pentru aproximativ un metru. Jurnalele în sine trebuie conectate cât mai strâns posibil.

Leagăn din lemn

După ce crucile fabricate sunt fixate pe traversă, trebuie să le săpați în pământ. Acest lucru este necesar pentru cea mai durabilă fixare. Este recomandabil să verificați mai întâi dacă structura fabricată poate rezista la greutatea de 150 kg - cel mai adesea această valoare este suficientă.

Pentru ca balansarea să poată servi mai mult timp, este necesar să o acoperiți cu un compus anticoroziv. Și, de asemenea, vopseaua - acest lucru nu numai că le va face mai puțin sensibile la umiditate, dar va crea și un aspect prezentabil.

Nu în ultimul rând, scaunul basculant trebuie fixat în sine - acest lucru se realizează cu ajutorul carabinierelor pre-depozitate.

După finalizarea tuturor operațiunilor de mai sus și uscarea vopselei, puteți începe să folosiți leagănul în scopul prevăzut..

Cum să faci un leagăn pentru copii cu propriile mâini (video)


Opinii: 62