» » Cum este amenajarea zonei suburbane

Cum este amenajarea zonei suburbane

Potrivit supravegherii experților, amenajarea zonei suburbane este la fel de importantă ca și organizarea spațiului în apartament. Este important să planificați totul în așa fel încât să fie convenabil să vă relaxați și să lucrați în casa de la țară, iar terenul are un aspect original și bine îngrijit.

Ce poate fi în cabana de vară

Cum să planifici o căsuță de vară, astfel încât toate ideile să fie încorporate armonios în realitate? În a decide ce va fi exact în cabana de vară, dimensiunile joacă un rol decisiv. Pe o suprafață de 2 acri, cu greu puteți visa o casă mare sau o zonă de recreere. Dar pe 15 acri și mai mult, o mică grădină cu un hambar va arăta prea modest. Prin urmare, în funcție de amploarea proiectului, există 4 zone principale care pot fi planificate: o clădire rezidențială, construcții, un loc pentru o grădină și o grădină de legume, un spațiu pentru recreere.

Construcțiile sunt structuri de depozitare mai simple pentru unelte de grădinărit. Dacă doriți, puteți ține animale sau păsări de curte aici. Aceste facilități includ un duș și toaletă în aer liber. Orice dispunere a unui teren de grădină include în mod necesar una sau mai multe clădiri în scopuri aplicate.

Dacă nu există suficient spațiu, grădina și grădina de legume pot fi într-un singur loc. Dar dacă este posibil să separe pământul pentru pomii fructiferi de paturi, acest lucru merită făcut. Nu toate plantele le place să fie la umbră, astfel încât o asemenea apropiere poate afecta viitoarea recoltă..

Opțiune de planificare a site-ului

Opțiune de planificare a site-ului

O zonă de relaxare pe un teren mare este un spațiu larg pentru imaginație. Aici puteți face un loc de joacă cu o cutie de nisip și un leagăn cu propriile mâini. Este posibil să se organizeze un loc pentru a face foc și pentru a face un grătar. O opțiune bună ar fi să amplasați o bancă sau un foișor unde vă puteți relaxa după o zi grea în grădină.

Paturile cu flori vor decora site-ul. Merită să planificați unde să plantați flori anuale sau perene. Necesar în căsuța de vară și căile, pur și simplu călcat sub picioare sau aranjat bine cu piatră, dale, trotuare din lemn. Un iaz (natural sau artificial) nu numai că va aduce propria sa aromă unică în mediul înconjurător, dar va fi și util pentru udare. Dacă doriți, puteți organiza o fântână pe teritoriul site-ului.

Etapa inițială de planificare

Cum începe planificarea unei cabane de vară? Odată cu întocmirea unui plan. Proprietarul trebuie să se plimbe prin zonă și să întocmească o hartă a zonei. Merită să fiți atenți la ușurare, posibile creșteri și depresiuni. Arborii trebuie notați separat. Dacă este planificată construcția unei case, atunci va fi necesar să se efectueze lucrări la dezrădăcinarea șantierului. Factorul decisiv pentru alegerea unui loc pentru grădină este iluminatul solar. Este important să aflăm fertilitatea solului și adâncimea locației apelor subterane. Acesta este momentul principal pentru viitoarea activitate în grădină. Toate acestea trebuie reflectate în diagrama..

După un studiu detaliat al site-ului, puteți încerca să distribuiți zonele principale în funcție de datele obținute..

Planificarea site-ului cu principalele domenii

Planificarea site-ului cu principalele domenii

Pentru ca toate zonele de pe teritoriu să pară armonioase, experții recomandă împărțirea spațiului după cum urmează: lăsați 10% pentru casă, luați 15% pentru construcții și o zonă de agrement și alocați restul pentru plantarea de pomi fructiferi, arbuști și plante. Aspectul acestui site nu este o regulă strictă. Acest raport poate fi ajustat în funcție de condiții și nevoi..

Ce să ia în considerare atunci când alegeți un proiect

După ce se obține o idee generală a site-ului, merită să se descrie locația obiectelor dorite pe hartă. Există mai mulți factori de luat în considerare:

 • Planificarea unei cabane de vară ar trebui să înceapă cu o casă, deoarece locația sa devine punctul de plecare pentru a plasa orice altceva-
 • o clădire rezidențială este adesea încercată să fie construită mai aproape de partea de nord a teritoriului, astfel încât fațada sa să fie orientată spre sud-
 • magazii de scule, dușuri sau toalete sunt de obicei amplasate în partea din spate a site-ului pentru a evita să atragă atenția-
 • clădirile în scopuri aplicate sunt așezate astfel încât să protejeze situl de vânt, dar în același timp nu creează o umbră-
 • grădina trebuie poziționată astfel încât plantele să primească suficient soare-
 • nu există reguli uniforme de plasare pentru o zonă de agrement: poate fi un singur sit sau mai multe împrăștiate pe teritoriu.

O atenție deosebită trebuie acordată amenajării cabanei. Acest lucru va salva proprietarii de cheltuieli neplanificate cauzate de erori în calcule..

Cum afectează forma site-ului planificarea?

Adesea, forma parcelei achiziționate își adaptează propriile planificări. Specialiștii peisagistica consideră standard următoarele opțiuni:

 • dreptunghiular-
 • triunghiular-
 • în formă de g-
 • dispunere îngustă

Parcela dreptunghiulară este clasică, deoarece poate întruchipa orice fantezii. Cu toate acestea, orice abateri de la acest standard încep deja să ridice întrebări..

