» » Cum să pregătiți un loc de joacă cu propriile mâini pentru utilizare

Cum să pregătiți un loc de joacă cu propriile mâini pentru utilizare

zona de recreere pentru copiiOamenii care au propria căsuță de vară știu de prima dată care sunt vacanțele bune. La urma urmei, dacha este departe de oraș, unde există aer curat, pace și, cel mai important, nu există un agitat al orașului, care este atât de enervant în zilele de săptămână - un loc minunat pentru a vă relaxa și a vă bucura din plin. Pentru un copil, odihna este în primul rând un joc, iar un loc de joacă faceți-l-voi ar fi o idee bună. Dacha este într-adevăr un loc excelent pentru construcția unui loc de joacă improvizat, locul este îndepărtat și sigur în aceste scopuri și, cel mai important - spațios.

Marcarea locului pentru site

un loc pentru un loc de joacă

Merită să începeți să creați un loc de joacă din cel mai important lucru, de la alegerea unui site mai potrivit pentru acesta. Desigur, ar trebui să alegeți înțelept și, în primul rând, să țineți cont de siguranța copiilor. În aceste scopuri, merită să fie excluse din posibilele zone în care iazul este deja amplasat sau există pur și simplu un gard cu sârmă ghimpată sau vârfuri ascuțite. De asemenea, ar trebui să existe suficientă lumină în zonele de joacă pentru copii..

Este indicat să alegeți un loc unde va fi mai multă lumină dimineața, când băieții sunt plini de energie și vor să se joace, iar mai aproape de amiază, soarele nu va mai acoperi locul de joacă, iar copiii nu vor suferi de căldură enervantă.

Însă site-ul nu ar trebui să se cufunde complet în umbră, deoarece într-o zonă deschisă sub soare, puteți așeza o piscină mică și cumva să o protejați de restul site-ului. Sub soare, apa din piscină se va încălzi mai repede, ceea ce este destul de convenabil și eficient.

amenajarea locului de joacăPe schema improvizată, locul unde se află adulții este identificat corect și, în același timp, au o vedere complet deschisă a site-ului în sine. Acesta este, de asemenea, un punct important de marcare, pentru că nu uitați că copiii trebuie supravegheați, astfel încât, în cazul a ceva, adulții să îi poată proteja de o potențială amenințare sau de orice joc „nereușit”.

Este important să țineți cont de factorul de revizuire și să aranjați structurile site-ului astfel încât acestea să se încadreze în această recenzie și, ca urmare, copiii să rămână la vedere.

Selectarea și aspectul dimensiunilor

amenajarea zonei de agrementNuanțele pregătirii teritoriului includ un astfel de moment precum dimensiunea teritoriului în sine. Ar trebui să fie selectate și ajustate cu atenție și înțelepciune, deoarece acest lucru este important nu numai pentru copiii înșiși, ci și pentru tine. Este evident că construcția unui astfel de șantier este departe de a fi ușoară. Îți vei facilita foarte mult sarcina dacă poți planifica și așeza toate obiectele necesare pe o zonă relativ mică, economisind timp și spațiu și creând un colț confortabil și compact pentru copii. Această opțiune este mult mai bună decât construirea unui spațiu de joacă mare, pe care copiii încă nu îl pot ocupa în întregime.

De regulă, pentru copiii sub 7 ani, un loc de joacă de 8-9 metri pătrați va fi optim, pentru copiii mai mari, până la 12 ani, respectiv, este nevoie de mai mult spațiu, deoarece dorințele și preferințele lor se schimbă, locul de joacă ar trebui să se desfășoare aproximativ 15 metri pătrați.

Va fi totuși mai ușor și mai înțelept să construiți un șantier, ca să spunem așa, pentru creștere, să lăsați câțiva metri în rezervă atunci când marcați, ceea ce, apropo, când copilul va fi mai mare.

buna plasare a elementelor pentru jocuriDupă ce locul este ales în sfârșit, ar trebui să fie, să zicem, prelucrat, totul trebuie făcut astfel încât prezența pe site, și pe „atracțiile” în sine, să nu fie doar sigură pentru copii, ci plăcută și distractivă. Ar trebui să începeți cu fundația, ca în orice lucrare, este important în structurile de pe site. Toate suporturile pentru leagăne, case, diapozitive care vor umple site-ul trebuie să fie bine fixate. Pentru a face acest lucru, detaliile terenului de joacă ar trebui să fie aprofundate în pământ cu aproximativ 50 de centimetri. Desigur, ar trebui să porniți de la situații, deoarece acestea sunt diferite, dar există dimensiuni universale și reguli diferite care vă vor ajuta să faceți treaba mai profesional. În plus, după ce piesele s-au așezat ferm în pământ, acestea trebuie fixate prin betonare, adică suporturile trebuie turnate cu beton, astfel încât leagănele toboganelor și caselor să nu se răstoarne în niciun fel și să nu dăuneze copiilor..

instalarea corectă a locului de joacăÎn ceea ce privește elementele individuale ale locului de joacă, pentru fiecare divertisment există un anumit standard și un anumit dispozitiv la care trebuie respectate..

