» » Zona de recreere echipată în țară - opțiuni și idei gata pregătite

Zona de recreere echipată în țară - opțiuni și idei gata pregătite

În ultimele decenii, dacha a încetat să mai fie un loc în care nu trebuie decât să lucrezi, săpați, să cultivați, să fertilizați, să colectați, să recoltați și așa mai departe cu persistență maniacală. Acum este o zonă de recreere duminică pentru întreaga familie. Aici se odihnesc de la serviciu, petrec timp interesant, comunică, gătesc grătar, admiră natura și se bucură de aerul curat al țării.

Pentru ca restul să fie plăcut, locul pentru acesta va fi echipat cu confort maxim.

Zonarea zonei suburbane

Pentru a împărți corect teritoriul existent, iar în viitor nu va trebui să refăți ceva, trebuie să urmați anumite reguli:

 1. 1. Determinați adâncimea apelor subterane, relieful zonei și cele mai însorite locuri.
 2. 2. Împărțiți întregul teritoriu în zone adecvate (dacă amenajarea este la faza inițială).
 3. 3. Desemnați locul unde va fi amplasată zona de recreere din țară. Dacă parcelă este mare, o grădină cu plante (ele pot servi ca un fel de gard de la alte plantații și clădiri), o cascadă, un iaz, paturi de flori stilizate etc. sunt adăugate la masa tradițională cu bănci și grătar..
 4. 4. Site-ul nu este realizat în cel mai luminat loc - este dificil să te relaxezi la soare. Dar dacă se întâmplă acest lucru, grădinile și plantațiile decorative în câțiva ani vor crea umbrire necesară..
 5. 5. Zona de recreere nu este amplasată în fața casei - va fi dificil să se ascundă de ochii indurerați ai vecinilor din toată strada și praful de mașinile care trec.

Este important de la bun început nu numai să determinăm locul, să planificăm plantarea, ci și să așezăm căile de grădină. Vor conecta zona de recreere cu restul site-ului..

Opțiuni pentru amenajarea unei zone de recreere

Dacă nu vorbim despre un conac de țară sau o cabană rezidențială cu grădină proprie, atunci există puține opțiuni pentru amenajarea de agrement la o cabană de vară. Puteți arăta creativitate și originalitate în designul și decorarea locului ales, la fabricarea de mobilier original.

În mod ideal, amplasamentul este zonat în faza de construcție. În acest caz, ei creează pur și simplu un plan, iar în conformitate cu acesta, paturi pentru culturi de legume, o grădină, o casă, clădiri, căi de grădină permanente cu chenare, o grădină de flori, o zonă de agrement sunt distribuite pe întreaga zonă.

Patio - mica terasa

Tradus din spaniolă, o terasă este o mică curte interioară pavată cu dale, piatră, pietre pavaj. Spre deosebire de terasă, aceasta este amenajată în partea din spate a casei. În mod ideal, casa ar trebui să aibă o a doua intrare „neagră”, care va servi ca intrare / ieșire pentru terasă. Dar dacă condițiile nu permit, atunci orice alt colț al site-ului poate deveni o platformă pentru o astfel de curte..

Pentru aceasta, sunt îndeplinite mai multe cerințe:

 • site-ul trebuie asfaltat;
 • un gard fix este ridicat din ochii indurerați;
 • suprafața pavată trebuie să fie în siguranță - nu alunecați după ploaie, scăpați ușor de resturile de toamnă și de zăpada de iarnă;
 • un baldachin ușor de la soare și precipitațiile sunt permise;
 • pereții sunt decorați cu flori ampeloase, iar zona cu ghivece de flori;
 • mobilierul este ales ușor, răchită, forjat.

Dacă dimensiunea amplasamentului permite, așezați o fântână mică, cascadă în cascadă, tobogan alpin sau iaz. Zona din afara podelei de beton este căptușită cu iarbă de gazon sau o grădină de flori este spartă. Atât un grătar staționar, cât și un leagăn de grădină se vor potrivi perfect. Luminile înalte cu energie solară sunt instalate pentru iluminare.

Foișorul nu este doar un adăpost de vreme

Acum nu vei surprinde pe nimeni cu simple copertine. Instalarea unui foișor staționar este o oportunitate de a arăta imaginația, de a crea o zonă de recreere multifuncțională, de a uimi familia și prietenii.

