» » Îmbunătățirea zonei suburbane cu propriile mâini

Îmbunătățirea zonei suburbane cu propriile mâini

Cum se creează o zonă de recreere pe siteDupă ce a cumpărat un teren pentru o reședință de vară, proprietarul dobândește, de asemenea, o mulțime de anumite probleme, dintre care una este îmbunătățirea întregului teritoriu. La urma urmei, nu este suficient doar să construiești o casă sau o colibă ​​temporară obișnuită pe ea, trebuie să creezi și condiții confortabile pentru odihnă și, dacă este posibil, să plantezi o grădină sau să începi o grădină cu legume. Prin urmare, îmbunătățirea zonei suburbane iese întotdeauna în prim-plan..

Cabană de vară pe cont propriu

Desigur, îmbunătățirea ar trebui să înceapă cu curățarea întregii zone. Se curăță de frunzele căzute anul trecut, se elimină toate gunoiul inutil, se dezgropă butucuri vechi (dacă sunt prezente pe șantier), dacă este posibil, clădirile vechi sunt demontate etc..

După ce a pus lucrurile în ordine pe teritoriu, puteți merge la îmbunătățire. Dar înainte de a echipa o cabană de vară cu propriile mâini și de a realiza o armonie completă a tuturor elementelor de peisaj și a diferitelor clădiri de pe ea, sunt necesare anumite acțiuni consistente. Pentru a face acest lucru, se recomandă întocmirea unui plan al tuturor lucrărilor de îmbunătățire viitoare..

Planificarea zonelor

Proiectarea unei cabane de varăȚinând cont de importanța planificării, în primul rând, trebuie să desenați o diagramă a limitelor sitului pe hârtie și să marcați pe ea toate clădirile existente, copacii, arbuști fertili, paturi de flori și căi călcate. Acest lucru vă va ajuta să decideți ce poate fi eliminat sau lăsat pe site. De exemplu, este recomandat să lăsați pomii fructiferi, deoarece va dura mult timp pentru a crește altele noi..

În aceeași schiță, trebuie remarcat locația viitoarelor paturi de flori, poteci, foișoare și toate celelalte elemente de peisaj pe care cineva ar dori să le aibă în această zonă.. De obicei, toate zonele suburbane sunt împărțite în:

 1. Zonele de odihnă unde sunt foișoare, bănci, grătar, etc..
 2. Locuri de joacă pentru copii. Cel mai adesea poate fi cutii cu nisip, tot felul de tobogane, leagăne, iar pentru adulți ceva este selectat pentru interesul lor.
 3. Teritoriile economice. Aici sunt amenajate o pivniță, o clădire pentru depozitarea diverselor unelte de grădină, un duș în aer liber, un garaj, o toaletă și alte structuri..
 4. Parcele pentru amenajarea unei grădini și plantarea unei grădini de legume. Pentru grădină, pentru a-i oferi cantitatea maximă de căldură solară, se recomandă alegerea părții de sud a parcelei, iar pentru o grădină de legume simple, orice loc ușor umbrit poate fi potrivit.
Dispunerea terenului unei case de țară

Proiectarea site-ului

Toate aceste zone sunt opționale, deoarece îmbunătățirea unei zone suburbane poate depinde de zona alocării terenurilor și, în mod natural, de preferințele proprietarilor înșiși. La urma urmei, este important ca cineva să aibă o grădină de legume cu o grădină, în timp ce cineva își petrece confortabil timpul printre paturile de flori și peluzele îngrijite..

Indiferent de preferințele pe care le fac proprietarii, în orice caz, dacha ar trebui să aibă un aspect bine îngrijit, iar o împrejurare decentă a site-ului poate juca un rol important aici.

Alegerea unui gard viu

Amenajarea unei cabane de varăUn gard construit din piatră sau asamblat din elemente de forjare artistică va fi în mod natural cel mai de încredere și va arăta destul de solid. Dar aceste două opțiuni sunt foarte scumpe și dacă nu planificați cheltuieli mari pentru dispozitivul gardului, puteți obține cu un pichet obișnuit din lemn..

Un gard din lemn este cel mai obișnuit gard viu, dar pentru ca acesta să dureze mult timp, trebuie tratat cu atenție cu agenți antiseptici și vopsit..

Un gard servește de obicei la două scopuri: protejează teritoriul de pătrunderea străinilor și decorează cabana de vară. De exemplu, dacă este destinată protejării zonei, pentru gard se poate folosi o tablă metalică profilată..

