» » Cum să organizezi o grădină la o căsuță de vară: visele mele

Cum să organizezi o grădină la o căsuță de vară: visele mele

Nu-mi place locația grădinii pe site-ul nostru, așa că voi visa....

Deci, mi se pare că în viitorul apropiat vom avea o dacha sau doar un complot, sau poate o casă cu un complot - nu contează. Localizarea obiectelor pe site în raport cu punctele cardinale este importantă. Casa va fi chiar la începutul amplasamentului, majoritatea ferestrelor vor fi orientate spre sud, sud-est și sud-vest. Și casa este mai caldă, mai ușoară și utilă pentru plantele casnice.

Casa va avea două intrări (ieșiri). Prima intrare este din partea străzii, cu un pridvor și o mică grădină față, lăsați trecătorii și oaspeții să admire. În grădina din față, voi planta cu siguranță hortensie cu frunze mari, nivyannik, echinacea. A doua intrare va duce la bucătăria de vară. Iarna poate fi și verandă. Veranda din bucătărie are vedere la complot. Garaj, saună și vatră sub un acoperiș
Garaj, saună și vatră sub un acoperiș
Vor fi clădiri opuse laturii de nord a casei. Vor fi trei structuri sub un singur acoperiș: un garaj, o saună și o vatră. Garaj - cu acces la stradă. Baia este mai aproape de casă, iar lemnul din colț se va dovedi. În apropierea casei va fi amplasată o grădină cu fructe și fructe de pădure. Dar pentru a nu umbra pereții casei. Cel mai probabil, aceasta va fi partea de nord-est a site-ului. Vom planta prune, pere, meri, molid sau brad și alune. Tufișuri de coacăze, coacăze și zmeură, ca de obicei, vor fi de-a lungul gardului. Vom planta căpșuni sub copaci. 

Cu siguranță va exista un foișor pe site cu vedere la grădina de flori și un loc de joacă plantat cu trifoi. Două sere. Zona pentru grămada de compost. Poate un pui de găină, chiar îmi doresc, dar acum nu îmi permit ...

 Nici nu am voie să plantez struguri, așa că va fi pe site-ul meu! Va ocupa cel mai însorit loc. Îmi doresc foarte mult ca site-ul nostru să fie undeva pe un deal sau nu un teren destul de plat. Îmi place când casa, de exemplu, este situată la etaj. Te plimbi așa de-a lungul căii pe lângă flori și copaci frumoși, te uiți în depărtare, în jos - și în fața ta există o grădină de legume. Și astfel încât să poți intra în grădină printr-o scară de piatră acoperită cu cimbru și tot felul de saxifrag ... Asta ar fi minunat! )) Și chiar în partea de jos, la capătul site-ului, va fi un cotlet și poate chiar un stilou pentru capre. Ador caprele și laptele de capră. Deoarece este deja clar, nu pot să încep nici acum caprele ((.

Aș așeză sere mai aproape de casă sau sub pantă - apoi un perete va fi acoperit cu pământ ... Paturi înalte pentru castraveți, pepeni și pepene verde. Vom selecta cel mai cald și mai însorit loc pentru ei undeva în mijlocul site-ului. Paturi înalte sau cu mai multe niveluri - pentru verdeață și victoria. Pot fi așezate în apropierea casei, pentru că este inutil ca domnii să meargă departe pentru o boabe)).

Pe site-ul cuiva am citit despre paturi de flori în diferite culori. Adică o grădină albă, o grădină roșie etc. M-am gândit recent, în principiu, la toate culturile de legume și flori în aceleași culori. Castraveți verzi, ierburi, ridichi, pepene verde, broccoli. Dovlecei, roșii portocalii, physalis, calendula, gălbenele. Mușețel, varză albă, conopidă, crini, bujori. Roșii roșii, trandafiri, ardei, gladiole. Si asa mai departe. Într-o zi mă voi confunda)).

Vom săpa site-ul, cel puțin unde se vor schimba culturile. Nu numai pentru a transforma un strat de pământ, ci și pentru a amesteca solul din grădină cu compost, humus și îngrășăminte minerale. Iarna, toate acestea vor fi comunicate sub zăpadă, primăvara vom forma paturi din aceasta.

Îmi place să ud dintr-un vas de udare. Ca acum, voi aranja butoaiele în grădină. Ei bine, un furtun va ieși din casă pentru a umple butoaiele cu apă. Seara le umplem de obicei, iar seara următoare le udăm. Apa este ca laptele proaspăt. Nu vreau irigarea prin picurare, deoarece există de la sine, și fără mine nu ar trebui să se întâmple nimic în grădină)). Sunt ca un general: dimineața devreme înainte de muncă, în taxiuri, totul se întâmplă, mă plimb prin grădină și privesc, iar fetițele, sub privirea mea căutătoare, înțeleg imediat: „Trebuie să creștem!”). Seara după muncă, procesul se repetă)).

Pentru a crește o cultură decentă, plantele trebuie tratate ca și copiii tăi. Vorbiți cu ei, înțelegeți, hrăniți-le la timp, tratați-le în timp util și scăpați de toate lucrurile inutile, familiarizați-le cu vecinii. Când va veni vremea, trebuie să le permiteți să părăsească cuibul părintească și își vor păstra calea într-un nou rol. Și vom visa noi copii mici verzi pentru toată iarna)).


Opinii: 144