Orice opțiune ar trebui să se încadreze organic în peisajul existent, să devină apogeul său logic.

Toată varietatea de arbori poate fi exprimată într-un singur tabel:

Tipuri de gazebos

Caracteristici de proiectare

Fotografie

Deschis (rotunde)

Clădirile bugetare sunt ușor ridicate cu propriile mâini sau achiziționate gata făcute. Structura este formată din mai mulți stâlpi de susținere și un baldachin. Băncile lungi sunt instalate între suporturi de-a lungul perimetrului și o masă în mijloc. Pereții sunt plante cățărate care au crescut de-a lungul timpului

Închis (pavilioane, grătar)

Într-un astfel de foișor, vremea înclinată nu va interfera cu odihna. Aceasta este practic o casă de vară detașată, cu grătar propriu staționar și, în unele cazuri, cu o bucătărie completă (echipată cu apă curentă), demnitate. nod, echipament de încălzire. Ori cărămida sau lemnul devine materialul principal de construcție.

Combinate (semi-închise)

Acestea nu sunt doar structuri cu suporturi, ci sunt parțial vitrate sau au un perete gol, un pavilion cu baldachin atașat, geamuri din policarbonat

Garsonul se va încadra perfect în peisajul natural. Îl puteți instala lângă un iaz, plantații de grădină, un tobogan alpin, etc. În plus, copacii și arbuștii ornamentali vor ajuta la ecologizarea locului de odihnă.

BBQ - indispensabil pentru zona de recreere

În aproape toate căsuțele de vară, zona de recreere este echipată cu un grătar banal, grătar, șaibă, un șemineu sofisticat în aer liber, vatră deschisă, etc. Cel mai popular grătar este că gătește carne, pui, pește, legume. Există dispozitive mobile de gătit portabile, dar majoritatea preferă să instaleze clădiri staționare în țară. Sunt stivuite de cărămizi refractare cu grătare forjate și reglabile amovibile.

Caracteristica principală a unui grătar în țară este capacitatea de a dota atât o terasă, cât și o terasă, și un mare foișor închis / combinat și o zonă deschisă.

Dacă un loc de gătit este echipat pe o căsuță de vară deja echipată (zona de recreere nu a fost prevăzută la momentul construcției și planificării), se respectă anumite reguli suplimentare:

 1. 1. Reglați clar distanța de la grătar la gospodărie. clădiri și case. Prea mult va face dificilă mișcarea mâncării și a mâncărurilor, într-unul mic va fi fum constant.
 2. 2. Grătarul implică un foc deschis, respectiv la instalare, este obligatoriu să respectați măsuri de siguranță - departe de copaci (în special pomi fructiferi, fumul este dăunător pentru ei), garduri, obiecte din lemn, toate clădirile inflamabile.
 3. 3. O comoditate incontestabilă suplimentară va fi alimentarea cu apă.
 4. 4. Țineți cont de locația locului de joacă, a zonei de luat masa deschise.

Desenul de proiect vă va ajuta să echipați în mod corespunzător zonele de recreere cu grătar și să nu ratați nimic. Este important să țineți cont de astfel de lucruri mici, precum o zonă de luat masa confortabilă, dulapuri cu rafturi și sertare, chiuvetă (dacă există apă curentă), podea, cărări, amplasarea copacilor decorativi și alte decorațiuni.

Terasa - deschisă și închisă

Principala diferență între o terasă și o terasă este că este atașată în fața unei case mari și întotdeauna pe fundație. Alternativ, terasa este:

 • în jurul perimetrului;
 • unghiular.

Sub o astfel de zonă de recreere ușoară, fundația nu este așezată, în ceea ce privește structura principală. O bază columnară va fi suficientă. Pardoselile din lemn sunt realizate din scânduri groase canelate sau punți de punte. Următoarea etapă este ridicarea cadrului de perete, apoi instalarea unui acoperiș înclinat. În funcție de tipul de terasă ales, fie toți pereții sunt construiți, fie 1-2 pe laturi.

Terasa închisă este o altă cameră de zi de vară. Încălzirea nu se efectuează acolo (este posibilă instalarea de încălzitoare portabile), dar va putea să-și protejeze familia și prietenii de vreme rea. Pereții de sticlă creează un sentiment de a fi în legătură cu natura.

