» » Planificarea unei căsuțe de vară: o foaie de înșelat pentru un începător

Planificarea unei căsuțe de vară: o foaie de înșelat pentru un începător

planificare suburbanăPlanificarea unei cabane de vară este primul pas în crearea unui loc confortabil, confortabil pentru a trăi sau a petrece timp. Când achiziționați un teren pentru construcția unei case de vară, toată lumea vrea să facă totul bine, așa că trebuie să urmați câteva reguli general acceptate.

Zonarea sitului

zonarea zonelor suburbane

În primul rând, zona suburbană este împărțită în trei zone principale și acestea indică acest lucru în plan:

  • pentru construcție - 10% din suprafața totală;
  • pentru o grădină, grădină de legume - 50%, pentru culturi de fructe de pădure - 20%;
  • loc de odihnă - 20%.

Atunci când aceste trei zone sunt selectate, puteți continua planificarea teritoriului rămas, creând capodopere ale proiectării peisajului sau utilizând-o în alte scopuri individuale. Procentul se poate schimba semnificativ dacă lipsesc zone precum o grădină de legume.

Cladirile

Atunci când pregătește un plan de construcție pentru clădiri, proprietarul șantierului trebuie să acorde atenție mai multor reguli:

  1. De la clădiri până la limita sitului, distanța este de cel puțin 3 m.
  2. Este mai bine să construiți o casă pe partea de nord a șantierului, astfel încât să nu întunecă plantația.
  3. Clădirile sunt amplasate în colțul îndepărtat al site-ului, astfel încât acestea să fie mai puțin vizibile pentru oaspeți și vizitatorii din curte. Ca o ultimă soluție, dacă nu este posibil să se construiască în adâncimea site-ului, atunci puteți utiliza idei de proiectare a peisajului care ascund defectele și decorați cu plante vii..

Nu este necesar să plantați arbuști înalți, copaci, viță-de-vie în jurul casei de țară, ceea ce face dificilă intrarea soarelui în camere. Mai bine să desparti paturile de flori care înfloresc continuu, o plantă este înlocuită cu alta.

Grădină de grădină

Pentru a forma o grădină și o grădină de legume, ei aleg partea însorită a căsuței de vară, în principal partea de sud. Cea mai bună opțiune pentru o grădină de legume, un teren cu prezența luminii solare timp de cel puțin 6 ore, în acest timp plantele vor avea timp să fie saturate cu substanțe utile și vor aduce o recoltă mare. Aici se plantează culturi iubitoare de soare: ardei, roșii, căpșune. Pomii fructiferi și arbuștii au nevoie de o latură bine luminată.

Atunci când plantați arbori fructiferi pereni și arbuști, nu este nevoie să îngroșați plantarea. Este necesar să lăsați o distanță suficientă între ele pentru creșterea sistemului radicular și a coroanei. Acest lucru va permite plantelor să primească suficienți nutrienți din sol pentru o lungă perioadă de timp..

În timp ce plantează copaci tineri, cartofi, varză, castraveți între ei.

Loc de odihnă

În funcție de preferințele proprietarului, gazele, un iaz, un loc de joacă, un grătar sau un teren de sport, o piscină poate ajunge în zona de recreere. De obicei, această parte a site-ului este umbrită cu arcade frumoase de plante cățărate, arbuști sub formă de gard viu.

Planificarea unui nou site - video


Opinii: 193