Când instalați un leagăn, lăsați un spațiu de 2 sau mai mulți metri în urmă și în fața lor. Aceasta este așa-numita zonă de securitate și trebuie să fie gratuită..

Alegerea unui loc și instalarea unui complex de joacă gata - video

Pardoseli de joacă

Rămâne încă unul, nu mai puțin important decât toate punctele anterioare de siguranță și confort, aceasta este acoperirea zonei. Materialele care acoperă spațiul de joacă merită o atenție deosebită în discuția și planificarea zonei de recreere a copiilor. Cert este că acoperirea afectează mulți factori și merită să ne gândim la asta.

acoperire sigură pentru locul de joacăEste necesar să se țină cont de faptul că, cel mai probabil, copiii vor cădea adesea, uitând de control în timpul unui joc distractiv sau prin nepăsare, sau poate sări în mod special de pe un leagăn, alunecă diapozitivele cu viteză mare, aleargă fără să se gândească la poticnire, și în cele din urmă să cadă. Pe baza acestui lucru, putem concluziona că este necesar să se aleagă o acoperire mai practică. Căderea asta nu va strica, dar nu ar trebui să fie ceva moale ca o trambulină. Un astfel de material poate interfera cu ușurință jocul și divertismentul, deoarece este incomod să alergi și să sari pe el. În aceste scopuri, există o trambulină special concepută, care, apropo, poate fi instalată și pe site separat.

De asemenea, trebuie să fie rezistent la umiditate, sau să conțină elemente sau să constea complet dintr-un material care se usucă relativ repede. Acest lucru este necesar pentru ca suprafața să nu acumuleze umezeală și umezeală, din care copiii pot prinde o răceală data viitoare când se vor juca, din faptul că se află pe o astfel de suprafață mai mult decât este necesar. Nu este un secret pentru nimeni că copiilor, în special celor mici, le place să se culce sau să se târască pe pământ. Prin urmare, locul de joacă, și anume acoperirea lui, ar trebui să facă o treabă bună pentru a proteja copilul, pentru a-l împiedica să înghețe sau să rănească genunchii în timpul unei căderi dure..

peluza ca acoperire a site-uluiÎn general, învelișul din cauciuc îndeplinește perfect toate aceste cerințe, cu toate acestea, primul său minus este în preț, al doilea în scopul său. Această acoperire este destul de costisitoare, dar în plus, nu este deosebit de potrivită pentru site, care va fi amplasat pentru cabana de vară. La urma urmei, la dacha nu prea vrei să urmărești sinteticile orașului, vrei ceva care să fie plăcut combinat cu un motiv dacha - cum ar fi, de exemplu, o peluză. Folosind soiuri fiabile de iarbă, o astfel de acoperire nu este dificil de oferit, cu toate acestea, în zona în care sunt localizate tobogane și leagăne, este recomandabil să adăugați sau să completați complet nisipul singur, care, așa cum am menționat anterior, va înmuia cu ușurință șocurile și căderile care apar adesea în astfel de locuri.

Drept urmare, trebuie să vă amintiți și să luați în considerare:

 1. Mărimea teritoriului (nu măsurați o suprafață prea mare).
 2. Structuri din apropiere (interferează cu construcția sau nu).
 3. Siguranța copilului.
 4. Acoperirea site-ului (sol).

Paradis pentru copiii din țară - videoclip

Curățarea teritoriului

Etapa finală de marcare va fi curățarea sau căutarea celei mai precise zone, care nu va fi, sau vor fi la fel de puține pietre periculoase și incomode, denivelări, prinderi și obiecte similare care pot interfera cu construcția locului de joacă sau jocul copiilor dvs..

După ce locul este selectat, este necesar să procedați la curățarea în sine. Pentru început, nivelați complet teritoriul, îndepărtați tot felul de movile și denivelări. Apoi, eliminați locul de pietre mari, pietrișuri care se lipesc din pământ, rădăcini ascuțite și alte resturi mici, care de asemenea pot interfera sau dăuna în toate felurile.

