» » Cum să alegi un colț sportiv pentru copii într-un apartament?

Cum să alegi un colț sportiv pentru copii într-un apartament?

Cheia pentru o sănătate bună pentru un copil este un corp puternic din punct de vedere fizic. Prin urmare, un colț sportiv pentru copii încearcă să găzduiască mame și tătici de copii activi și neliniștiți în apartament. Copilul trebuie să-și elibereze energia, cel mai adesea acest lucru se întâmplă prin activitatea fizică și descărcarea emoțională.

De ce ai nevoie de un colț?

După cum știți, psihologii recomandă mai degrabă cu tărie monitorizarea acestui proces, iar dacă o astfel de nevoie nu este pe deplin realizată, atunci un anumit eșec apare în întregul sistem al corpului. Copilului trebuie să i se ofere posibilitatea de a se deplasa liber și activ, fără a-l încorda sau a-l pune într-un cadru restrâns. Părinții pot fi înțeleși, în primul rând le pasă de siguranța copiilor. Dar, cu alegerea potrivită a îmbrăcămintei sportive în conformitate cu vârsta copilului și respectarea regulilor de funcționare, riscul este minimizat. Astăzi există o selecție largă de diverse colțuri de joc, toate având anumite caracteristici și oportunități sportive.

Înainte de a cumpăra acest kit pentru copilul dvs., ar trebui să vă familiarizați cu atenție cu recomandările medicilor din diverse specializări. De exemplu, un ortoped oferă sfaturi despre exerciții fizice pentru a preveni scolioza. Activitatea de mișcare ajută copiii să amelioreze tensiunea musculară, care poate apărea dintr-o varietate de motive. Adesea, acest fenomen este cauzat de un stil de viață sedentar, când un copil stă în fața unui computer sau a televizorului mult timp..

Eliminați un stil de viață sedentar

Eliminați un stil de viață sedentar

În plus, creativitatea, citirea, desenul și alte tipuri de activități de dezvoltare necesită concentrare și perseverență din partea copilului, dar uneori energia acumulată nu permite concentrarea deplină, iar aici colțul sportului de acasă ajunge la salvare. Dând un anumit timp să se încălzească pe simulatoare, părinții permit copiilor să ușureze emoțiile și stresul acumulate, există posibilitatea de a fi distras.

Prin introducerea copilului în sport din copilărie, părinții își formează în el ideea corectă a unui stil de viață sănătos. Până la urmă, vorbim despre o imunitate puternică și o bună condiție fizică, care este atât de necesară pentru o persoană la fiecare etapă de viață a vieții. Desigur, cea mai bună lecție este învățată prin exemplul acțiunilor părinților înșiși, astfel încât exercițiile comune pe peretele de sport să beneficieze întreaga familie. Dar aici apare întrebarea despre ce colț de sport pentru copii pentru apartamentul pe care trebuie să îl cumpărați și ce ar trebui să acordați atenție atunci când alegeți.

O varietate de colțuri sportive

De fapt, un colț sportiv într-o creșă ar trebui în primul rând să fie sigur și abia apoi compact, multifuncțional..

Pentru ca el să fie confortabil pentru copil, merită să începi de la vârsta și capacitățile sale. Mulți vor spune că este prea scump și nerentabil să cumpărați astfel de simulatoare pentru fiecare an de viață. Cert este însă că aceste ziduri de sport pot fi ușor modificate pentru înălțimea copilului. Puteți achiziționa inițial un colț care va fi conceput pentru copiii de vârstă preșcolară, iar acesta este un interval de vârstă destul de larg, între 3 și 7 ani. Prin urmare, atunci când alegeți o zonă de joacă pentru cămin, ar trebui să vă bazați în primul rând pe vârsta, înălțimea și capacitățile copilului..

Toate modelele de acest tip de simulatoare diferă prin complexitatea fixării, a echipamentului și a calității materialului.

Complex din lemn

Complex din lemn

Mulți experți recomandă să acorde o atenție deosebită materialului din care este realizat colțul de joacă pentru copil. Deoarece calitatea materialului este direct legată de siguranța utilizării acestui colț.

În orice caz, preferința este făcută pereților din lemn, deoarece este un material cald și destul de durabil și ecologic, acesta va dura destul de mult. Însă merită să clarificăm imediat faptul că setul din lemn nu poate rezista la o sarcină grea pentru mult timp. Prin urmare, este adecvat exclusiv copiilor de vârstă preșcolară și școlară primară. Dar pentru adolescenți și adulți, structurile metalice sunt mai potrivite.

Metalul pentru crearea unui colț sportiv este cel mai de încredere și cel mai durabil material. Pentru exerciții fizice regulate, structura metalică este perfectă. Balustradele și barele orizontale sunt echipate cu plăcuțe antiderapante, ceea ce reduce semnificativ riscul de rănire. Astfel de cochilii au mecanisme speciale de ajustare care vă permit să personalizați echipamentul pentru orice greutate și înălțime. Întreaga familie va putea studia pe colțul metalic în același timp, deoarece aceste structuri sunt capabile să reziste la o greutate destul de mare.

Deci, dacă copilul este mic, atunci alegerea ta trebuie oprită pe o structură din lemn. Un astfel de simulator va reduce riscul de rănire, spre deosebire de metal, nu alunecă și este cald la atingere pentru copil. Și un perete metalic ar trebui să fie achiziționat pentru copii cu vârste peste 8-10 ani și mai mult.

