» » Un colț al fericirii pentru un copil - un loc de joacă creativ

Un colț al fericirii pentru un copil - un loc de joacă creativ

loc de joacă creativ pentru copiiOdată cu sosirea căldurii, dacha devine cel mai popular loc de cazare pentru majoritatea rușilor. Cineva merge acolo la muncă, având grijă de grădină și sere ore întregi, cineva vrea să facă o pauză din agitația orașului în aer curat. Pentru cei care au copii, problema petrecerii timpului liber este foarte acută, deoarece copilul se poate plictisi rapid fără o porție de divertisment.

Problema se rezolvă cu ușurință de un loc de joacă în aer liber. În acest articol vom împărtăși câteva idei interesante pentru astfel de zone de divertisment și modul în care acestea se schimbă în funcție de vârsta copilului..

Criterii pentru alegerea unui complex de jocuri

loc de joacă prefabricatAvând în vedere cererea bună atât pentru modelele gata, cât și pentru cele realizate la comandă, producătorii au o selecție largă de modele pentru orice cabană de vară. Aspectul viitorului site va depinde de:

  • prezența unei zone libere care poate fi alocată unui complex de jocuri;
  • vârsta și preferințele copiilor;
  • limita de cost financiar.

Alegerea bogată a opțiunilor poate fi confuză, deci elimină imediat cele inutile, pe baza celor trei criterii date mai sus..

Vârsta și interesele copilului

Întrucât preferințele lor în jocuri vor depinde direct de vârsta copiilor, acest criteriu trebuie discutat mai detaliat:

  1. Copiii sub 5 ani nu au nevoie de structuri extinse. Construiți o cutie de nisip pentru ei cu o copertină pentru a-i proteja de soare, precum și un mic leagăn cu un tobogan.loc de joacă pentru copii sub 5 ani
  2. Băieților și fetelor (6-7 ani) de vârstă preșcolară le place să urce mult, așa că zona de joacă pentru ei trebuie să fie echipată cu diverse echipamente sportive, plăci înclinate cu funii sau caneluri precum un perete de cățărare.loc de joacă pentru copii 6-7 ani
  3. Copiii sub 12 ani dezvoltă deja interese tematice (de exemplu, când se uită la desene animate sau se joacă la computer). Unii au o temă spațială interesantă, alții își doresc propria navă pirată. În funcție de preferințele copilului, puteți comanda una sau alta soluție gata pregătită.loc de joacă pentru copii de 12 ani
  4. În adolescență, accentul ar trebui pus pe dezvoltarea fizică. O bară orizontală, o frânghie, cele mai simple echipamente de exercițiu și bare de perete sunt câteva exemple pentru umplerea locului de joacă.loc de joacă pentru jocuri pentru adolescenți

Toate echipamentele ar trebui să fie proiectate pentru greutatea unui adult, astfel încât să vă puteți juca cu copiii și să îi ajutați să facă exerciții sportive.

Pentru cei a căror familie este extinsă, iar vârsta gospodăriei este complet diferită, soluția optimă ar fi instalarea unei combinate loc de joacă pentru căsuțe de vară, care să răspundă nevoilor atât celor mici, cât și ale adolescenților. Dacă comandați o structură modulară gata, atunci elementele acesteia pot fi înlocuite și îmbunătățite în viitor..loc de joacă combinat pentru copii

Alegerea unui loc pentru locul de joacă

amenajarea locului de joacaNivelul de confort și siguranță în timpul jocului va depinde de cât de corect este ales locul. Există câteva puncte importante care trebuie luate în considerare atunci când planificați o structură..

În primul rând, trebuie îndepărtat suficient de orice utilități, sere, magazii, plante spinoase și sere. Dacă complexul se află în apropierea gardului sau a peretelui casei principale, este necesar să se ofere suficient spațiu liber pentru balansarea leagănului.

un colț pe teritoriul căsuței pentru instalarea unui loc de joacă pentru copiiÎntre rezervor (iaz, fântână, piscina) și site-ul trebuie să fie un gard sau gard viu. Zona de joc în sine ar trebui să fie clar vizibilă din punctele cheie ale site-ului.

loc de joacă în zona deschisăNu localizați zona de joacă pe pârtii, câmpii joase, râuri sau acolo unde sunt prezente apele subterane. În caz contrar, va fi întotdeauna umed acolo, iar zona practic nu se va usca după ploaie.

loc de joacaCel mai bine este să construiți complexul pe o suprafață plană, astfel încât ramurile copacilor să arunce o mică umbră. În mod ideal, jumătate din structură ar trebui să fie la soare, iar cealaltă jumătate protejată de o copertină sau umbră de frunze..loc de joacă cu lemn

Siguranța mai întâi

Când creați un proiect pentru viitorul site, asigurați-vă că există suficient spațiu liber în jurul tuturor scoicilor. Ar trebui să existe spațiu în fața scărilor pentru accelerare, iar toboganul ar trebui să fie de cel puțin 2 m lungime pentru preșcolari și 3,5 m pentru copiii mai mari..

zona de joc sigurăToate elementele trebuie șlefuite și șlefuite. Verificați-le dacă sunt colțuri și margini ascuțite pentru a exclude posibilitatea rănirii. Fundațiile leagănului nu trebuie îngropate pur și simplu în pământ. Ele trebuie concretizate.

zonă confortabilă de recreere pentru copiiGândiți-vă la tipul de acoperire. Ar trebui să fie suficient de moale pentru a reduce durerea căderilor, a aluneca și a fi ecologic. Turf este o opțiune versatilă, cu toate acestea, este alunecoasă după ploaie și trebuie să așteptați înainte de a relua jocurile.

design modern de joacăAl doilea material natural este nisipul. Este moale și ieftin, dar din punct de vedere al curățării pierde semnificativ gazonul. Cerealele de nisip se vor împrăștia pe site, așa că va trebui să monitorizați curățenia mult mai des..

plastic sigur pentru loc de joacăPlacile de cauciuc și plastic sunt opțiuni durabile și fiabile, ușor de instalat și ușor de întreținut.

loc de joacă multifuncționalLuați în considerare designul și siguranța structurii înainte de a începe să lucrați. Atunci copilul tău va fi mulțumit și fericit și vei fi calm cu privire la sănătatea și timpul liber al acestuia..

Proiectarea unui loc de joacă în țară - video


Opinii: 111