Curățați și acordați atenție la:

 • pietre și bolovani mari și mijlocii;
 • rădăcini și snaguri;
 • movile și denivelările;
 • alte resturi mici.

https://youtube.com/embed/bFmzBwqqhu0

Aranjament

Probabil vor exista și multe elemente de lemn pe site-ul dvs., acesta este un moment foarte grav, deoarece tot acest lemn și părțile din el trebuie să fie lustruite cu atenție, iar ideal ar trebui să fie acoperite cu un lac netoxic. Așa că vor arăta proaspete și plăcute, și cel mai important, această procedură ajută la eliminarea riscului de o despicătură sau orice alte consecințe nedorite..

loc de joacă din elemente gataÎn continuare, trebuie să țineți cont de faptul că atunci când creați o platformă și instalați un swing, se folosesc elemente de fixare metalice, deoarece nu puteți face fără metal într-o astfel de structură. Acest metal trebuie să fie în special de înaltă calitate și foarte durabil. Trebuie să vă asigurați că țineți toate detaliile la un loc. Când construiți o astfel de platformă, în niciun caz nu trebuie să economisiți pe astfel de fleacuri, deoarece în timpul jocului, sănătatea copiilor va fi susținută tocmai pe astfel de suspensii metalice și cu cât sunt mai fiabile, cu atât este mai fiabilă protecția pentru propria lor sănătate..

După instalarea metalului sau a oricărei alte părți, trebuie să vă amintiți să le verificați pe toate cel puțin o dată la șase luni. Orice instrument, orice mecanism are tendința de a se uza, oricât de puternic și de încredere ar fi. Trebuie să schimbați și, dacă este posibil, să lubrifiați și să "aveți grijă" de toate aceste materiale capricioase.

După marcarea finală și curățarea teritoriului, când totul este deja bine marcat și decis, puteți să vă gândiți în sfârșit la ce să vă echipați viitorul colț de distracție. Și aici există cu adevărat multe opțiuni, puteți alege orice fel de divertisment, iar copilului îi va plăcea, acesta este ceva nou, și cel mai important, al său, care va aduce cu siguranță plăcere. Puteți construi un loc de joacă întreg cu propriile mâini.

Alegerea componentelor pentru site

trambulină sigurăPentru ca nu vi se pare să alegeți site-ul, ar trebui să vă gândiți și la faptul că, pentru început, puteți crea întregul anturaj al site-ului de divertisment din obiecte gata făcute. Aici vom trece la specificul, și ne vom aminti imediat despre trambulină, trambulina este într-adevăr ceva care va face ca orice copil să se bucure și să fie distras mult timp. Și acesta, la un preț foarte accesibil, poate fi achiziționat pe piață sau într-un magazin specializat, de orice formă, dimensiune și, cel mai important, de calitate.

copita de baschet pentru copiiÎn plus, poate fi instalat un teren de baschet pentru copii, acesta poate stârni cu ușurință interesul copiilor și vor încerca fericit să arunce mingea oferită acestora acolo, în timp ce încă nu există amenințare..

Trambulina și inelele sunt cu siguranță grozave, dar aici nu se termină încă divertismentul și opțiunile de aranjare și alegere, pentru că nu am ținut cont de cea mai evidentă și acceptabilă opțiune. Vorbim despre o piscină, o piscină pentru copii, una gonflabilă, desigur. De asemenea, poate fi achiziționat gata pregătit și, de asemenea, îi va încânta pe copiii dvs. când vor stropi în ea într-o zi caldă și vor ajunge cu bună dispoziție..

O opțiune excelentă care nu necesită mult timp pentru instalare și cumpărare este un cort sau o casă de cort, orice vă place, dar gradul de confort nu se va schimba din acest lucru. Acesta va fi un plus minunat la tot ceea ce este deja pe locul de joacă..

Casa de copii

cort de joacăÎn copilărie, ne-am iubit cu toții, așa cum iubesc copiii, și acum, să începem propria noastră casă, construind-o din perne și pături, salvează-ți copiii de astfel de chinuri și amenajăm un cort pe un site plin de aer curat, în care vor fi fericiți să petreacă. timp și odihnă.cort colorat

Doar la cort, sau oriunde altundeva pe site, există opțiunea de a instala un fel de masă mică și bancă. De asemenea, copiii s-ar putea relaxa cu el, precum și adulții care urmăresc jocul în acest moment. O masă nu va fi niciodată de prisos într-un astfel de loc, o bancă - cu atât mai mult, după un joc lung, vrei doar ca toată lumea să se așeze lângă tine și să discute ceva sau să respire.casă prefabricată

Ei bine, ultimul obiect care poate fi instalat fără ajutor extern este un tobogan, obișnuit, din plastic, așa cum se întâmplă de obicei - un tobogan, o coborâre sigură din care va aduce copiilor multă plăcere și râs, iar acesta este principalul lucru pe locul de joacă..

