» » Cum se face o peluză pe sol argilos?

Cum se face o peluză pe sol argilos?

Spuneți-mi, cum să faceți o peluză pe sol argilos corect, dacă înainte, locul nu a fost plantat cu culturi vegetale deloc și nu a fost cultivat folosind echipament de grădină?

Amenajarea unei peluze cu peluză este cea mai bună modalitate de a dota zona locală, de a crea o atmosferă confortabilă pe întregul teren personal, oferiți-vă și tuturor celor din apropiere un loc minunat pentru odihnă și timp liber. Dar pentru ca motivul de a fi mândru de gazonul tău să nu devină doar o dorință, iar eforturile și resursele financiare cheltuite să nu fie irosite, ar trebui să ai grijă de pregătirea și planificarea corectă a site-ului pentru însămânțare..

Caracteristicile solului argilos

Fiecare proprietar, cel mai probabil, este conștient de ce tip de teren este caracteristic site-ului său. Solurile argiloase sunt răspândite în Rusia. Principala problemă în cultivarea unor astfel de teritorii este că solul cu un conținut predominant de șisturi argiloase are rate de fertilitate destul de mici. Acest lucru se aplică atât plantelor de grădină, adică culturilor de fructe și fructe de pădure, flori, arbuști și culturi obișnuite de gazon.

sol argilos

De asemenea, solul argilos este caracterizat prin următoarele proprietăți:

 • prelucrare destul de dificilă și problematică;
 • împiedică dezvoltarea și creșterea deplină a majorității culturilor vegetale;
 • în ciuda valorilor nutritive ridicate, are o permeabilitate slabă;
 • practic blochează fluxul de substanțe nutritive și apă către sistemul rădăcină al plantelor;
 • cea mai importantă problemă din toate zonele argiloase este o stagnare pronunțată a apei și, ca urmare, apariția putrefacției.

Este demn de remarcat faptul că răsadurile de cireș, zmeură, căpșuni nu numai că se îngreunează în astfel de zone, dar mor literalmente la cea mai mică adâncime a solului.

Lucrări de bază privind cultivarea zonelor de lut

În cazul în care ați determinat clar solul argilos din zona dvs., ar trebui să faceți o pregătire pas-cu-pasă a site-ului pentru a semăna viitoarea peluză cu semințe. Este dificil să corectați situația actuală, dar este foarte posibil dacă abordați cu atenție soluția acestei probleme. Întrebarea modului de a face în mod corespunzător o peluză pe sol argilos se poate aplica în general la amenajarea șantierului. Solurile argiloase sunt dăunătoare nu numai pentru culturile de gazon, ci și pentru orice fel de plantații.

Așadar, ar trebui să vă faceți griji cu privire la efectuarea unor ajustări la structura site-ului în avans:

 • lucrați la șlefuirea teritoriului sau a zonei pentru gazon. Esența lucrărilor constă în amestecarea solului disponibil pe șantier cu nisip curat. Proporțiile sunt observate literal la unu;
 • adăugarea în sol a unei cantități suficiente de turbă, turbă și humus nutritiv;
 • întreaga suprafață a site-ului destinată organizării gazonului este situată în plan într-un anumit unghi mic, aproximativ egală cu 2 - 3 °. O astfel de tehnică va asigura o ieșire eficientă de apă acumulată;
 • planificarea și reconstrucția drenajului.

Organizarea sistemului de drenaj al amplasamentului

Odată cu îmbunătățirea suprafețelor de argilă, este posibil să se organizeze două tipuri de drenaj: suprafață și adâncime. Zonele umede deosebit de problematice permit uneori ambelor sisteme să funcționeze simultan. Cea mai obișnuită modalitate de a scăpa de stagnarea excesivă și acumularea de apă este crearea unui sistem de drenaj.

Sistem de drenaj profund

Drenarea profundă permite eliminarea la timp a apelor subterane datorită impactului presiunii solului asupra volumului tot mai mare de apă care intră. Drept urmare, apa este pur și simplu împinsă la suprafața pământului. Pentru funcționarea eficientă a drenajului profund este necesară organizarea unui întreg sistem de conducte speciale, numite drenuri.

sistem de scurgere

Funcționarea eficientă a drenajului este determinată de mai mulți factori:

 • secvența lucrărilor de instalare;
 • planificarea și reconstrucția unui sistem de canale structurat pe întregul site;
 • canalizarea nu trebuie efectuată la o adâncime mai mare de un metru;
 • respectarea unghiului de înclinare recomandat, a cărui valoare individuală este determinată în funcție de caracteristicile reliefului din această zonă;
 • drenurile sunt așezate pe un strat de nisip umplut anterior.

În cazul în care lucrările la cultivarea teritoriului au fost efectuate incorect sau nu în întregime, culturile semănate vor muri în curând și se va observa o abundență de buruieni, de exemplu, sedge sau trifoi, la locul amplasamentului dezvoltat..

Video: semănăm peluza cu propriile noastre mâini


Opinii: 53