» » Alimentare cu apă de bricolaj

Alimentare cu apă de bricolaj

Schema de alimentare cu apă DachaApa la cabana de vară este extrem de necesară - pentru a uda grădina, a face un duș, a găti mâncarea, a spăla vasele și multe altele. Dar, din păcate, nu toate casele au o alimentare cu apă centrală și, din această cauză, apar o serie de dificultăți asociate cu deplasările lungi la cea mai apropiată pompă sau bine

. Puteți economisi timp și asigura confortul în țară dacă faceți alimentare cu apă în țară. Această procedură nu necesită cunoștințe și abilități speciale și este în competența executării independente. Acest lucru va necesita echipamente de pompare relativ ieftine și acces la o sursă de apă..

Pregătirea pentru alimentarea cu apă a casei de la țară

Alimentarea cu apă de la Dacha este un proces în care trebuie să se țină seama de mulți factori pentru a asigura curgerea apei în casă de bună calitate și fără întrerupere. Este necesar să se decidă dacă alimentarea cu apă va funcționa sau nu, cât de multă apă va fi necesară pe zi, în ce scopuri va fi utilizată. În mod ideal, sistemul de alimentare cu apă al casei ar trebui să fie proiectat împreună cu clădirea în sine, pentru a ține cont de toate caracteristicile structurale și de a stabili un sistem de alimentare cu apă convenabil.

Din păcate, multe case nu au fost proiectate pentru a transporta apă în ele, așa că rămâne să aducem modificări clădirilor terminate. Sarcina devine mai dificilă dacă nu există nici un puț la îndemână sau bine cu apă. În acest caz, va trebui să cheltuiți mult timp și bani pentru construcția lor..

Schema de alimentare cu apă Dacha

Dacă un puț este încă disponibil, ar trebui să vă asigurați de calitatea apei și reumplerii sale. Dacă debitul de apă este insuficient, puteți încerca să faceți mai bine adâncimea. În continuare, vom decide unde vor fi instalate echipamentele de pompare și dacă este superficial, atunci alocăm o cameră mică pentru acesta. Un șopron sau șopron special desemnat poate servi, de asemenea, pentru toate elementele echipamentului..

Selectarea pompei

Tipul și capacitatea pompei este selectată în funcție de mulți factori. Așadar, pentru alimentarea cu apă a căsuței de vară iarna și vara, veți avea nevoie de diverse pompe.

După tipul locației, se disting următoarele pompe:

  • Pompă submersibilă. Instalat direct în puțul în sine. Avantajul său este că nu face zgomot în casă și nu ocupă spațiu. Cu toate acestea, acest tip de pompă nu se aplică în sezonul de iarnă..
  • Pompa de suprafață. Un tip mai obișnuit, poate fi folosit atât vara, cât și iarna. Situat la o anumită distanță de puț și conectat la acesta cu ajutorul unei conducte de apă.
  • Stație de pompare pentru case de țară. Aceste stații pot fi complet non-volatile. Stațiile pot fi diesel sau benzină, funcționează atunci când motorul cu ardere internă este pornit.

Alegerea unei surse de apă

Alegerea unei surse de alimentare cu apă trebuie făcută ținând cont de nivelul apei subterane, calitatea apei și alți factori. Vă puteți consulta cu vecinii care au deja o alimentare cu apă, indiferent dacă sunt mulțumiți de puritatea apei lor.

Cele mai frecvente surse de alimentare cu apă sunt:

