» » Cel mai bine să aranjați o secțiune cu o formă alungită

Cel mai bine să aranjați o secțiune cu o formă alungită

secțiune dreptunghiularăProiectarea secțiunii alungite implică utilizarea diagonalelor. O astfel de planificare a site-ului vă permite să-l extindeți vizual și să-i dați o formă pătrată, uniformă. Folosind planificarea în diagonală, puteți obține un efect uimitor: site-ul va apărea de două până la trei ori mai mare. Luați în considerare principiile de bază ale planificării diagonale pentru secțiunile înguste alungite.

zonarea

În primul rând, este necesar să împărțiți site-ul în zone. Aceste zone pot fi, de exemplu, teren de joacă pentru țară, grădină de legume, grădină de flori, cafenea în aer liber și un complot cu anexe.

Este important să planificați corect locația zonelor una față de cealaltă. Este mai bine să dotați un loc de joacă lângă o zonă de recreere din apropierea casei, astfel încât copiii să fie supravegheți.

Gradina cu flori iar gradina de legume sunt de obicei combinate, deoarece aceste două zone necesită în mod egal îngrijirea plantelor. În apropierea bucătăriei este plasată o cafenea de vară sau un foișor pentru un grătar și, dimpotrivă, este mai bine să planificați un complot cu clădiri departe de o clădire rezidențială și un loc de joacă..

Selectarea ghidului diagonal principal

Așa-numitul flux uscat poate fi ales drept ghid diagonal principal. Diagonala principală trebuie să treacă prin toate zonele marcate ale lotului. De asemenea, un gard viu este adesea realizat ca ghid principal, împărțind situl în două jumătăți..

Principalul lucru de reținut atunci când planificați în diagonală este: principalul ghid diagonal este accentul central pe site. Deci trebuie să iasă în evidență.

Alături de orientarea principală, ar trebui să existe mai multe linii secundare pe site. Acestea pot fi plante plantate în diagonală sau borduri în formă de fulger. Nu este necesar ca diagonalele auxiliare să fie perfect drepte, dar ele nu trebuie să se intersecteze între ele..

Pe site, puteți utiliza nu numai forme diagonale. Paturile rotunde de flori merg bine cu linii drepte.

Dacă ați ales un flux uscat ca ghid principal, plantați cu flori mici și arbuști în el în diagonală. Acest lucru va evidenția bine ghidul principal..

Fiecare zonă a parcelei trebuie să aibă cel puțin două diagonale auxiliare. Dacă scopul funcțional al zonei nu prevede prezența plantelor, atunci căile pot fi utilizate ca linii de ghidare.

Zona cu clădiri este separată de partea principală de un arc de lemn, astfel încât să nu strice designul amplasamentului. Puteți planta o viță de vie lângă arc.

Nu ar trebui să închideți zona cu clădiri cu gard cu wicket, deoarece veți crea senzația că site-ul s-a încheiat la gard.


Opinii: 127