» » Pentru ce este o mașină de tuns iarba cu mâner lung?

Pentru ce este o mașină de tuns iarba cu mâner lung?

Spune-mi care sunt foarfecele de gazon cu mâner lung, cum să le folosesc corect și ce fel de muncă pot face pe propriul site?

Totuși, o peluză ornamentală, ca orice altă cultură pentru amenajarea zonelor adiacente, necesită nu numai o plantare adecvată, dar are nevoie de îngrijire periodică de monitorizare aproape pe tot parcursul anului. Toate lucrurile necesare pentru îmbunătățirea propriului site sunt destul de simple, dar implică manipulări periodice obligatorii.

foarfece cu mâner lung - pești de pește

Planificați corect amplasamentul, aveți grijă de sistemul de scurgere a apei, selectați potrivit soiuri de iarbă de gazon în funcție de condițiile climatice și de caracteristicile teritoriale ale zonei care trebuie îmbunătățite, acest lucru este departe de întreaga listă de acțiuni care sunt obligatorii la amenajarea unei peluze. Chiar și cea mai scumpă plantă de gazon nu va da rezultatele așteptate dacă nu oferiți îngrijire completă..

Lucrări de bază pentru îngrijirea gazonului

foarfece cu mâner lungÎn momentul în care suprafața de teren este cultivată pentru plantare, se organizează un sistem de drenare și strat, iar materialul plantat și-a dat deja primii lăstari, devine necesar să se îngrijească în mod regulat de vegetația regăsită. Una dintre procedurile frecvent efectuate pe un gazon deja crescut este cositul regulat, organizat corespunzător..

Piața modernă a echipamentelor de grădinărit este reprezentată de o gamă atât de bogată de dispozitive și dispozitive tehnice, încât uneori este chiar dificil să faci alegerea corectă. Dar de multe ori zona de gazon dintr-un motiv oarecare, fie că este vorba despre relieful amplasamentului, pantele, prezența copacilor, forme arhitecturale mici și mijlocii instalate, complică suficient cosirea gazonului cu dispozitive tehnice voluminoase.

În acest caz, utilizarea instrumentelor cum ar fi foarfeca de gazon cu mâner lung devine indispensabilă..

Reguli de tunsoare orizontale

Există locuri speciale pe zona locală care sunt destul de dificil de prelucrat cu ajutorul echipamentelor.

Aceste zone includ următoarele:

  • gazon care înconjoară copaci din șantier;
  • iarbă de gazon plantată sub tufișuri;
  • marginea zonelor de gazon, situate de obicei lângă garduri, garduri, borduri și suprafețe de perete.

Grădinarii cu experiență știu că tăierea gazonului în aceste locuri este foarte dificilă, și uneori chiar imposibilă..

Este foarte posibil să efectuați cosirea orizontală a gazonului în locuri greu accesibile, folosind foarfece (foarfece de tăiere) cu mânere alungite. O caracteristică a unui astfel de echipament este lungimea crescută a mânerelor sale și unghiul la care sunt amplasate lamele. Astfel de foarfece vă permit să tăiați cu atenție iarba de gazon, fără a vă încărca spatele, fără a vă îndoi prea mult, îndepărtând culturile de gazon cultivate aproape de orice obstacole.

Alte utilizări pentru foarfecele de tăiere cu mâner lung

Cu ajutorul tăierii și altoirii tuturor culturilor de grădină, este posibil să obțineți rezultate uimitoare pur și simplu în îmbunătățirea parcelei proprii. Iar la efectuarea acestor lucrări, acest model de foarfece va deveni un asistent de încredere pentru orice grădinar sau proprietar al unei case de țară..

Pe lângă cosirea și tunderea gazonului cu ajutorul foarfecelor, puteți implementa următoarele proceduri pentru prelucrarea spațiilor verzi:

  • tunderea arbuștilor și copacilor pentru a proteja culturile de subțierea prematură;
  • formarea unei coroane verzi a plantelor de grădină;
  • procedurile desfășurate de un astfel de echipament asigură distribuția optimă a substanțelor care provin din sol cu ​​pansament;
  • ramurile tăiate corespunzător și supraaglomerațiile garantează înflorirea luxuriantă în viitor, o rată mare de fructificare.
  • subțierea densității excesive a plantelor;
  • îndepărtarea lăstarilor nedorite care au apărut.

Alegerea modificărilor existente ale foarfecelor de grădină vă permite să alegeți exact cele cu care este posibil să efectuați lucrările planificate. Trebuie remarcat faptul că atunci când achiziționați echipamente noi pentru tăierea și tunderea vegetației, ar trebui să acordați preferință modelelor cu mânere din cauciuc. Acest lucru va oferi un confort sporit atunci când lucrați cu instrumentul..


Opinii: 82