» » Loc de joacă diy

Loc de joacă diy

Cum începe construcția locurilor de joacă? Așa este, cu o idee. Și ea, după cum știți, nu merge singură. Sunt atașate de aceasta: cunoștințe, sârguință, timp și unele fonduri (a căror sumă depinde de „pofta” ideii). Și așa vreau să vin cu ceva pentru micii mei rezidenți de vară - din care copiii își vor lua respirația! Și ne va permite să mergem cu calm (ca să fim sinceri), în timp ce copiii se joacă singuri. Dacă ideea de a amenaja un loc de joacă nu a luat încă un contur clar, citiți acest articol - poate veți lua ceva pentru dvs..

Loc de joacă pentru copii
Loc de joacă pentru copii


Nu uitați de regula principală: locul de joacă trebuie să fie în siguranță. „Exclusiv” sub forma unor vitralii atât de populare din zilele noastre colorate pentru decorarea designului peisajului, nu este permis un rezervor adânc cu pește „aur” sau lămpi electrice decorative situate la îndemâna copiilor. Construiți un site departe de tufișuri spinoase, sere și clădiri, așezându-l astfel încât o parte din el să fie la umbr câteva ore pe zi - este dăunător pentru copii să fie la soare mult timp. În plus, permiteți-mi să vă reamintesc: orice ar face copiii noștri, ar trebui să fie întotdeauna în fața ochilor noștri. Prin urmare, pentru a amenaja locul de joacă, alegeți un loc în care să vedeți constant copiii bine - de exemplu, vizavi de fereastră, și nu undeva „în galeria” grădinii.

Cum să începi să creezi un loc de joacă 

Mai întâi, desenați un plan pentru zona copiilor. Aptitudinile artistice nu sunt deloc necesare pentru acest lucru, principalul lucru este să înțelegeți unde va fi totul..
Planul de joacă
Planul de joacă

Iată câteva alte idei pentru decorarea unui loc de joacă pentru copii. Este oarecum mai ușor să alegeți dintr-o fotografie, trebuie să fiți de acord :) Puteți combina cu un complex sportiv.

Pe un astfel de site, copiii cu siguranță nu se vor plictisi.
Pe un astfel de site, copiii cu siguranță nu se vor plictisi.

Sau construiți o casă pentru copii, o cutie de nisip și un leagăn.

Colțul copiilor din țară
Colțul copiilor din țară

Fiind un „complex sportiv” pentru cei mici, transformați buștenii vechi, cocoșii, cioturile în personaje de basm, iar pentru copiii cu vârsta peste 6 ani, puteți instala o bară orizontală, o scară de frânghie și alte echipamente sportive pe locul de joacă. Pentru o pistă ciclică, așezați o cale închisă pe întreaga secțiune. Pe diagrama, pentru a scala, afișați toate obiectele clădirilor viitoare.

Puteți alege un swing pentru un loc de joacă pe piața noastră, care unește mari magazine online. Selecţie Leagănul copiilor.


Un pic despre siguranță

 1. Lăsați cel puțin 2 m de spațiu liber în față și în spatele leagănului.
 2. Este mai bine să acoperiți „parcul de distracții” pentru copii cu un strat moale (gazon, gazon sintetic, etc.). Copiii se mișcă mult și cad adesea, de aceea este recomandabil să îi protejați de posibile răni.
 3. Toate părțile încorporate ale site-ului (suporturi pentru tobogane, leagăne, case și alte structuri) se adâncesc în pământ cel puțin 0,5 m și se întăresc complet (betoane, se fixează cu „cârje” metalice - orice metode fiabile vor face).
 4. Fiecare piesă de lemn din loc de joacă trebuie să fie șlefuită cu atenție și acoperită cu vopsea sau lac rezistent la iarnă. 
 5. Dimensiunile structurilor (leagăne, diapozitive, cutii de nisip etc.) trebuie să fie proporționale cu vârsta copilului. De exemplu, pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani, dimensiunea unei cutii de nisip este de 1,7x1,7 m, diapozitive și leagăne - până la 1,5 m. Pentru copiii de vârsta școlară primară, un tobogan este de obicei realizat cu o înălțime de 2,5 până la 3,5 m și un leagăn - de la 2,5 m.

Indiferent de fanteziile pe care le întruchipezi atunci când construiești terenuri de joacă pentru căsuțe de vară cu propriile mâini, nu poți face fără a aranja un leagăn, o cutie de nisip, un tobogan și o casă pentru copii sau o colibă. Acestea sunt atributele obligatorii ale fiecărui loc de joacă pentru copii. Sper că planul tău are un loc pentru ei?

Leagăn pentru copii

Să construim un astfel de leagăn cu propriile noastre mâini?
Leagăn de bricolaj
Leagăn de bricolaj

Înălțimea lor este de 3,5 m. O astfel de structură necesită o întărire serioasă a suporturilor - îngropați-le în pământ cu 0,5 - 0,7 m și umpleți-le cu beton. Pentru elementele portante ale leagănului, folosiți o bară (6 bucăți) cu dimensiunea de cel puțin 5x5 cm. La începutul lucrului, șurubați barele de susținere de pe ambele părți ale leagănului. Veți obține două suporturi puternice - conectați-le de sus cu o bară. Pregătiți prizele pentru conexiuni în avans (a se vedea figura). Scara laterală poate servi bine nu numai pentru întreținerea leagănului, ci și pentru copiii mai mari pentru a se juca, așa că faceți pași largi confortabili pe ea cu un pas de 20-25 cm.