Avantajul tuturor acestor lucruri este mobilitatea, deoarece nu trebuie să petreci timp pentru instalare, reparații și alte lucruri mici, obiectul este instalat pur și simplu, iar copiii se vor bucura de joc. Toate aceste elemente sunt compacte, se potrivesc perfect dimensiunilor locului de joacă, iar copiilor le va plăcea. Singurul lucru care trebuie luat în considerare este modul de a aranja în mod corespunzător toate aceste atracții și corturi. La urma urmei, va fi ilogic dacă toboganul este situat la masă și copiii, rostogolindu-se în jos, se vor atinge reciproc. Și o ieșire și mai logică este să gândești din timp care obiecte ar trebui instalate și care dintre ele nu sunt deloc necesare, desigur, toate acestea trebuie discutate cu proprietarii terenului de joacă - copii.

Clădiri și instalații de casă

Există momente în care doriți să modificați sau să construiți ceva de la bun început cu propriile mâini. De exemplu, creează o cutie de nisip, sau oricare dintre acele obiecte care au fost date în exemplul de mai sus, pentru a fi pe gustul tău. Pentru astfel de cazuri, veți avea deja nevoie de explicații, sfaturi și, bineînțeles, desene..

Sandbox

cutie de nisip compactă de casăȘi din nou, cel mai popular lucru care poate fi așezat pe locul de joacă este sandbox-ul, care este, fără îndoială, iubit de toți copiii. Va fi multă bucurie și beneficiu și, în același timp, o cantitate foarte mică de efort și material se va cheltui pentru construcția sa.

Cel mai bine este să faceți o cutie de nisip din plăci sau bușteni, există și o opțiune de a folosi cioturi, care se pot rădăcina pe site și pot servi drept un decor original excelent.

Următorul este un exemplu de configurare a sandboxului:schema de instalare a cutiei de nisip

Instalarea începe cu faptul că terenul se află în locul în care va fi amplasat Sandbox, săpate până la 30 de centimetri și acoperiți partea inferioară cu pietricele sau materiale de drenaj. Sandbox-ul nu trebuie să fie de asemenea mare, 150-200 de centimetri sunt suficienți.

Este foarte important să faceți un fel de baldachin pentru cutia de nisip sau pur și simplu pur și simplu o acoperire, astfel încât animalele să nu pătrundă în ea noaptea și să nu o folosească ca toaletă, în plus, în caz de ploaie, nisipul va rămâne uscat..

casă pentru copii de casăAcelași cort cumpărat din magazin poate fi înlocuit cu o casă pentru copii de casă. Aceasta este o alegere excelentă pentru o construcție de casă, deoarece fiecare copil dorește să aibă propriul său teritoriu, iar o casă atât de confortabilă, modestă, va îndeplini dorința oricărui copil. Desigur, trebuie să o construiți din lemn. Cadrul va fi doar din lemn și ar trebui să fie atârnat cu o cârpă groasă.dimensiunea casei copiilor pentru locul de joacă

diapozitiv

Cea mai potrivită extensie către casă ar fi un tobogan de casă. Distracție grozavă care va aduce bucurie oricărui copil. Dar acest design este unul dintre cele mai dificile. Când instalați un diapozitiv, trebuie să vă amintiți mai mulți factori. Principalul lucru, desigur, va fi înălțimea, care nu trebuie să depășească 3 metri înălțime, iar dacă copiii sunt foarte mici, atunci cea mai bună opțiune pentru ei este 1,5 metri. Treptele de pe scări trebuie să fie cât mai largi și, de preferință, acoperite cu ceva care să împiedice copiii să alunece de pe ei dacă treptele se udă, de exemplu, în timpul ploii.

tobogan de casă din lemnNu trebuie să uităm de balustrade, sau balustrade, care ar trebui să fie amplasate pe întreaga scară, astfel încât copilul să se poată ține și să nu cadă, iar în vârful dealului nu va strica să încercați în plus de pe balustradă și să faceți zona din fața pantei mai spațioasă..