Dacă doriți să faceți gardul ieftin, dar plăcut estetic, puteți instala o „plasă” din plasă de sârmă. Avantajul său față de alți analogi este că oferă o transparență completă și datorită acestei proprietăți, diverse plante care au nevoie de lumină solară constantă pot fi plantate sub ea..

În plus, plasa de sârmă este o bază excelentă pentru formarea gardurilor de urcare..

Stil colet

Cum se distribuie site-ul în zoneDacă este achiziționată o dacha deja construită, amenajarea personală nu trebuie să înceapă cu măsuri drastice, mai ales dacă site-ul a fost achiziționat cu un peisaj finisat și cu orice clădiri. Este imperativ să înțelegem totul înainte de a efectua modificări, ținând cont de particularitățile acestui teritoriu.

Un factor semnificativ este selecția unui stil de peisaj, în care ar trebui să se încadreze armonios casa construită pe teritoriu și toate celelalte clădiri. De exemplu, este puțin probabil ca o casă de lemn să se potrivească stilului high-tech. Dar, în același timp, o casă din lemn poate fi perfect înnobilată dacă în fața ei este așezată o frumoasă grădină de flori, care este un atribut constant al aproape oricărei moșii rurale.

Utilizarea plantelor arbustive în amenajarea grădinii

Mărimea teritoriului dacha joacă, de asemenea, un rol important în îmbunătățire. Dacă terenul are o suprafață standard de 6 acri, atunci va trebui să o abordați mai scrupulos. În acest caz, este indicat să desparti o grădină din fața casei și să așezi mici compoziții în ea pentru a crea un anumit peisaj.

Amenajarea teritoriului

Există multe opțiuni diferite care vă permit să creați un peisaj unic pe site, fără costuri mari. Proiectanți profesioniști este recomandat să folosiți următoarele idei pentru amenajarea unei căsuțe de vară:

 1. Caracteristici ale aranjamentului site-uluiPe un teritoriu mic, nu ar trebui să renunți la niciun decor, având în vedere că acesta va fi de prisos. Cu toate acestea, trebuie evitate elemente de design mari și un număr mare de articole decorative mici. Atunci când alegeți elemente de design de peisaj, ar trebui să vă amintiți despre armonia stilului și să-l măsurați cu acest site.
 2. Punctul culminant al site-ului poate fi un foișor confortabil din lemn împletit cu o viță de vie sau alte plante de cățărare.
 3. Un mic iaz artificial se va potrivi foarte bine în orice peisaj, precum și vase pentru flori strălucitoare. O mică rockery sau grădină rock se poate îmbina armonios cu mediul înconjurător.
 4. Pentru iubitorii elementului de apă, puteți aranja separat un mic iaz sau o cascadă artificială care murmură între grămezi de pietre.
 5. Este indicat să evidențiați zona. De exemplu, instalați mai multe felinare decorative în curte și așezați lămpi de perete pe terasă. Dacă există o grădină cu flori, ea poate fi iluminată și cu lămpi mici, care seara îi vor conferi o atmosferă deosebită confortabilă..
 6. Anvelopele vechi vopsite pot deveni un decor unic al cabanei de vară..

Zona de odihnă

Cum se face un pat de flori în țarăUn gazon de grădină este cel mai bun pentru această zonă. Poate fi asamblat din mai multe bănci din lemn și o masă mică și, cel mai bine, dacă este un foișor mare, cu un loc echipat pentru un prânz în familie. Acesta va decora perfect teritoriul și îi va adăposti pe turiștii de lumina soarelui fierbinte sau de ploaia bruscă. Nu este rău dacă există o piscină lângă ea.

Nu departe de el, de preferință sub copertin, pentru a construi un grătar și alte atribute pentru petrecerea timpului cultural. În scopuri de siguranță la incendiu, grătarul sau grătarul planificat ar trebui să fie instalate la o distanță mică de o clădire rezidențială și alte clădiri din lemn. De asemenea, nu este recomandat să le instalați în apropierea frontierei cu un site vecin..

Ce meserii din anvelope vechi poți face singur

Loc de joaca

Pentru copii, este imperativ să echipezi o zonă sigură separată pentru jocuri pe site. Ar trebui să fie amplasat lângă casa dvs. într-o zonă bine privită. Dacă pe teritoriu există un iaz sau o piscină, care sunt obiecte potențial periculoase pentru copii, locul de joacă ar trebui să fie situat la o anumită distanță de ei. Și rezervoarele în sine ar trebui să fie închise cu un gard scăzut, dar dens.