Sandbox

Să facem o cutie de nisip simplă, de exemplu, cum ar fi în această imagine:

Cutie de nisip DIY
Cutie de nisip DIY

Am vorbit în detaliu despre construcția cutiei de nisip într-unul din articolele anterioare, așa că acum am să reamintesc pe scurt punctele principale.

 1. Pentru a construi o cutie de nisip (a se vedea fotografia desenului de mai sus), veți avea nevoie de 10 plăci groase (de la 2 cm) de 1,8 m lungime.
 2. La șantierul de construcție, scoatem solul cu 25-30 cm, facem o depresiune în centru și umplem fundul cu material de scurgere (puteți folosi pietricele sau piatră zdrobită).
 3. Fiecare parte a cutiei de nisip va avea 2 plăci. Sunt atașate simplu: canelurile sunt tăiate de-a lungul marginilor (așa cum se arată în figură), și pentru a fixa structura la capetele sandboxului, sunt instalate bare cu o înălțime de 30 cm. Cele două plăci rămase sunt atașate pe părțile laterale ale sandboxului plat - acestea vor fi bănci confortabile pentru copii și o farfurie pentru prăjiturile de Paște, și un câmp de luptă pentru soldații jucării - în funcție de imaginația copilului tău.
 4. Vopsim în culori strălucitoare.
 5. Asta e - cutia de nisip este gata.

Dacă nu aveți posibilitatea de a vă face propria cutie de nisip, o puteți alege pe piața noastră. Selecţie Leagane.


diapozitiv

Probabil că un singur loc de joacă din țară nu se poate descurca fără un tobogan convenabil.
Rețineți că nu este atât de ușor să faceți singur un tobogan sigur pentru copii. Aici trebuie să țineți cont de o mulțime de nuanțe: macinați cu atenție suprafața, consolidați bine suporturile, asigurați balustrade și părți laterale puternice.

Diapozitive pentru copii cu diferite tipuri de pârtii
Diapozitive pentru copii cu diferite tipuri de pârtii

Prin urmare, vă sfătuiesc să cumpărați un produs din fabrică - din fericire, alegerea este uriașă! Și dacă totuși ați decis să construiți un tobogan cu propriile mâini, atunci cumpărați cel puțin o pantă pentru el gata.

Casă de joacă

Copiilor le place adesea să se pensioneze, așa că este o idee bună să suplimentezi locurile de joacă cu o casă, chiar dacă sunt foarte mici..

Casă de joacă simplă
Casă de joacă simplă

Pentru copiii mai mari, puteți ridica casa mai sus.

O casă de joacă ridicată deasupra solului - visul fiecărui copil
O casă de joacă ridicată deasupra solului - visul fiecărui copil

Dacă doriți, puteți chiar construi un astfel de miracol!

O casă drăguță va fi un decor al căsuței de vară
O casă drăguță va fi un decor al căsuței de vară

Este la fel de ușor ca coaja de pere să construiți astfel de case - ar exista o dorință!
Și cum să construiți o casă pentru copii din lemn mai solidă, citiți articolul „Do-it-yourself your children house”.

De asemenea, puteți alege diapozitive și case pentru un loc de joacă pe piața noastră. Aruncați o privire la selecție Diapozitive și case pentru copii.


Apă

Copiii adoră să stropească în apă, să lanseze bărci, așa că este recomandat să se prevadă prezența unui mini-rezervor în locul de joacă. Pentru inspirație, iată câteva idei interesante:
 • Iaz miniaturala: o duzină de idei simple;
 • Cum am construit rezervoare în țară;
 • Cele mai interesante și utile materiale despre organizarea rezervorului.

Adaosuri interesante pentru locul de joacă

Vedeți cum pot fi decorate terenuri de joacă interesante, ce meșteșuguri drăguțe pot fi făcute din materiale de fier vechi.

Anvelopă veche ca leagăn
Anvelopă veche ca leagăn

Copiilor le place să sară și să urce - tăieturile de copaci vechi sunt perfecte în acest scop.

Materialele disponibile vor fi utile pentru amenajarea site-ului.
Materialele disponibile vor fi utile pentru amenajarea site-ului.

Pentru a urmări micile fidgets a fost mai ușor, obțineți un astfel de parc de biciclete :).

Biciclete lente
Biciclete lente

Desigur, nu trebuie să vă plictisiți să construiți un loc de joacă cu propriile mâini, ci să cumpărați unul gata pregătit (până la urmă, nu ne deranjează niciun ban pentru copiii noștri!). Vrei însă să oferi un spațiu de spirit creativității tale. Da, și va fi interesant pentru copii să participe la o afacere atât de fascinantă)) Și din materialele improvizate ale căsuței de vară se obțin uneori astfel de lucruri minunate, încât pur și simplu sunteți uimiți! Iată cum poate fi:


Poate aveți idei și pentru un design frumos de joacă de bricolaj?


Opinii: 126