Cel mai dificil lucru în acest proiect este instalarea unei rampe, care, desigur, poate fi realizată din placaj, fixată în straturi și lăcuită, dar tot nu va fi la fel de eficientă cum ar fi cumpărarea care coboară din plastic și instalarea acesteia pe scara pregătită..

lamă de plastic terminatăSau puteți face și mai interesant și cumpărați o rampă spiralată, ceea ce va aduce și mai multă plăcere decât o coborâre dreaptă. Principalul lucru este însă să executați corect scara și platforma pe care copilul va sta cu încredere.tobogan spiralat

Instrucțiuni video pentru realizarea unui tobogan din lemn

Leagăn

leagăn simpluPe lângă tobogan, cel mai obișnuit swing poate deveni un divertisment excelent și distractiv, ceea ce ne aduce bucurie la orice vârstă. Dar acum avem nevoie de ele exact pe site, pe care le construim complet noi înșine..

Primul lucru de făcut pentru instalarea leagănului este să alegeți un loc spațios, deoarece abaterea swingului trebuie să fie luată în considerare, iar în ambele direcții, așa cum s-a menționat chiar la început, la o distanță de 2 metri în spate și în fața balansoarului, ar trebui să fie încăpător și gol.

oscilare dublă staționarăEste clar că o ramură puternică de pe un copac de pe site sau cel puțin aproape de sit este cea mai potrivită în acest scop. Va fi ușor de atașat frânghie leagăn, care poate rezista cu ușurință copiilor.

Vom proiecta singur swingul. Pentru aceasta avem nevoie de următoarele materiale:

 • scânduri sau scânduri;
 • două cârlige sau orice carabiniere;
 • cablu puternic (frânghie).

Dacă nu există nici un copac, atunci puteți utiliza suporturi de casă. Pentru a construi un astfel de cadru, avem nevoie de:

 1. Două tribune din lemn, mai groase, cu 3 metri lungime.
 2. Membrul încrucișat cu același diametru, lungimea de 1,5 metri.

Construcția finală va arăta astfel:

Probabil, am descris aproape toate modelele de obiecte și divertisment pe care le puteți încadra pe locul de joacă cu propriile mâini. Case cumpărate, de casă din lemn, tobogane și sandpits, leagăne și cercuri de baschet. Toate acestea pot fi realizate de unul singur sau achiziționate într-un magazin special și s-ar părea că ce altceva poate fi plasat și adăugat la această listă.

Perete sport

complex sportivȘi o soluție excelentă ar fi un perete de escaladă pentru copii, pe care vor urca cu plăcere, vor încerca și se vor bucura de acest proces. Cel mai important este că un astfel de perete, pe lângă bucurie, aduce copiilor și beneficii mari, îi dezvoltă fizic, îmbunătățește coordonarea și dexteritatea, dar pentru asta trebuie să instalați corect un astfel de perete.

peretele alpinistuluiÎn primul rând, trebuie să pregătiți cârlige care vor fi atașate de perete cu șuruburi sau cuie. Pot fi făcute din orice vine, dar ar trebui să fie confortabile, le puteți cumpăra și într-un magazin specializat, dar dacă proiectăm totul singuri, atunci puteți folosi tencuială, care poate fi amestecată cu nisip de cuarț pentru o rezistență. Acest amestec este ușor de modelat și putem face orice ținută dorită..

perete alpinist de casăApoi merită să le fixați într-o ordine aleatorie sau mai mult sau mai puțin planificată pe peretele nostru, poate fi din lemn, dar va dura mult timp, iar această metodă va fi imposibilă, este mai ușor să fixați cârlige gata făcute unui copac real din grădină, de-a lungul căruia copiii pot a urca. Sau atașați-le de peretele casei, dar nu prea multe și înalte, astfel încât să ajungă la un anumit nivel, copiii nu au putut urca mai departe și să coboare.

Este important să alegeți suprafața potrivită pe care vor ateriza, ar trebui să fie ceva moale, astfel încât, în cazul unei căderi sau a unei căderi neintenționate, copiii să nu se rănească nimic, chiar dacă înălțimea este mică, copilul nu trebuie speriat, ci trebuie ai încredere în acțiunile tale.

Aici avem un astfel de complex de joacă pentru copii pentru dacha. Acest articol se încheie, dar acum știți cum puteți concepe și face un loc de joacă în țară cu propriile mâini. Ai o idee despre ce fel de divertisment poți pregăti pentru copii și, cel mai important, cum să-l faci mai ușor și mai profitabil. Sperăm că copiii vor fi mulțumiți și cu siguranță vă vor mulțumi pentru minunatul site..


Opinii: 188