Forma triunghiulară poate fi confuză la început. Dar un rezident optimist de vară va percepe acest lucru nu ca un inconvenient ireparabil, ci ca o oportunitate de a face din spațiul său o combinație de funcționalitate și creativitate. Un complot în formă de triunghi vă permite să aduceți la viață proiecte de construcții non-standard, precum și paturi în formă neregulată și paturi de flori. Asimetria în planificarea zonelor va arăta foarte bine pe un astfel de șantier, precum și utilizarea paturilor cu flori rotunde, fântâni sau foișoare.

Proiectare secțiune triunghiulară

Proiectare secțiune triunghiulară

De asemenea, forma în formă de L poate părea nu foarte convenabilă pentru proiectare. Dar, de fapt, amenajarea unei căsuțe de vară de acest tip va diferi puțin de cea standard. Prezența unui spațiu suplimentar în unghi drept față de cel principal este adesea folosită pentru a organiza o zonă de recreere sau parcare.

Unele dificultăți întâmpină proprietarii de site-uri cu o formă îngustă alungită. Cea mai mare provocare pentru designeri aici este evitarea sentimentului de haos în procesul de organizare a zonelor într-o astfel de zonă. Pentru a elimina astfel de senzații, diviziunile suplimentare pe zone sunt utilizate cel mai adesea, de exemplu, prin adăugarea de culoare în procesul de obiecte rezidențiale și nerezidențiale sau folosirea arbuștilor și copacilor.

Cum se organizează spațiul pe un site cu o formă non-standard

Diverse abateri de la formele corecte de pe o bucată de pământ pot fi o surpriză deloc plăcută pentru un designer. Învelișul fâșiei de teren pe una sau ambele părți poate transforma un dreptunghi standard într-un trapez. Marginile terenului pot fi rotunjite. Toate acestea necesită ajustarea planurilor..

Adesea, pentru a ascunde forma trapezoidală non-standard a dacha, casa nu este construită la periferie, ci se mută mai aproape de centru. Dacă este posibil, paturile sunt rupte de-a lungul marginii drepte a site-ului, iar secțiunea neuniformă este ascunsă de paturi de flori, de o zonă de agrement, de copaci sau arbuști. Dacă acest spațiu este situat în partea din spate a grădinii, acesta poate fi ocupat de clădiri.

Planificarea unui complot de formă non-standard

Planificarea unui complot de formă non-standard

Dacă dispunerea unei parcele de 15 acri de formă rotundă necesită, de asemenea, încearcă să plaseze casa mai aproape de centru. Cabinele de scule și alte încăperi pentru nevoile personale sunt așezate pe o parte inaccesibilă ochilor induriosiți. Pentru a păstra paturile de dimensiuni standard, acestea sunt așezate mai departe de margine. La marginea site-ului încearcă să plaseze mai mulți copaci, arbuști și flori.

Alături de dorința de a ascunde abaterile de la formularul standard, unii locuitori de vară încearcă să evidențieze această caracteristică a site-ului lor. Cu ajutorul unui element decorativ sub forma unei fântâni, a unui rezervor artificial, a unui foișor, a unui pat de flori cu o formă neobișnuită sau prin intermediul unui aspect neobișnuit, puteți transforma un defect într-o perlă care va face ca vacanța în țară să devină locul spre deosebire de restul.

Un algoritm aproximativ pentru planificarea unei căsuțe de vară

Pentru a face procesul de planificare să facă mai puțin efort chiar în acest stadiu și apoi să reduceți timpul pentru implementarea ideii, merită să utilizați următorul algoritm:

 • colectați toate informațiile disponibile despre terenul achiziționat-
 • calculați aria fiecărei zone ținând cont de procentul recomandat-
 • dacă este necesar, faceți ajustări în ceea ce privește spațiul de viață, de muncă și economic, în funcție de nevoile familiei-
 • în funcție de poziția de lumină și umbră, alegeți un loc pentru odihnă și o grădină-
 • găsiți locuri necuprinzătoare pentru plasarea obiectelor de uz casnic-
 • alegeți pomii fructiferi și arbuștii care vor crește mai bine într-un anumit tip de sol și într-un climat specific-
 • pentru un pat de flori, este mai bine să combinați soiuri de flori, astfel încât să poată crește în același timp și să înflorească de primăvara până toamna.

Planificarea corectă atunci când amenajați o căsuță de vară necesită timp și efort. Dar fără aceasta este imposibil să obții rezultatul dorit. În primul rând, trebuie să decideți un proiect care va privi în mod natural teritoriul unei astfel de zone. Este necesar să alegeți locația tuturor elementelor situației, astfel încât să fie convenabilă, practică și să nu creeze un sentiment de haos.

Distribuția tuturor zonelor începe cu alegerea unui loc pentru construirea unei case. Apoi, un teren însorit este selectat pentru culturile de grădină, iar partea umbroasă este pentru organizarea uneia sau mai multor zone de recreere. Mulțumită tuturor eforturilor depuse, casa de la țară nu va fi doar un loc unde se vor cultiva diverse legume, fructe și fructe de pădure, ci și un colț liniștit unde doriți să veniți pentru o escapadă de weekend sau pentru o vacanță în familie..


Opinii: 190