» » Grădinăritul unei căsuțe de vară

Grădinăritul unei căsuțe de vară

În fiecare an sunt din ce în ce mai puține plante pe planeta noastră. Dezastre naturale (incendii, secete, inundații), tăierea masivă a copacilor în scopuri industriale și alte nenorociri nu îmbunătățesc ecologia noastră. „Plămânii Pământului” sunt din ce în ce mai slabi, iar sănătatea noastră slăbește și ea. Acum, în ciuda plantărilor artificiale masive, în orașele industriale nu mai există aer proaspăt care să respire și nu toată lumea își poate permite să călătorească regulat în afara orașului. Mai avem un singur lucru de făcut: să ne creăm propria „oază verde” în țară și să ne ocupăm de amenajarea zonei suburbane.

Peisagistica unei zone suburbane

De unde să începeți amenajarea unei căsuțe de vară?


Peisagistica ar trebui să înceapă cu determinarea capacităților sitului, a solului, a reliefului și a caracteristicilor climatice ale zonei. La urma urmei, nu tot ceea ce crește frumos, de exemplu, cu mama ta în Ucraina garnitură, va lua rădăcină în regiunea ta. Desigur, dacă sunteți un iubitor al tropicienilor capricioși (orhidee, frezii, arbori de cafea și altele), aveți mult timp pentru a practica cu plante fastidioase, atunci puteți planta exotice delicate pe site. Serele, serele și grădinile de iarnă nu au fost anulate (precum și mâinile „inteligente” și îngrijitoare)) Dar mulți locuitori de vară sunt oameni ocupați, de aceea este mult mai practic să rezolvați problemele legate de grădinăritul unei căsuțe de vară cu ajutorul unor plante perene nepretențioase: flori, arbuști înfloriți și copaci.

Pentru început, faceți un plan pentru amenajarea site-ului și decideți ce plante veți planta și unde. Aici este mai bine să folosiți metoda clasică de împărțire a teritoriului în trei zone pentru amenajarea teritoriului:

• Extern, în rolul căruia un gard viu „viu” poate juca bine, separând site-ul dvs. de-a lungul perimetrului de vecini și / sau teritorii nedezvoltate.

• Intern, care se alătură direct casei tale de țară.

Intermediar, al cărui scop este înnobilarea teritoriului, amplasat în locuri accesibile ochiului: în zona de recreere, vizavi de ferestre, etc. Acum să ne uităm la amenajarea peisagistică a fiecăreia dintre aceste părți ale site-ului..

Ecologizarea exterioară a zonei suburbane


gard viu

După cum spuneam, partea exterioară a site-ului (și nu numai) poate fi foarte bine amenajată cu un gard viu în jurul întregului perimetru sau parțial. Un gard viu poate înlocui bine un gard banal de cabană de vară, iar unii locuitori de vară îl folosesc destul de mult ca gard. Un gard viu poate fi amenajat într-unul sau două rânduri cu pomi fructiferi și tufișuri. Cu peisaj cu un singur rând, fructele sau copacii înalți ornamentali sunt plantați de-a lungul marginilor căsuței de vară. În acest rol, meri, prune, muluri sau conifere decorative în creștere înaltă arată bine: cedri, pini, junipers, brad și altele..

Cu amenajarea pe două rânduri, copacii sunt căptușiți cu arbuști înfloriți: liliac, caprifoi, coacăze, tufe de trandafir și așa mai departe. Astfel, pe lângă adăpostirea de privirile cele mai imodice ale trecătorilor, vă veți bucura și de mirosul incomparabil al gardului vostru aromat. Apropo, arbuști frumoși în sine sunt destul de potriviți pentru amenajarea părții exterioare a cabanei de vară.

Gard viu

La fel se întâmplă ca granița site-ului să fie acoperită cu plante sălbatice. Așadar, pentru a nu pierde energie pentru a le lupta, puteți să le înnobilăm pur și simplu: tăiați ramurile, plantați plantele cultivate și florile în apropiere, în general, încercați să interferați cu peisajul natural natural la minimum..