Pe terasa veranda, o piscină, leagăne, șezlonguri sunt amplasate, stilizând zona ca plajă. Acoperișul din policarbonat transparent va adăuga aerisit și soare chiar și într-o cameră închisă.

Recreație în aer liber

Dacă există oportunitatea de a se angaja în construcții și de a dota o terasă, verandă sau foișor - grozav. Dar, în cazurile în care nu există loc, nici timp, nici finanțare pentru construirea clădirilor de capital, zona de agrement din țară este așezată pe un toc mic, chiar sub copaci.

Este suficient să dotați pardoseala, să instalați scaune și o masă, leagăne, fotolii mici. Și, dacă doriți, o vatră de piatră staționară. Mobilierul trebuie să fie rezistent la umiditate. Și pentru a se proteja de soarele înfiorător, se plantează copaci înalți care cresc rapid. În plus, puteți aranja paturi de flori originale, instalați podele sau vase montate pentru plante ampeloase.

Mobilier pentru petrecere a timpului liber

Mobila pentru recreere în țară are o caracteristică importantă - este necesară din materiale rezistente la diverse condiții meteorologice: soare, zăpadă și ploaie, precum și nu cedează mucegaiului, păsărilor și insectelor. În plus, trebuie să-și păstreze aspectul inițial atunci când este utilizat, ceea ce înseamnă că materialele pentru mobilă sunt alese cu atenție.

Material

profesioniști

Minusuri

Plastic

 • accesibilitate;
 • diversitate;
 • usor de intretinut;
 • greutate redusă, ușurință în mișcare;
 • practic
 • ușor zgâriate, murdăria se acumulează în pagube, aspectul se deteriorează;
 • se arde

Forjarea metalelor

 • frumuseţe;
 • practic;
 • multe variații cu alte materiale
 • cost ridicat;
 • conductivitatea termică - se încălzește rapid la soare;
 • nu se potrivește întotdeauna cu interiorul prevăzut

Aluminiu și aliaje

 • preț scăzut;
 • anti-coroziune;
 • greutate ușoară;
 • compatibilitatea cu alte materiale;
 • capacitatea de a modela mobilier semi-antic, de înaltă tehnologie, forjare etc.

aspectul nu dă impresia de stabilitate și costuri ridicate (dar pentru o reședință de vară nu este necesar)

Ratan natural

 • structura materialului are o rezistență ridicată;
 • durabilitate;
 • rezistența la precipitații periodice;
 • capacitatea de a crea mobilier de diferite configurații
 • cost ridicat;
 • nu părăsiți mult timp în condiții de precipitații obișnuite și de soare

Rattan artificial

 • greutate ușoară;
 • flexibilitatea și capacitatea de a crea un număr infinit de modele;
 • compatibilitatea cu alte materiale;
 • rezistența la precipitații atmosferice;
 • durabilitate;
 • ușurință de îngrijire
 • mai ieftin decât ratanul natural;
 • o selecție atentă a mobilierului - magazinele au adesea mobilier standard

Vita de vie

 • naturaleţe;
 • greutate ușoară;
 • putere;
 • durabilitate

cost ridicat datorită faptului că mobilierul este confecționat manual manual

Lemn

 • prietenia cu mediul;
 • posibilitatea interminabilă de modificări;
 • durabilitate;
 • ușor de reparat chiar și după mulți ani de utilizare;
 • practic;
 • opțiuni cu mobilier pliabil

necesită întreținere atentă

Beton și piatră

 • se încadrează perfect în peisajul natural;
 • auto-producerea este posibilă folosind materiale suplimentare la îndemână
 • scump dacă este achiziționat de la meșteri specialiști;
 • greutate, nu va funcționa să se miște;
 • necesită o suprafață mare;
 • nu se încadrează întotdeauna în direcția stilului

Când echipați o zonă de agrement la cabana dvs. de vară, ar trebui să aveți grijă suplimentar de iluminat. Lanternele și lămpile sunt practice, în timp ce lumânările și lămpile de masă sunt romantice. Există un număr foarte mare de opțiuni pentru îmbunătățirea site-ului. Totul va depinde de capacitățile financiare, dorința și zborul imaginației.


Opinii: 125