Zona de joc trebuie să fie la nivel fără pante abrupte. În același timp, ar trebui să fie umbrită moderat, deoarece lumina soarelui constantă nu va fi, de asemenea, benefică. Cel mai bine este să întindeți o copertină peste locul de joacă sau să construiți un mic baldachin. Atunci copiii vor fi protejați nu numai de soare, ci și de ploaie..

Dacă pe site sunt instalate bare orizontale, tobogane, leagăne și alte echipamente sportive, trebuie să vă asigurați că acesta este fixat în siguranță și nu există pietre, vârfuri îndreptate și alte obiecte traumatice..

DIY amenajare

După finalizarea îmbunătățirii teritoriului cabanei de vară, puteți trece la amenajarea acesteia. Și astfel încât în ​​viitor să poți fi mândru de propriul peisaj, este recomandabil să folosiți câteva sfaturi din partea designerilor profesioniști:

 1. Peisagistica site-uluiPe site, este imperativ să se creeze un fel de locuri de compoziție luminoase, care să atragă atenția oaspeților. De exemplu, primăvara, un astfel de loc poate fi un pat de flori cu lalele plantate. Și spre toamnă, punctul de atenție se poate muta într-un loc în care au înflorit crizantemele. Trebuie doar să ridicați anumite tipuri de flori care ar înflori la rândul lor. Acest lucru este benefic pentru un spațiu mic. Astfel de compoziții înflorite atrag privirea, iar o persoană pur și simplu nu acordă atenție dimensiunii teritoriului..
 2. Dacă intenționați să plantați copaci într-o zonă mică, atunci pentru a nu exista o umbră suplimentară în curte, este mai bine să alegeți unul sau doi copaci cu o formă originală, care are frunziș strălucitor. Designerii sunt sfătuiți să opteze pentru arțar, tei sau thuja. Ephedra, holly sau holly sunt ideale.
 3. O bună decorare a site-ului va fi o mică peluză cu o grădină cu flori, așezată în fața casei de plante perene între care se pot planta copii de un an. Aceasta poate realiza o înflorire continuă..
Întruparea ideii de proiectare a peisajului pe un lot de 10 acri

Arbusti și peluze

Cât de frumos să echipezi site-ulDintre toate plantațiile pentru amenajarea unei reședințe de vară, este mai bine să alegeți peluzele și sădirea plantelor pe ele. O peluză îngrijită va arăta întotdeauna excelent, nu numai pe cont propriu, ci și ca fundal pentru multe alte plantații. Apropo, îl puteți cumpăra deja crescut și rulat. Acest lucru va reduce foarte mult timpul și va simplifica aproape întreaga procedură de amenajare..

Dar când cumpărați un gazon finalizat, ar trebui să citiți cu atenție varietatea ierbii sale. Există multe tipuri de ierburi, care sunt împărțite pe soiuri în tolerante la umbră, rezistente la călcări, rezistente la secetă etc..

Zonele de agrement de pe site

Pentru plantarea arbuștilor ornamentali, care sunt de obicei plantați de-a lungul căilor de grădină, garduri și în apropierea dealurilor alpine, liliac sunt cel mai des alese, precum și copaci pitici, weigela, iasomie, rododendron japonez. Aceste tipuri de arbuști nu sunt capricioși de îngrijit și dacă locul de plantare este ales corect, cu tăierea regulată a excesului de ramuri, ei vor încânta în mod constant proprietarii cu aspectul lor timp de mai mulți ani.

Paturi de flori

Cum se face o grădină de flori pe siteAtingerea finală a îmbunătățirii zonei suburbane va fi amenajarea paturilor de flori. Aproape orice loc poate fi selectat pentru ei, deoarece există un număr imens de flori din cele mai variate soiuri, dintre care poți alege rezistent la umiditate, căldură și chiar la umbră constantă..

Pentru ca paturile de flori să aibă un aspect bine îngrijit, acestea sunt închise cu garduri mici confecționate dintr-o varietate de materiale. Aceasta poate fi o piatră, o viță de vie, un spalier din lemn, o palisadă etc..

Adesea, pentru a marca paturile de flori originale, designerii folosesc orice materiale disponibile și chiar piese de mobilier învechite. De exemplu, dacă aplici puțin imaginație și folosești un scaun vechi, o piatră de bord sau chiar un fotoliu, poți face un ghiveci unic la cabana de vară.

Peisagistica teritoriului cabanei este un fel de creativitate, care poate captiva cu procesul său și poate aduce multă plăcere. Și dacă nu vă este frică să experimentați, puteți crea un peisaj unic în design pe site-ul dvs..


Opinii: 99