Ecologizarea interiorului unei zone suburbane


Și aici există un domeniu imens de imaginație! Interiorul amplasamentului, adiacent direct casei, este înnobilat cu frumoase paturi de flori, paturi de flori, plante cu bordură, care sunt plantate de-a lungul căilor de grădină și de-a lungul malurilor căsuțelor de vară. Un loc special în grădinăritul unei căsuțe de vară este ocupat de culturile care au nevoie de sprijin: viță de vie de diferite tipuri, iederă, viță de vie, etc. Acestea vă permit să ascundeți construcții inestetice, garduri și orice defecte în proiectarea peisajului. În plus, este foarte bine să plantezi locuri „legate” pentru odihnă, de exemplu, să organizezi o grămadă în grădină - o structură deschisă ușoară, căptușită cu plante asemănătoare cu liana. De asemenea, puteți perfecționa gazele, verandele și alte căsuțe de vară situate la vedere cu plante cățărate..

Grădinăritul intern al unei căsuțe de vară

În ceea ce privește grădinăritul interior al locației, un rol important îl joacă plantele amelioase, o cascadă de curcubeu care se încadrează de pe ghivece frumoase, ghivece sau coșuri de răchită. Pentru a înnobila peisajul intern, este mai bine să folosiți flori ampeloase nepretențioase: avere, sufinie, dicondră de argint, fuchsia, pelargonium și altele.

Peisagistica a părții intermediare a zonei suburbane


Cea mai laborioasă este, poate, amenajarea părții intermediare a zonei suburbane, adică partea care ne este vizibilă de la ferestrele casei de la țară, locuri de odihnă, la intrare ș.a. Această zonă, de regulă, este cea mai extinsă, iar plantele „care trăiesc” necesită o atenție serioasă. Prin urmare, atunci când echipați amenajarea intermediară a unei căsuțe de vară, aveți grijă inițial de sistemul de drenare, irigare și udare. De exemplu, atunci când așezați o grădină, puteți crea un sistem separat pentru alimentarea ulterioară a acesteia (de exemplu, folosind o pompă puternică - puteți utiliza un izvor din apropiere ca sursă, dacă există, desigur).

Atunci când amenajăm partea intermediară a unei zone suburbane, un rol important este acordat gazonului. Puteți combina cu o grădină rock sau rockery - se va dovedi foarte frumos.

Peisagistica a părții intermediare a zonei suburbane

Câteva reguli de bază pentru amenajarea unei cabane de vară


• În etapa de elaborare a unui proiect de amenajare a peisajului, luați în considerare locația tuturor căsuțelor de vară și decideți alegerea plantelor pe care le veți planta într-una sau alta parte a site-ului dvs..

• Un proces la fel de important este pregătirea solului pentru grădinărit. Prin urmare, aveți grijă să nivelați în prealabil relieful (dacă este necesar) și să fertilizați solul atunci când săpați cu îngrășăminte organice și minerale. Oricât de banal ar suna acest sfat, mulți rezidenți de vară lasă o chestiune atât de importantă „pentru mai târziu”, cu toate consecințele triste care urmează.

• Asigurați șanțurile de scurgere și luați în considerare sistemul de alimentare cu apă al amplasamentului.

• Țineți cont de regimul de temperatură al regiunii dvs. și de gradul de iluminare a teritoriului, deoarece unele plante ca soarele, altele preferă umbră sau umbră parțială.

• Gândiți-vă la partea erbacee a peisajului: alegeți cele mai nepretențioase tipuri de ierburi de grădină, care umplu „golurile goale” dintre copaci și arbuști..

• Asigurați-vă că plantați cel puțin câțiva verzi pe site, ele decorează perfect peisajul în orice moment al anului.

• Când decorați paturi de flori, paturi de flori, garduri vii și alte elemente ale peisajului, încercați să obțineți armonie. De exemplu, este mai bine dacă florile sunt combinate cu culoarea scoarței și a frunzelor copacilor vecini - proiectarea paturilor de flori trebuie făcută în același stil.

Și acum vă prezint câteva idei interesante pentru amenajarea unei zone suburbane.

Swans

Peluza de acoperiș

Peisagistica unei zone suburbane

Peisaj frumos al site-ului

Peisagistica unei căsuțe de vară ar trebui să arate ca un singur întreg și, pentru aceasta, ar trebui să încercați să alegeți pentru plantarea unor astfel de plante care sunt în armonie între ele, iar apoi oaza dvs. suburbană se va transforma într-adevăr într-un confortabil, confortabil și saturat de aer incomparabil proaspăt..


Opinii: 154