Asigurați-vă că acordați mare atenție modului de fixare a peretelui. În general, există 2 metode principale: fixarea directă pe perete sau între podea și tavan. Dar este vorba despre perete, și anume scările și elementele sale suplimentare. Destul de des, datorită configurației complexe, metodele de fixare pot fi combinate. Este important să efectuați în mod fiabil și eficient fixarea în sine, siguranța utilizării sale depinde direct de aceasta. Pentru fixare în kituri există cârlige și colțuri metalice, care trebuie să fie fixate direct de perete.

Atenție specială la montarea pe perete

Atenție specială la montarea pe perete

Astfel, se dovedește că diferite modificări ale colțului de sport pentru locuință au propria lor metodă de fixare recomandată, sigură, oferită de producător. Când instalați un colț de joc, trebuie să luați în considerare toate punctele referitoare la utilizarea fiabilă a acestuia. Este inacceptabil să fixați peretele lângă obiecte cu colțuri și margini ascuțite, precum și în apropierea convectoarelor termice și caloriferelor. Dacă setul nu include o saltea gimnastică, atunci trebuie achiziționat separat. Este important să se țină cont de faptul că dimensiunile sale trebuie să corespundă pe deplin zonei admise pentru posibile căderi în cadrul unei structuri sportive..

Ambalajul contează și el

O atenție deosebită se acordă setului complet, în timp ce nu trebuie să uitați și să selectați echipamentul de exerciții fizice datorită capacităților de vârstă ale copiilor. Pentru aceasta, există anumite opțiuni de echipamente clasice pentru fiecare vârstă, de exemplu:

  1. Copiii preșcolari au 3-7 ani. Setul include o bară de perete, o saltea de gimnastică, inele, frânghie și leagăn. Acestea sunt principalele poziții pentru această grupă de vârstă, dar pot fi completate cu o scară de frânghie și un balansoar sau un tobogan..
  2. Pentru copiii cu vârsta școlară și mai mari, este necesar un bar orizontal și o scară, o trapeză și inele. În plus, odată cu vârsta, puteți reumple peretele cu echipament de antrenament pentru forță, dar acest lucru nu este mai devreme de 15 ani.

Echipamentele trebuie tratate cu mare atenție și, desigur, trebuie luate în considerare dorințele copilului dumneavoastră. Dacă, pe lângă peretele principal, există o leagăn, atunci părinții trebuie să calculeze raza de leagăn și să se asigure că bebelușul nu este rănit de piesele de mobilier alăturate. Și traiectoria mișcărilor de-a lungul diapozitivului trebuie calculată, merită luată în considerare direcția acestuia și aterizarea copilului la sfârșitul coborârii. Toate punctele referitoare la siguranță trebuie calculate și luate în considerare în prealabil. Mai ales dacă structura este achiziționată gata pregătită și în dimensiuni standard pentru acest model. Este o altă problemă dacă peretele de joc este făcut la comandă sau pe cont propriu cu propriile mâini. În acest caz, se iau în considerare măsurătorile individuale pentru colțul de sport..

Ambalajul este foarte important

Ambalajul este foarte important

În consecință, prețul unei astfel de construcții sportive va fi ușor diferit. În ceea ce privește prețurile, trebuie spus că materialul din care este confecționat, designul peretelui și, desigur, echipamentul acestuia joacă un rol important. Glisierele din coca din lemn costă foarte mulți bani, dar atunci când le creează, producătorul ia în considerare toate nevoile legate de vârstă pentru activitatea fizică a copilului, care poate fi efectuată într-un apartament. Pentru cei mai mici, producătorii acestui produs au dezvoltat un design interesant de colțuri: mini-case cu diapozitive și turnuri de observație, și navele pirat cu scări de sfoară și drumuri cu frânghii, în general, ideile de design pot fi de diferite opțiuni fabuloase.

La ce trebuie să fiți atenți?

Rezumând, se pot distinge următoarele criterii, care ar trebui să fie ghidate atunci când alegeți sau creați un complex sportiv și de joc cu propriile mâini:

  1. Mărimile și echipamentele trebuie să fie adecvate vârstei și înălțimii copilului. Este mai bine să începeți cu un număr mic de poziții în complexul sportiv, dar pe măsură ce îmbătrâniți, puteți suplimenta și îmbunătăți modificarea colțului sportiv.
  2. Materialul din care este fabricat complexul trebuie să corespundă și categoriei de vârstă, să fie cât mai sigur și confortabil, dar și ecologic. Cu alte cuvinte, plasticul și alte elemente sintetice sunt pur și simplu inacceptabile atunci când se creează un perete de joacă pentru copii..
  3. Este necesar să acordați o atenție deosebită fixării, dacă este necesar, apoi poate fi completată cu elemente de fixare suplimentare.

În general, complexul pentru activitatea fizică a copilului în casă a fost mult timp foarte popular la părinți. De la înființare, a suferit anumite modificări, dar a păstrat în principiu elementele principale - o scară și o bară orizontală, iar restul pozițiilor au început să fie completate treptat, pe măsură ce nevoile unei persoane creșteau și dezvoltarea acesteia. Puteți așeza în mod compact și competent un colț de sport pentru jocuri într-un apartament de orice dimensiune, principalul lucru este să abordați în mod competent această problemă.


Opinii: 69