  • Bine. Cel mai vechi și mai convenabil mod de a livra apă acasă, deoarece puteți face o alimentare cu apă la o cabană de vară dintr-o fântână cu propriile mâini, fără a apela la ajutorul profesioniștilor. Este necesar să cumpărați doar inele de beton și puteți săpa singuri o fântână. În plus, în absența energiei electrice și a incapacității de a folosi pompa, puteți obține apă din puț folosind o găleată. Alte surse de alimentare cu apă nu se pot lăuda cu o asemenea demnitate. Punctul negativ al utilizării puțurilor este posibilitatea unor diverși contaminanți din straturile superioare ale solului. Dar acest dezavantaj vă va ajuta să faceți față unei izolare atentă a golurilor dintre inelele de beton..
  • Alimentare cu apă la dacha dintr-un puț „pe nisip”. În absența apei subterane sau într-o cantitate insuficientă la o adâncime de până la 15 m, se obișnuiește perforarea puțurilor. Metoda de forare a unui "uscat" bine este caracterizată prin faptul că apa provine din straturile superioare ale sistemului acvifer. Această apă este bine filtrată de loam deasupra, deci este potrivită pentru băut și gătit. Aceste puțuri sunt găurite la o adâncime de 10 până la 50 de metri, se recomandă utilizarea metodelor clasice de căutare a apei. în timpul forajului mașinii este posibil să săriți un strat de apă. Din păcate, astfel de fântâni nu sunt durabile, deoarece filtrele sunt înfundate cu nisip și sursele de apă se scurg. În funcție de caracteristicile unei anumite secțiuni de iarnă, durata de utilizare a puțurilor poate varia de la 5 la 20 de ani..
  • Fântână arteziană. Acest tip de forare a puțului diferă de cel anterior în adâncimea sa mai mare, poate ajunge la peste 1000m. De obicei, puțurile arteziene nu sunt folosite pentru propriile nevoi, deoarece aceasta este o metodă destul de costisitoare de extracție a apei și necesită aprobarea agențiilor guvernamentale. Este logic să găuriți astfel de fântâni combinând eforturile mai multor vecini. Apa de foraj arteziană este extrasă din straturile de calcar, unde este cea mai pură și de cea mai înaltă calitate. Durata de viață a unei godeuri poate ajunge la cea a unei fântâni și poate fi de până la 50 de ani.

tipuri de puțuri

Alimentare cu apă pentru căsuțele de vară pe timp de iarnă

Dacă este necesar să folosiți alimentarea cu apă în sezonul de iarnă, primul pas este să săpați un șanț de la cabană la sursa de apă. Adâncimea șanțului trebuie să fie de cel puțin 1,5-2 m, în funcție de caracteristicile înghețării terenului din regiune. Puteți conduce conducte și mai mult cu o izolare termică obligatorie. Este necesar să se facă o pantă ușoară pe toată lungimea spre puț. O gaură este tăiată în al doilea inel al structurii pentru a se potrivi cu dimensiunile conductei selectate. Țevile pot fi din oțel, plastic, PVC etc., principalul lucru este că acestea nu se fisurează sub influența înghețului.

Schema de alimentare cu apă Dacha dintr-o fântână

Alimentarea cu apă de iarnă la dacha dintr-o fântână cu un nivel ridicat de ape subterane implică amplasarea unei conducte de admisie la o înălțime de 30-40 cm de la fund. La capătul conductei este instalat un filtru de curățare, astfel încât solul să nu fie aspirat împreună cu apa. Este necesar să se izoleze cu atenție locul în care țeava este tăiată în inelul puțului și reumplerea cu un șanț cu nisip la început și solul de sus.

Apă de apă dintr-o fântână

La instalarea echipamentului de pompare, temperatura în interiorul extensiei, a încăperii sau a încăperii separate în care va fi amplasată trebuie să fie de cel puțin 2 grade Celsius. În fața pompei în sine, se montează o supapă de scurgere a apei și un filtru grosier. După trecerea prin pompă, apa este filtrată într-un purificator fin și intră în galeria de alimentare cu apă rece. De la colector, apa este distribuită consumatorilor.

Aprovizionarea cu apă într-o casă privată sau în țară este o condiție necesară pentru viața normală a omului și pentru îngrijirea de înaltă calitate a unei grădini de legume și grădină. Nivelul tehnologiilor moderne face posibilă furnizarea de apă pe cont propriu la costuri minime. În același timp, puritatea apei depinde direct de corectitudinea tuturor etapelor de construcție și de calitatea echipamentelor utilizate..

Alimentarea cu apă din țară dintr-un puț (video)


Opinii: 110