» » Leagăn simplu pentru un copil - accesibil, frumos și sigur

Leagăn simplu pentru un copil - accesibil, frumos și sigur

leagăn simplu pentru copilAstăzi, în magazin puteți cumpăra totul pentru copii, de la haine până la locuri de joacă întregi. Cu toate acestea, dacă știți să lucrați cu unelte, un leagăn simplu pentru un copil este ușor de făcut acasă. Tot ce este necesar pentru aceasta este o mică îndemânare și un minim de material. De exemplu, o balansare fiabilă poate fi făcută rapid din resturi de scânduri și conducte rămase de la reparații. Nu vor necesita investiții mari, dar vor fi cu siguranță mai puternice decât modelele magazinelor din plastic, care se descompun rapid.

Ce vom face

Pentru a face plăcere celor mai mici membri ai familiei, dar în același timp pentru a-și asigura timpul liber, vom avea nevoie de:

 • o bucată de placaj sau o placă largă de orice dimensiune;
 • 4 blocuri de lemn;
 • 4 bucăți de țevi din PVC de aceeași lungime;
 • frânghie.

Un copil va fi mai confortabil să stea dacă placajul pentru scaun nu este pătrat, ci dreptunghiular, de exemplu, 45x25 cm.

Leagăn simplu pentru un copil - îl facem pas cu pas

Întregul proces de realizare a unui leagăn poate fi împărțit în două etape: pregătirea pieselor structurale (scaun și balustrade) și ansamblul în sine. Să luăm în considerare fiecare în detaliu.

Cum se face un scaun și balustrade

O bucată de placaj va acționa ca un scaun. Trebuie curățat, astfel încât suprafața să fie complet netedă. 4 găuri trebuie găurite pentru a fixa șinele laterale și frânghia la colțuri.

Barele vor servi ca balustrade. De asemenea, trebuie curățate bine și marginile rotunjite. Găurile pentru funie trebuie găurite la ambele capete ale fiecărui bloc. Apropo, lungimea barelor trebuie să fie egală cu lungimea părților laterale ale scaunului. De exemplu, dacă este dreptunghiulară, atunci 2 bare vor fi mai lungi și 2 bare vor fi mai scurte..

Rămâne doar de tăiat Țevi din PVC 4 piese identice. Acestea vor fi instalate între scaun și balustradă, iar în interior există o frânghie întinsă.

Înainte de a începe să forați, blocurile trebuie așezate pe placaj și asigurați-vă că găurile de pe aceste părți se potrivesc.

Secvența de asamblare a unui leagăn pentru copii

Ansamblul elementelor constă în tragerea frânghiei prin fiecare piesă, în timp ce este important să se respecte secvența, și anume:

 1. Mai întâi trebuie să trageți funia prin orificiul din bara lungă..
 2. Atașați o bară scurtă aruncând funia prin orificiu.
 3. Trageți funia prin tub.
 4. Glisați-vă în orificiul de pe una dintre părțile laterale ale scaunului (de sus în jos).
 5. Rulați funia sub partea inferioară a scaunului pe aceeași parte și trageți-o din orificiul din cel de-al doilea colț (de jos în sus).
 6. Acum filați funia în cel de-al doilea tub, introducând-o în capătul inferior.
 7. Atașați o bară scurtă care este deja atașată la un capăt la funie.
 8. Treceți funia prin a doua scândură de jos.

Astfel, am asamblat o parte a leagănului. Este necesar doar să întindeți funia până la înălțimea dorită la care se va atârna leagănul. A doua latură este asamblată după același principiu. Rămâne doar să atârnați un leagăn atât de simplu pentru un copil, fixând capetele superioare ale frânghiei pe o ramură de copac.

Cum să faci un leagăn pentru un copil - video


Opinii: 111